19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'YA TEMATİK MESLEK LİSESİ AÇILIYOR

ISPARTA'YA TEMATİK MESLEK LİSESİ AÇILIYOR

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, pilot olarak seçtiği ve aralarında Isparta'nın da olduğu 8 ilde Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılmasına karar verdi.

Isparta'da İl İstihdam Kurulu toplantısında Isparta'da açılacak tematik meslek lisesinin gül üzerine açılması teklifi kabul edildi. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, "Isparta ilimizde tematik bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılması istenmiştir. Endüstriyel gül ürünleri alanı açılması için sektör temsilcileriyle gerekli protokolleri imzaladık. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararı doğrultusunda ilimizde gül sektörü üzerine tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması ile ilgili hazırlanacak rapor, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze sunulacaktır" dedi.

Gül üzerine olmasını teklif ettik

Bakanlığının talebi doğrultusunda bu okulun sadece bir alanda eğitim vereceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Can, "Şuan pilot iller seçilmiş durumda ve bunlardan birisi de Isparta. Bize ne açabiliriz diye sordular. Isparta'da en popüler ürün güldür dedik. Bakanlıkta ilk olarak bu tarım ürünü olarak değerlendirildi. Sonra biz bunu düzelttik. Gülün ekimi,hasadı gibi alanda eğitim veren bir okuldan ziyade gülün işlenmesiyle elde edilecek katma değeri yüksek ürünler elde etmemizi sağlayacak anlamda kalifiyeli eleman yetiştirmeyi amaçladığımız bir okul olacak. Bu okulun açılması için il istihdam kurulundan bunun onaylanmasını istiyoruz. Bu okulu istediğimiz anlamda faaliyete geçirecek olursak sadece Isparta ekonomisine değil Türkiye ekonomisine ciddi katkı sunacak potansiyele sahip olacak. Şuan bakanlıkta eğitim programımızda böyle bir şey yok. Biz bu kararı aldıktan sonra bakanlığı sisteme böyle bir okul açılması için zorlamış olacağız. Tematik olduğu için sadece bir bölüm olacak. Fransa'nın yaptığı bir işi biz yapmaya çalışacağız."

Uçak bakım bölümü için öğrenci stajlarının protokolünü imzaladık

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Uçak Bakım Bölümü açılmasını da teklif etti. Can, "TOBB tarafından yapılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uçak bakım alanıyla ilgili çalışmaları tamamladık.Bunun açılması için kuruldan kararın geçmesi gerekiyor. Geçen dönemlerde bunun açılması için girişimlerde bulunmuştuk fakat alan açılımı yapılması için önceden çocuklara staj şartı yoktu. Şimdi alan açabilmek için firmalarla protokol imzalayıp çocukların staj göreceği yerleri garanti altına almamız gerekiyor. Geçen yıl bunu yapamadığımızdan dolayı bundan vazgeçmiştik. Şimdi protokolleri imzaladık. Bunun açılmasını teklif ediyoruz" şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

veli

23 Ocak 2017 Pazartesi 14:02

önce halıkentteki yıllardır boş duran eski lise binasını ortaokula çevirin.Parası olan çocuğunu özel okula gönderiyor.Parası olmayan ne yapacak pekiii.

Hasan aydın

23 Ocak 2017 Pazartesi 12:02

Bu liseden Türkiye'de 20'nin üzerinde var(özellerle). İlgilien az 30 civari fakülte ve yüksek okul var.Liselerde sadece 2 tanesi tanınmış okul statüsünde ve bunun için en az 20 yıllık deneyimlerini ortaya koydular. Bu statü için Özel labaratuarlar ve yetkin öğretim üyelerine ihtiyaç var. Şu an Türkiye'de ihtiyacın en az 3 katı öğrenci yetiştiriliyor. Lütfen bu bölümü açarken bunlar göz önünde bulundurulsun. Uçak teknisyenleri derneğinin raporlarına bir göz atın. Diplomalı işsiz yetiştirmeyelim.

mehmet boyacı

21 Ocak 2017 Cumartesi 11:13

sayın valım Şehmus ĞÜnaydın VALIMIZI EGITIME KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERIZ ISPARTA TICARET VE SANAYI ODASININ YAPMIŞ OLDUGU OKULUN YUR ITIYACI BULUNMAKTADIR SAYIN VALIM BELEDIYE BAŞKANIMIZ YUSEKMIMAR YUSUF ZIYA GÜNAYDIN ARSA VE ALTYAPISININ SOZUNU ALDIK GERCEKTEN 2500MERRE EGITIME COK BUYUK KATKI VERIYORSUNUZ ILCE VE KOYLERDEN COCUKLARIMIZA YURT OLMASI CUKUR KIŞLA TIREKLI GÜNEYCE DARI ÖREN VALIMIZDEN DESDEKLERINI BEKLIYORUZ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR