19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'YA SEVGİ EVLERİ SİTESİ

ISPARTA'YA SEVGİ EVLERİ SİTESİ

Isparta

ISPARTA'ya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 50 çocuk kapasiteli, 5 villadan oluşan Sevgi Evleri Sitesi inşa edilecek.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yeni yerine taşındıktan sonra eski hizmet binası ile daha önce yetiştirme yurdu olarak kullanılan binanın yıkılması, arsaya 5 villadan oluşan Sevgi Evleri Sitesi inşa edilmesi kararlaştırıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılacak 50 çocuk kapasiteli site 2017 yatırım programına alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, "Mevcut binamız ile eskiden yetiştirme yurdu olan binamızı yıkıp, geniş bir alan elde edeceğiz. Burası için Sevgi Evleri Sitesi Projesi geliştirildi. Bakanlığımızın yeni uygulamaya başladığı ve birkaç örneği olan bir proje. Isparta Sevgi Evleri Sitesi, 2017 programına dahil edildi. 6 milyon TL'lik yatırımla burada Sevgi Evleri Sitesi yapacağız. Bu site içerisinde 5 villa yapacağız. Ev ortamlarından sıkılan ya da ev ortamına adapte olamayan çocuklarımızı villaya alacağız. Villa içerisinde yaşam sağlayacağız. Bu projenin programa alınmasını sağlayan Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç'e ve desteklerinden ötürü sayın valimize teşekkür ederiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü hizmeti kapsamında Isparta'da 26 çocuk evinde faaliyet gösteriyor. Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Çocuk Destek Merkezi ve 2 de Çocuk Koruma İlk Müdahale Birimi bulunuyor. Bu hizmetlerden Isparta'da faydalanan çocuk sayısı 2013'te 376 iken, bu rakam 2014'te 522'ye, 2015'te 691'e yükseldi. 2015 yılında çocuk bakım hizmetlerine sağlanan ödenek miktarı ise 4 milyon 205 bin TL oldu. 2016 yılı ocak- ekim döneminde ise çocuk hizmetlerinden faydalanan çocuk sayısı 786'ya yükseldi. Ekim sonu itibariyle bu alanda kullanılan ödenek ise 4 milyon 569 bin TL.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ogretmen

07 Aralık 2016 Çarşamba 10:42

Allah razi olsun hocam. Bu cocuklara nasil deger verdiginizin farkindayiz.

Yusuf zorlu

06 Aralık 2016 Salı 16:35

teşekkürler hocam

Barlalı

06 Aralık 2016 Salı 16:20

Çok güzel olur ben ilk defa safranbolu da görmüştüm bu evleri anne babalı ev gibi olmaz ama en azından bu evlerde çocuklar biraz da olsun güven içinde kendilerine ait evlerde kalacaklar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR