29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'YA PARA VE HİZMET YAĞIYOR

ISPARTA'YA PARA VE HİZMET YAĞIYOR

Isparta

Türkiye’nin en gözde kayak merkezleri arasında gösterilen Davraz Kayak Merkezi’nde, kayaksever sayısının gün geçtikçe artması ve mevcut telesiyejlerin talebi karşılayamaması nedeniyle 5. Mekanik tesis yapımı çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’ın destekleriyle proje için 13 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Türkiye’nin en gözde kayak merkezleri arasında gösterilen Davraz Kayak Merkezi’nde, kayak sever sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bu artış, kayak merkezindeki mevcut telesiyejlerin talebiyeteri kadar karşılayamamasına neden oluyor. Bu kapsamda 5. Mekanik tesis yapımı çalışmaları başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’ın destekleriyle proje için 13 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Çot “Davraz dağı kış sporları turizm merkezi hızlı bir gelişim göstermiş ve özellikle binlerce yerli ve yabancı kayak severler kayak merkezini kullanır hale gelmiştir. 1 nolu telesiyejin iniş ve çıkış noktalarında yoğunluk oluşması sebebiyle yeni bir tesis olan 5. Mekanik tesis yapımı çalışmaları başlanmış, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’ın destekleriyle 8,5 milyon lira Kültür ve Turizm bakanlığımızdan temin edilerekİl özel idaresi hesaplarına aktarılmıştır. Ayrıca 2017 yatırım programına bakanlığımızca 4,5 milyon lira yine yatırım programına konulmuştur, inşallah Davrazı ve Isparta’mızı önümüzdeki yıllarda daha çok tanıtacak ve Türkiye’mizin gözde illeri arasına getireceğiz “ dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hoca

06 Haziran 2017 Salı 05:56

Davraz kayak merkezi varlık fonun devredildi. Yakında yabancılara satılır. Merak edenler için belirteyim dedim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR