19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'YA İLK ETAPTA 7 BİN 680 DOZ KOVİD AŞISI GELDİ

ISPARTA'YA İLK ETAPTA 7 BİN 680 DOZ KOVİD AŞISI GELDİ

Isparta

Bu sabah itibarıyla yurt genelinde toplu aşılama başladı. Isparta’ya ilk etapta 7 bin 680 doz koronavirüs aşısı geldiğini belirten Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, şu ana kadar 1400 sağlık çalışanının aşı olduğunu ifade etti.

Çin'den getirilen ve dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerine yapılan Covid-19 aşısı, bugün Isparta’da da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde koronavirüs aşısı oldu. İl Sağlık Müdürü’nün yanı sıra Isparta Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın ve Eğirdir Hastanesini Başhekimi Uzm. Dr. Semih Gürler’e de aşı uygulaması yapıldı.

Isparta’ya ilk etapta 7 bin 680 doz aşı geldiğini açıklayan Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, şu ana kadar bin 400 sağlık personelinin aşı olduğunu belirtti. Çin'den gelen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının ilk etapta iki doz halinde 28 gün arayla uygulanacak. COVID-19 geçirenlerin 4-6 aylık süreçte aşılanmayacağı göz önüne alındığında, sağlık ordusunun tüm personelinin hastalıkla mücadelede büyük avantaj kazanması bekleniyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KURT

15 Ocak 2021 Cuma 08:07

bu çin aşısını vurdurmam genetiğim bozulabilir

Katil çin! Soykırımcı çin!

14 Ocak 2021 Perşembe 17:33

Uygurlarin terorist muamelesi yapilarak katil çine teslimi karsiliginda mi geldi bu aşı??? ALLAH KAHRETSİN KARINDAŞIMA KASTEDENLERİ!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR