29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'YA ÇILGIN PROJE

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 12. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Havyacılık Fuarının açılışında yaptığı konuşmada daha büyük fuarlar düzenlemek için yeni bir fuar alanı yapmayı planladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Günaydın “350 dönüm üzerine oturacak, buranın takriben 8 kat büyüklüğünde bir imar çalışmasını bitirdik. İstanbul yolu üzerinde uluslararası fuar merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

Isparta

2.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Havyacılık Fuarının açılışında konuşan Belediye Başknı Yusuf Ziya Günaydın “Yıllardır bir bina yapalım ve bu tarım fuarımızı orada gerçekleştirelim dernek seneleri geçirdik. Maalesef fuar merkezimizi yapmak kolay olmadı ama sonunda bitti. Tarım Fuarımız Isparta’mız için hayırlı uğurlu olsun. Adımlar ve hedeflerin bitmemesi lazım. Hiçbir zaman durmak yok. Isparta markalar şehri olsun temennisinde bulunuyoruz ve bu gayretler içerisinde çalışıyoruz. Bu markalardan arzu ettiğimiz olayın birisi fuar kenti ve fuar şehri Isparta olmasını istiyoruz” diye konuştu.

FUARLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Isparta’ya daha büyük bir fuar alanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Günaydın “Gökkubbe’yi yaptıktan sonra yeni fuar alanı imardan geçti. Gökkubbe 50 dönüm üzerine oturan bir yapı tarzı. 350 dönüm üzerine oturacak, bu hacmin takriben 8 kat büyüklüğünde bir imar çalışmasını bitirdik. İstanbul yolu üzerinde uluslararası fuar merkezi yapmak istiyoruz. Bunun da projelendirme çalışmalarına başladık. Bizim proje çalışmaları en az 1 yıl sürüyor. Tabi buradaki başarıyı görmek suretiyle oraya adım atmak istiyoruz. Bugüne kadar hayal ettiğimiz bir proje şuanda yapıldı. Ama bu hayal burada durmuyor. Şimdi neticelendi, ikinci bir projeye geçmek istiyoruz. Isparta halkının fuarlarımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Isparta’mızın nüfusu 225 bin. Bu nüfusu küçük görebiliriz. Ama markalaştırdığımız zaman nüfusa göre değil markaya göre hitap ettiği görülecektir. Sayın Adar buraya da sığamadık düşüncesini bana aktardı. Ben ona sevindim. Sığmayın kardeşim, biz de onun çaresini bulalım.” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK HATA ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILI GÖRMEMEK OLUR

Başkan Günaydın konuşmasında şunlara yer verdi. “Burası arsası hariç 21 Milyon TL üzerinde yatırımla gerçekleşti. Isparta’ya bir büyük yatırım daha yapalım dedik. 1,5 yıldır çalışıyoruz. 23 Aralık’ta ihalesi yapılacak. Bu da Yaşayan Otogar Projesi. İçerisinde 100-150 adet dükkan ve büyük mağazalar yapılıyor. Otogarın içerisinde kendisine has 50’yi aşkın dükkân ilavesi var. Ayrıca 700 kapalı, 700’de açık olmak üzere 1400 otopark olacak. bu proje şehrin en iyi yerinde yapılmaktadır. Şehrin nüfusu 2 milyona da çıksa yaşayan otogar projesinin yeri değişmeyecek. Benim ortaokul çağından şu yaşıma kadar Isparta’daki otogarın yeri 4-5 kez değişti. Bu benim üzerimde çok etki yapmıştır. Önümüzdeki 5 yılı görmemek Türkiye’de yapılan ciddi bir hatadır. Biz bu hatayı yapmayalım dedik. Yaşayan otogar Isparta durduğu sürece yaşayacak.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

estetik

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:04

çılgın proje yapta ama SEN YAPMA LÜTFEN :)

taner korkmaz

25 Kasım 2016 Cuma 14:13

tek girişli fuarın bir etkeni olamaz.Madem örnek diyorsun istanbul izmir ankaradaki gibi 3-4 katlı fuar alanları yap yeri geldiğinde her katta ayrı ayrı fuarlar düzenlensin şenlikler yapılsın sponsorlar gelsin.sizin yaptığınız fuar alanı uluslararası fuar alanı olamaz imkansız.biraz mantıklı olun.

hamdi

25 Kasım 2016 Cuma 10:52

sav ısparta arasındaki pis koku çok mu önemsiz.Niçin ilgilenilmiyor

mehmet

25 Kasım 2016 Cuma 10:46

yakışıyor mu hiç ?

ısparta32

25 Kasım 2016 Cuma 10:45

ŞEHRİMİZE KAZANDIRMIŞ OLDUĞUNUZ FUAR VE OTOPARK İÇİN TEŞEKKÜRLER. ANCAK MARKA BİR ŞEHİR OLUŞTURMAK İÇİN ÖNCELİKLE TOPLU TAŞIMA VE ULAŞIM SORUNLARINI GİDERMEK BENCE İLK ÖNCELİK OLMALIDIR. ŞEHRİMİZDE SADECE OTOBÜSLERLE YAPILAN BU ULAŞIM ARAÇLARINA NEDEN BİR RAYLI SİSTEM EKLENMİYOR. BENCE İLK VE ENN ÖNEMLİSİ ŞEHRİMİZE EN KISA ZAMANDA BİR RAYLI SİSTEM KURULMASI.TEŞEKKÜRLER.

ışıkkent mah.sakinleri

25 Kasım 2016 Cuma 10:18

sayın başkan!ışıkkent mah. vermiş olduğunuz, hatta bilbord larda reklam yaptığınız park ne zaman yapılacak.. Sizi sözünüzün eri biliyorduk.....

ISPARTALI

25 Kasım 2016 Cuma 09:34

sayın başkanım herkez diyorki çünürde yine belli yerleri imara açacak,kasıtlı olarak deniyor. bizler senin adaletli olacağına inanıyoruz. ÇÜNÜRÜN HERYERİNİ AÇ Kİ İMARA DEDİKODULAR BİTSİN. HAKSIZLIK OLMASIN (FUAR ALANI VE ARKASINDAKİ YERLERDE AÇILSIN). SANA GÜVENİYORUZ

+32

25 Kasım 2016 Cuma 09:16

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANIihtiyaç olan en zaruri KONUT şuan için bunu başarırsan hele hele ucuz konut ürettirirsen senden daha iyi kimse olmaz bunu yaz bi yere istersen yarın ahirette dediklerimi görür ve anlarsın

Vatanda

25 Kasım 2016 Cuma 07:41

Vatandaş senden fuar değil daha öncelikli ve gerçekten büyük bir şehir olma yolunda proje bekliyor. Yılda üç beş defa kullanılacak bir şey yerine. Böyle bir şey planlarının.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR