28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'YA BİR DÜŞMANLIK MI VAR?

Isparta Elektrikçiler ve Bobinajcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kongresine katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir merkezinde elektrik hatlarının yer altına alınmamasını eleştirerek, “Yoksa Isparta’ya düşmanlık mı var? Kasabalarda yapılıyor da neden şehir merkezinde yapılmıyor?” diye sordu.

Isparta

Isparta Elektrikçiler ve Bobinajcılar Odası’nın olağan genel kurulu Pazar günü Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı. Kongrede oda üyelerine hitap eden Belediye Başkanı Günaydın, şehir merkezindeki elektrik hatlarının yer altına alınmamasını eleştirdi. Şehrin altyapısını tamamladığını ifade eden Başkan Günaydın, “Asfaltlar kesilecek, ben ne yapayım, ağlayayım mı, üzüleyim mi? Ağlamak, üzülmek de kafi değil. Onun için güzel Isparta’mızın bu köhnelikten kurtarılması lazım” dedi.
KÜFLÜ, PASLI ELEKTRİK DİREKLERİ HALEN ISPARTA’DA MEVCUT
Bir dönem elektrik işini belediyenin yaptığını hatırlatan Belediye Başkanı Günaydın, şunları söyledi:  “Hatta Veli ustamız vardı, rahmetli oldu. Planı, projesi ne olduysa ondan sorulurdu. Veli usta zamanında yapılan küflü, paslı elektrik direkleri halen Isparta’da mevcut. Birkaç yerde dile getirdiğim hem de köylerde bile elektrikler yer altına alındığı halde bu sorun merkezde çözülmedi.  Veli usta zamanında dikilen küflü ve paslı direkler halen durmaktadır. Bir zaman Çayboyu’nda bir miktar alındı, 1-2 yerde de yer altına alınır gibi oldu ama alınmadı.
KASABALAR YAPILIYOR DA NEDEN ŞEHİR MERKEZİ YAPILMIYOR?
1999 yılında başkan olduğumda ağaç dikmeye başlamıştım. Şuanda Isparta’da kaldırımların, taşların üstünde ağaç yetiştirmek kolay değildir. Biz Isparta’yı 1 milyon ağaca kavuşturduk. 1999 yılında 4 yıl sonra elektrik hatları yer altına alınacak denildi ama kaç tane 4 yıl geçti. Şimdi elektrik direkleri için ağaçları tepesinden kesiyorlar. Bu elektrik direkleri bu çağda şehri köhne göstermektedir. Biz ne kadar gayret etsek bu köhnelikten kurtulma şansına engel olan durumlardan biri de budur. Bu medeni çağda elektrik hatlarının yer altına alınması gerekiyor. Siyasi ömür 5 yıldır. Ben 5 yılı hesaplamak zorundayım. Isparta’nın şuanda tüm altyapısı bitti. 2 yıl önce anayolların 180 kilometre asfaltını yapmıştık. Şimdi sokak araları da asfaltlanıyor. Böylelikle 44 mahallenin tamamı bitiyor. 11 santim sıkıştırılmış asfalt, 14 santim sergi asfalt yani sağlam bir asfaltla bu şehri torunlarımıza hediye etmek istiyoruz. Ben bunları mı beklemek zorunda mıyım? Neden hızlı şekilde çalışılmadı. Ama elektrik ücretlerine zammı da geliyor, parası da anında alınıyor. Neden yapmıyorsunuz? Niyazi bey görevini yapıyor ama genel merkeze bu konuşmaları aktarmasını istiyorum. Yoksa Isparta’ya düşmanlık mı var? Kasabalar yapılıyor da neden şehir merkezi yapılmıyor?
ASFALTLAR KESİLECEK, BEN NE YAPAYIM, AĞLAYAYIM MI?
Biz asfaltı yaptık. Şimdi asfaltları kesecek miyiz? Kesmeden yapılacak bir metot var mı, yok. Ben buraya trilyonlar harcadım. Yazık, günah değil mi? Isparta duyarsızlığı nereden geldi? Asfaltlar kesilecek, ben ne yapayım, ağlayayım mı, üzüleyim mi? Ağlamak, üzülmek de kafi değil. Onun için güzel Isparta’mızın bu köhnelikten kurtarılması lazım.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet Gembay

17 Ocak 2018 Çarşamba 14:23

saçmalama selçuk. ne biçim yorum yapıyorsun

putzmeister

17 Ocak 2018 Çarşamba 11:40

Asfaltın kesileceği kesin birşey önceden anlaşıp asfaltı yapmadan elektriği de yer altına alsaydınız ya! Nedense kalıcı asfalt adıyla atılan asfalt çoğu yerde pek kalıcı olmuyor. Yağmur, kar vs. oldumu hemen çukurlar oluşuyor.

Selçuk

17 Ocak 2018 Çarşamba 00:53

Durun!siz kardeşsiniz

Sen ne yaptın ki

17 Ocak 2018 Çarşamba 00:47

Şehir merkezi perişan durumda kafeler caddesinde ailecek yürünemez duruma gelinmiş kaldırımlar dükkan olmuş yetmemiş yola çıkmışlar sen git başkasını suçla az kaldı kurtulacağız senden

Aglamana gerek yok ıspartam 2 donemdir seninyerine

17 Ocak 2018 Çarşamba 00:34

Köylere sanatcı ****urecegine ac reis e bir telefon bak ne oluyor. Kilasın sarsilmaz. İçme suları kokuyorrrrrr. İcilmiyorrrr.

zorunlu hizmet

16 Ocak 2018 Salı 22:54

sayın başkan siz bir yazı yazın tedaşa türk telekoma ve yer altını kullanacak bütün firmalara hepsi kuzu kuzu hatları yer altına almak zorunda. zaten tedaşın ve türk telekomun bazı hatları yer altından geçiyor. biraz sert durun ve nasıl olsa haftada en az 5 kez sizden yer altı hattı için izin isteyen bu kurumlara bütün hatlarını yer altına alın diyin yoksa hiç bir işinize izin vermeyiz diyin bakın o tedaş ve telekom müdürleri kaoınızda yatıp kalkarlar

İç mimar Velican kalkan

16 Ocak 2018 Salı 21:22

Onca yıl sonra bile dedem elektrikci veliden bahsetmeniz beni onurlandırdı sayın başkanım teşekkür ederim

Tıpçı

16 Ocak 2018 Salı 19:11

Helal olsun başkanım çok güzel konuşmuşsunuz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR