29 Mart 2024 Cuma

Isparta'ya 74 Öğretmen Atandı

Isparta'ya 74 Öğretmen Atandı

Isparta

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı 30 bin Öğretmen atamasından Isparta’ya 74 Öğretmen ataması yapıldı.

 

Isparta’ya kaç öğretmen atandı? Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere dün 104 branşta 30 binÖğretmen ataması yaptı.

 

ATAMALARIN ÇOĞUNLUĞU DOĞU İLLERİNE

Uzun bir süredir beklenen öğretmen ataması nihayet yapıldı.MEB’de önceki gün yapılan atamada 30 bin Öğretmen eğitim kadrosuna katıldı.Ülke genelinde 121 bin 514 öğretmen adayının başvurduğu öğretmen atamasında 30 bin öğretmenin ataması önceki gün yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ilk atama, açıktan ve kurumlar arası atama ile açıktan ilk, kurumlar arası ilk atama yoluyla toplam 30 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Öğretmenlerin % 51’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki okullara atanırken, Isparta’ya da 74 öğretmen atandı.

 

“İLİMİZE İLK ETAPTA 74

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI”

Söz konusu atama ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; “Eğitim’de 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından ilimize verilen norm kadro çerçevesinde son yapılan atamalarda ilimize toplam 74 öğretmen verilmiştir” dediler.

 

YENİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINDA

GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Atamalar Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Atanan öğretmenler 4 ay süre ile talepleri doğrultusunda ya bulundukları ilde ya da atandıkları ilde danışman öğretmenlerin yanında derse girerek bilgilerini pekiştirecekler ve görevlerine de yeni Eğitim – Öğretim yılında resmen başlamış olacaklar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Memur

15 Şubat 2016 Pazartesi 16:12

Yolunacak 74 kaz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR