29 Mart 2024 Cuma

Isparta'nın tarımda yol gitmesi lazım

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kentin önemli bir tarım şehri olduğunu belirterek, tarımla yol gitmesi lazım. Elbette sanayiyi de önemsememiz lazım sanayinin de yolunu açmamız lazım ama önceliklerimiz var dedi.

Isparta

Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ’nin (ISUBÜ) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı/Türkiye (BAKA) iş birliği ile yürüttüğü proje ve üniversitede devam eden inşaat çalışmaları hakkında bilgi almak üzere üniversiteye çalışma ziyaretinde bulundu.

ISUBÜ rektörlüğünde, tarımı ve teknolojiyi buluşturan Tarım 4.0  projesi hakkında düzenlenen toplantıya Vali Ömer Seymenoğlu, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda, Isparta’nın önemli bir tarım şehri olduğunu söyleyen Vali Seymenoğlu: “Tarım birinci derecede önceliğimiz, bunu da ISUBÜ ile yürütebilmemiz lazım. Yeni kurulan bir üniversitemiz ama geçmişten bugüne hem akademik alanda hem de fiziki ve arazi anlamında alt yapısı hazır olan bir üniversitemiz. Isparta’nın tarımla yol gitmesi lazım. Elbette sanayiyi de önemsememiz lazım sanayinin de yolunu açmamız lazım ama önceliklerimiz var. Coğrafyanın bize sunduğu, burada yaşayan insanların genlerinde olan atadan bugüne gelen bir tarım kültürü var. Bunu da bilimle buluşturduğumuz takdirde eminim ki Isparta tarımı bir adım daha öne geçecektir. Bu projeyle teknolojiyi tarım arazileri ve çiftçilerimizle buluşturacağız.” dedi.

Rektör Diler ise Batı Akdeniz Bölgesi’ni tarımın silikon vadisi yapmayı hedeflediklerini söyleyerek  “Endüstri 4.0’ın karşılığı olan Tarım 4.0’ı Ispartamızda ve Batı Akdeniz Bölgesinde uygulayarak dijital teknolojilerin ve bilgi teknolojilerinin tarıma tamamen entegrasyonu ile hem ürün kalitesinde artışı hem de ürünlerin ekonomik artışını hedefliyoruz. Bununla da bölgemizde tarıma farklı bir ivme kazandıracağımız inancındayız. Hedefimiz, Sayın Valimizin destekleriyle Batı Akdeniz Bölgesini tarımın silikon vadisi yapmak.” diye konuştu.

Toplantının ardından Vali Seymenoğlu ISUBÜ rektörlük yerleşkesinde devam eden inşaat çalışma alanında incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yangın var

25 Şubat 2021 Perşembe 17:58

selçuk kaya...ali ak..ayaktaki yolcu...ne güzel yorumladınız ama umurlarındamı pamuk dünyada birinciydik yaşar kemalin çukurovası bitmek üzere ithal ettiler pamuk toplanmadan akıl bu kadar akjlınıza ne gelirse ithal artık allahın çekirdegi bile çinden tarım arazileri yok ediliyor zeytinlikler kesliyor ki bu agaçlar ikibin yıllık şimdi istanbulu yıkacak habitat ölecek kuşlar gelmeyecek tarım bitecek k**** inadından akp seçmeni mutlumu sormak lazım yazık istanbula içim sızlıyor doga kıyımı

Tarım mı dedin VALİ BEY

25 Şubat 2021 Perşembe 17:43

Yahu sayın vali verimli arazileri ormanları yaylaları talan eden köylüyü çiftçiyi rezil rüsva eden politikalar uygulayan bu iktidarlamı yapacaksınız komiksiniz ya halkının ihtiyaçlarını kendi üreticisinden değil dışarıdan ithal eden bir hükümet dünyanın hiçbir yerinde iktidarda kalamaz bizde nasıl duruyor bilim adamları bile anlamıyorlar halkmı ****et memnun krediyle kendinin olmayan parayı harcıyor icradanda korkan yok siz yola devam edin

yangın var

25 Şubat 2021 Perşembe 15:51

ayaktaki yolcu......sudanda tarla kiradılar ucuz işçi diye orda tarım yapıyorlar bizim tarım arazilerinide katarlılara peşkeş çekiyorlar yada akp li yandaş haramzade müteahhitlere arazi tatsiz ediyorlar ev yapsınlar diye tarım arazisimi bıraktılar sogan patates silolarda fidelendi hayvan yemi oldu suriyeden patates alıyoruz esat kardeşinden olay bu yani uzaya gidiyoz şimdide hade bakalım hayırlısı birde hala inatla k**** istanbul yazık istanbula orayıda bitirecek

Sbt

25 Şubat 2021 Perşembe 13:18

Tarım 4.0 ne yav maç skoru gibi? Tarım 1.0 kaçıncı dakikadaydı ben orayı atlamışım... Gevşek üniversitemizle mi olacak bütün bu dedikleriniz? İnanmak istiyorum ama kandırılmak istemiyorum da.

Komik

24 Şubat 2021 Çarşamba 23:39

Bu rektörle mi olucakmış bunlar gerçekten komik.

Ali ak

24 Şubat 2021 Çarşamba 21:16

Lokanta kafeterya esnafının canını çok yaktınız tüm yükü bu sektörlerin üzerine yıktınız! Karadeniz de aylardır kapalı bu sektörler etkisi oldu mu? Hayır. Kayak otelleri dolu şehir içinde ki otellerde maç yayınları kalabalık ortamlar yaa şu işi tam yapın Top yekün sokağa çıkma yasağı verin yada bu insanlara daha fazla pandemi yükünü yüklemeyin yazıktır günahtır adaletsizliktir bu tutum.

Mustafa SİNAP

24 Şubat 2021 Çarşamba 15:06

Isparta' da daha önce ekim yapılan tarım arazileri, yaban domuzlarının ürünlere zarar vermesinden dolayı çiftçiler tarafından işlenmektedir. Domuz avı teşvik edilmelidir.

ayaktaki yolcu

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:17

çiftçilerimin eğitimi hammadeye kolay ve ucuz erişim tarım sigortaları kayıt altına alınamayan tarım işçileri tarımı çiftçimizin sigorta ödemeleri nerden başlamak gerekiyor acaba benim görüşüm çok büyük bi tarım reformu yapılmalı

ayaktaki yolcu

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:14

yıllardır tarım önceleğimiz yıllardır tarım ülkesiyiz ama hala ne hikmetse tarımda hedeflenen seviyenin çok altındayız nasıl bi öncelik acaba mazotun litresi belli gübrenin fiyatı belli desteklemeler çoçuğa harçlık verir gibi komik rakamlar tarımda sıfırdan yeni modellemelere gitmeliyiz arazi toplulaştırması hisseli ekilemeyen arazilerin devri sulama sistemleri ürün kalitesi bölgesel ürün çeşitliliği yüksek kaliteli ürünler pazarlama ar-ge çalışmaları fiyat politikası arz-talep hedefleri

Selcuk kaya

24 Şubat 2021 Çarşamba 14:10

Isparta'da tarım önemli fakat tarımı yönetenler zevki sefa icinde...Kendileri üç makam arabası kullanıyor fakat eski model Kartal taksi filyasyona gorevlendiriliyor. Kovid-19 döneminde sağlıkçılara bunu reva gören tarım il müdürü, etrafına bakıp çiftçinin derdiyle dertlenirmi siz düşünün.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR