19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'NIN SUYU NE KADAR TEMİZ?

ISPARTA'NIN SUYU NE KADAR TEMİZ?

Isparta

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2016 yılının ilk 5 ayında il geneli içme ve kullanma sularından alınan numune sonuçlarına göre alınan 584 numuneden 424’ü İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun çıkarken, 160 numunenin ise yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı belirlendi. Yüzme suyu takip sistemi kapsamında Eğirdir gölü çevresindeki beşplajdan alınan numuneler incelendiğinde ise Altınkum, Bedre ve Taşevi plajları iyi, Yazla ve Kayaağzı plajları ise mükemmel sonuç verdi.

 

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü her ay düzenli olarak ilmerkezi, ilçe ve köylerdeki şebekeye bağlı çeşmelerden numune alarak sularınİnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğine uygun olup olmadığınailişkin testler yapıyor. Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Isparta il merkezibaşta olmak üzere ilçe ve köylerdeki şebekeye bağlı çeşmelerden 2016 yılınınilk beş ayında 584 numune alındı. Alınan numunelerin incelenmesi sonucu 424numune İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun çıkarken, 160numunenin ise yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı belirlendi.

 

HER ZAMAN TEMİZ SU ATABEY’DE

Yapılan denetimlerde her ay alınan numunelerde Atabey ve köylerinden alınan 5 numunenin tamamı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun çıktı. Aksu ilçe merkezi ve köylerinden alınan şebeke sularından 7’si için uygun değildir denirken, 21 numune yönetmeliğe uygun çıktı. Eğirdir’de ise denetimler kapsamında alınan 4 numune yönetmeliğe uygun sonuç vermezken 51 numune ise yönetmelik kurallarına uygun sonuç verdi.Gelendost’tan ilk beş ayda şebeke sularından alınan toplam 35 numunenin 9’u yönetmeliğe uygun çıkmazken 26 numuneden uygun sonuç alındı.

 

İL MERKEZİNDEN 47 UYGUN DEĞİLDİR SONUCU

Yapılan denetimlerde Isparta il merkezi ve merkeze bağlı köylerden beş ayda toplam 151 numune alındı. Alınan numuneler özellikle şubat ve mart aylarında olumsuz sonuç verdi. İl merkezi ve köylerinden alınan numunelerden 47’si İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre uygun çıkmazken 104 numunenin yönetmelik kurallarına uygun olduğu belirtildi.

2016 yılının ilk beş ayında Gönen’den alınan numunelerden 7’si uygun sonuç vermezken 15 numunenin yönetmeliğe uygun olduğu belirlendi.Keçiborlu’dan alınan numunelerin büyük bölümü de İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun çıktı. 25 numuneden 23’üne yönetmelik açısından uygun denilirken 2 numunenin yönetmelik kurallarına uygun olmadığı belirlendi.

 

EN KÖTÜ SONUÇLAR SENİRKENT’TE

Senirkent ve köylerinden 2016 yılının ilk beş ayında toplam 23 numune alındı. Alınan numunelerden 13’ü İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun çıkmazken 10 numuneden uygun sonucu çıktı. Diğer ilçelerden alınan numune sonuçları ise şu şekilde oldu:

Sütçüler toplam 60 numuneden 15’i için uygun değildir- 45’iiçin uygun

Şakikaraağaç toplam 63 numuneden 18’i için uygun değildir-45’i için uygun

Uluborlu toplam 8 numuneden 1’i için uygun değildir- 7’siiçin uygun

 

KİRLİLİĞİN NEDENİ MEVSİM ETKİSİ

Şebeke sularının İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre denetlemesi için alınan numunelerden olumsuz çıkan sonuçların büyük bölümünün mevsimler etkilerden kaynaklı olduğu belirtildi. Zira şebeke suyu uygun olarak sonuç vermeyen çeşmelerden Toplum sağlığı birimleri gelece kay yeniden numune alarak denetim yapıyor. Mevsim etkisi geçtiğinde ise bir önceki ay numune sonucu uygun değildir olarak çıkan sular bir sonraki ay uygun sonucu verebiliyor.

GÜLSES GAZETESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

26 Ağustos 2016 Cuma 21:13

Cesmenin azina bi tulbent baglasinda 2 saat aksin temizmi pismi gorursunuz cok guldum

vatandas

15 Temmuz 2016 Cuma 15:52

KIMYASALLARIN DISINDA LAGIMLAR VE HAYVAN GÜBRELERIDE YER ALTI SULARINI TEHTIT EDIYOR! HEM HAYVAN GÜBRELERININ YERALTI SULARINI KIRLETMESININ ÖNÜNE GECMEK ICIN HEMDE TARIMIN KIMYASALLARININ YER ALTI SULARINI KIRLETMESININ ÖNÜNE GECMEK ICIN SOLUCAN GÜBRE TESISLERI COGALTILMALI VE DEVLET TARAFINDAN GIRISIMCILEREDE EGITIM VE TESVIK VERILMELI! BOMBA32 BU KONUYU GÜNDEME GETIRDIGINIZ ICIN TSEKKÜRLER ; VE BU SOLUCAN TESISLERINIDE GÜNDEME GETIRIP HALKI BILINCLENDIRECEK EN ETKILI KURUM GENE SIZSINIZ !

vatandas

15 Temmuz 2016 Cuma 15:44

SU ARITMA YÖNTEMLERI YETMEZ, ÖNCELIKLE DOGAYI BIR BÜTÜN KORUMAK KIRLETMEMEK LAZIM! BAKIN AB ÜLKELERINDE YER ALTI SULARINA KARISMASI SEBEBIYLE BIR COK KIMYASAL TARIM ILACLARI YASAK! YAG AKITAN ARACLAR, POLIS YAKALARSA TAMIR BELGESINI EN KISA SÜREDE POLISE ULASTIRMADAN TRAFIGE CIKAMAZ! GENE TAMIRHANE VB IS YERLERI ATIKLARINI DOGAYI KIRLETEMEZ VE YERALTISULARINA KARISMASINA SEBEBIYET VEREMEZ; AKSI TAKTIRDE BÜYÜK CEZALAR UYGULANIR! ASLINDA KENDI KIRLETTIGIMIZ SUYUN KIRLILIGI GENE BIZI BULUYOR !!!!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR