27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'NIN O KÖYÜ HARİTADAN SİLİNECEK

ISPARTA'NIN O KÖYÜ HARİTADAN SİLİNECEK

Isparta

Isparta ve Antalya sınırlarında 17 kilometrekare alanı kapsayan Kasımlar Barajı ve 3 HES projesi nedeniyle Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ne bağlı Darıbükü Köyü haritadan silinecek. Köyde evleri yıkılacaklar için firma 50'şer metrekarelik evler inşa etti. Toplam 6 köyün etkilendiği HES projesinde köylüler bildirimsiz gerçekleşen acele kamulaştırmalara da davaaçıyor.

Isparta'nın Sütçüler İlçesi'nde Ayvalıpınar'dan başlayan Kartöz ve Ayvalı derelerinin, Antalya'nın Manavgat İlçesi Değirmenözü Mahallesi'nde Yukarı Köprüçay'la birleştiği bölgede, Taçyıldız Elektrik Sanayi Üretim A.Ş. firması tarafından yapımı devam eden Kasımlar Barajı, Kasımlar I,Kasımlar II ve Değirmenözü HES projeleriyle Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisleri Beton Santrali'ne ilişkin, köylülerin hukuki mücadelesi sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'ÇED Olumlu' kararına karşı köylüler ve doğa severler, 2012'nin Eylül ayında Isparta İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve raporun iptaline ilişkin dava açtı. Ancak mahkeme, projenin birden fazla ili kapsadığı gerekçesiyle 'görevsizlik' kararı vererek, dosyayı Aralık 2012'de Danıştay'a gönderdi. Danıştay 14'üncü Dairesi'nde devam eden davaya ilişkin 5 kişiden oluşan bilirkişi heyeti bölgede inceleme yaptı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

devam

04 Haziran 2016 Cumartesi 16:30

bu güne kadar ne hizmet aldılar da ful+ful oy verdiler.vekillerine gitsinler

Masum vatandaş

04 Haziran 2016 Cumartesi 14:54

Hani bir gazetenin patronu var. Sütçülerli. Hani bi r amanda balamanla çıkar çatışmasına giren. Hani din iman diyen. Durun adını söyleyeyim. Akdeniz gazetesinin sahibi İsmail çelik. din diye diye mlleti dindne çıkardı bunlar. Anca para hırsı.

Kıraz

03 Haziran 2016 Cuma 21:12

Ampül patladı galıba ellerınde, bunların olacağını soylemedimi kimse?? Neyse doğa mı ağaç mı köy mü ınsan mı hayat mı o da ne dimi?? Para mı offf para işte kapıları açar, bazılarınınkini de kapatır, işte böyle....

Recep

04 Haziran 2016 Cumartesi 12:55

Neyi ne için eleştirdin? Yorumlarından bu ülkeye yapılan yatırımlardan rahatsız olduğun ****et açık. Bazı kesimler sizin gibi sürekli birşeyleri eleştirip, yapılan çalışmaları küçümsüyor. ALLAH tan azınlıksınız, size baksak ülkeye kilit vurup, kapı önüne bir sandalye koyup, içki masasını da hazırlayıp, muhasır medeniyet seviyesine ulaşırdırk!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR