19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA MATEMATİK BAŞARISI YÜKSELTİLECEK

ISPARTA'DA MATEMATİK BAŞARISI YÜKSELTİLECEK

Isparta

Isparta’nın yeni sisteme uygun ilk ve tek özel öğretim kursu olan Matematik Bilim Evinde eğitim başladı. Matematik Bilim Evi sınava hazırlanan ve matematik öğrenmekte zorlanan gençler için ilimizde yeni bir umut kaynağı oldu. Matematik Bilim Evi müdürü Hasret Değer Isparta’nın YGS ve LYS Matematik neti ortalamasının yapacakları özgün uygulamalar ile yükseleceğini söyledi. Yirmi yıllık dershane tecrübesinin meyvesi olan Matematik Bilim Evi kayıt almaya başladı. Çocuklarının matematiğe karşı olan tutumunu önemseyen kurum, seviyeye göre küçük guruplar oluşturup özel ders tadında matematik yöntemleri uyguluyor.Temeli yetersiz düzeyde olan öğrencilere sıfırdan başlayıp yeniden bir kez daha okul müfredatı tekrar ediliyor. Üniversite sınavlarında derece hedefleyen öğrenciler için ise kendi düzeylerine uygun yoğunlaştırılmış çözümler üretiliyor.

Kurum müdürü Hasret Değer, “Matematik Bilim Evi’nde samimi bir ortamda soru cevaplı dersler işleniyor. Okullarda sınıf içinde matematik sorusuna verdiği yanlış cevaptan dolayı kendisini yetersiz hissedebilen ve bu nedenle matematikten soğuyan öğrenciler için bu samimi ortam çok önemli” dedi.

Matematik Bilim Evi kurucusu Selim Değer “yapılan araştırmalarda öğrencilerin yüzde 87’si matematik sorularından korkuyor. Soruları çözerken endişe taşıyorlar. Öğrenciler öğretmenin negatif yaklaşımı, kişisel yetersizlik hissi, kişisel engeller, matematik dersinde problem çözme, üniversite sınavında soruların zorluğu ve öğretmenin derste soru sorması gibi nedenlerden dolayı matematikten korktuğunu belirtiyor. Matematik Bilim Evi olarak hedefimiz matematiği zihinlerde kolaylaştırmak ve daha sempatik hale getirmektir. Çünkü bu sorunları yaşayan öğrenciler “Matematiği yapamadığıma göre ben akıllı değilim” diye düşünmeye başlar. Şayet çocuk matematik kaygısı ve matematiğe karşı ön yargı geliştirdiyse işler iyice karışır. Çünkü artık matematik problemleri ile karşı karşıya kaldığında donup kalmaya başlar. Sahip olduğu bilgiyi hiç kullanamaz, transfer edemez hale gelir. Biz Isparta’da ön yargıları kırmak için sahaya atıldık. Ünlü matematikçilerden oluşan kadromuzla matematik sevgisini ve başarısını artıracağız” dedi.

Matematik Bilim Evi’nin sunduğu başka bir özellik de öğrencilerine psikolojik destek sağlıyor olması. Matematiğe karşı ön yargılı ve öğrenemeyeceğini düşünen yetersizlik duygularına sahip öğrencilere psikolojik hizmetler sunuluyor. 

ADRES: Çelebiler Mahallesi (Hastane Caddesi) NO: 29 -  

Telefon: 0246 222 23 32  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ziyaretçi

27 Nisan 2017 Perşembe 16:51

Adresini bilen var mı ?

M

28 Nisan 2017 Cuma 09:26

hastane caddesi eski postane vardı, Ala giyim var onun karşısına düşüyor, eski yapı.

evet

28 Nisan 2017 Cuma 07:39

hastane caddesinde eski bir evi yeniden inşa etmişler.

adres

27 Nisan 2017 Perşembe 22:53

hastane caddesi katre bitişiği

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR