19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'NIN BAYAN NUSRET'İ

ISPARTA'NIN BAYAN NUSRET'İ

Isparta
24 yıldır Isparta’da kasaplık yapan kasap Zehra Yıldızan, “O iş erkek işi bayanlar yapamaz, o iş ağır bayanlara gelmez gibi düşünceler çok fazla. Ben buna katılmıyorum. Bayan tır şoförümüz de var, bayan ambulans şoförümüz de var. Bayanlar her işi yapabilir” dedi.

Isparta’da 24 yıldır kasaplık yapan Zehra Yıldızan, “Bu iş erkek işi, sen yapamazsın. Bayandan kasap mı olur?” diyenleri pes ettirdi. Güller diyarında yıllardır kasaplık yapan Yıldızan, şimdiye kadar da girdiği ihaleleri de kazanarak hem hırsıyla hem de azmiyle dikkatleri çekti.
Carrefoursa Alışveriş Merkezinde et reyonunda çalışan, Kasap Zehra Yıldızan, kimsenin yapamaz dediğini yaptı. Erkeklere taş çıkartan bayan kasap, azmiyle de görenleri şaşkına çeviriyor. İlkleri yaşatan Yıldızan kendini geliştirip yenilemeye devam ediyor. Yıldızan, gelecekte hedefleri arasında kendi işletmesini kurmayı hedefliyor.
MİLLİ SPORCUYDUM
          Kasap  Zehra Yıldızan kendisiyle ilgili olarak “İlkokul ve Ortaokul yıllarımda sporla içli dışlıydım. Milli sporcuydum. Krosla başladım. Atletizm, hentbol, cirit, gülle gibi spor dallarıyla devam ettim. O zamanlar  Isparta’yı  Türkiye’de temsil ettik.  Gülkent Orta Okulu’nun şampiyon atletizm takımında yer aldım. Çaresizlikten başladım bu işe. Okumuş olsaydım Beden Eğitimi Öğretmeni olacaktım ama şartlar böyle gelişti. Tabii ki pes etmiş değilim. Liseyi tamamen bitirip, öğrenimimi tamamlayıp Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmak istiyorum. Çok istedim aslında ama olmadı içimde bir ukde kaldı.O yüzden bu isteğimi gerçekleştirmek istiyorum. 70 yaşına da gelsem o mesleği elime almak istiyorum” dedi.
KASAPLIK ERKEKLERE ÖZEL BİR MESLEK DEĞİL
                Mesleğe başladığı ilk günlerde erkeklerin mesleğini çok yadırgadığını söyleyen Yıldızan, herkese karşı direndiğini dile getirdi. Yıldızan, “İşimi gayet başarılı bir şekilde yapıyordum zaten. Ama çevreden ve diğer kasap arkadaşlardan olumsuz tepkiler aldım önce. Yadırgadılar çok. Bayandan kasap mı olur? diyen çok oldu. Rakip olarak görenler ve kıskananlarda çok fazlaydı. Bir gün bir adam geldi yanıma. Dedi ki hasta bir koyun var kesilmesi lazım. Arkadaşlar bana dönerek kasapsın ya sen hadi kes de görelim kasaplığını dediler. Daha önce hiçbir hayvan kesmemiştim. Onu kestikten sonra bende artık iyice emin oldum kasap olduğuma. Daha sonra bir büyükbaş daha kestim son oldu benim için. Benim amacım kendimi ispatlamaktı. Hayvanları çok seviyorum zarar vermek istemiyorum. Kasaplık yapıyorum ama hayvanlara da kıyamıyorum öyle de bir kasabım işte. Şu düşüncelere karşıyım. O iş erkek işi bayanlar yapamaz, o iş ağır bayanlara gelmez gibi düşünceler çok fazla. Ben buna katılmıyorum. Bayan tır şoförümüz de var, bayan ambulans şoförümüz de var. Bayanlar her işi yapabilir. Bir sınırlamaya koyamayız bence bunu. Erkek işi diye bir şey yok. Bana mesleğimle beraber herkes alıştı. Çünkü bende biliyorum ki yaptığım iş farklı. Benim yaptığım her şey farklıydı. Genellikten uzak biriyimdir. 15 yıl soluksuz çalıştım. Mesleğim hakkında öğrenmek istediğim her şeyi öğrendim. Tek bir işle değil parçalama, et yüzme, sucuk yapma ve tezgâhtarlık gibi işlerin hepsini en iyisini en güzelini yaparım. Müşterilerim yaptığım işlerden çok memnun. Müşterilerimle olan diyalogum çok güzel özellikle bayanlarla.Hala pozitif ve neşeli bir insanım” şeklinde konuştu.
YENİ KONSEPT HAZIRLIĞINDAYIM
                Öte yandan  hayallerinden vazgeçmeyen Yıldızan, kasaplığı en iyi şekilde yapabileceğini düşündüğü bir konsept hazırlığında olduğunu söyledi. O konseptinde yine farklı ve normalin, genellerin dışında olacağını belirtti. Klasik bir kasap istemediğini ve Isparta’da yine bir ilki gerçekleştireceğini söyleyen Kasap Zehra Yıldızan,  “Isparta’nın düşündüğüm gibi bir şeye ihtiyacı var. Yeni bir konsept hazırlığındayım.Gerçekleştirmem sadece 1 yılımı alır.Ayrıca şunu söylemek istiyorum hayvanlara karşı daha sıcakkanlı davranılmasını istiyorum. Ağzı var dili yok dedikleri gibi, korkmaya gerek yok. Hayvanlardan değil insanlardan korkmalılar. Onlara da yardımcı olsun istiyorum. Bakmayın kasap olduğuma hayvanları çok seviyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

noktasal

23 Temmuz 2018 Pazartesi 16:07

Aşağıda bayanlarla ilgili güzel yorumlar yazıldı.Demek ki cesaretli Türk kadınları mevcuttur.

misafir

23 Ocak 2018 Salı 13:15

Öncelikle kasap hanımefendiyi kutlarım.Bu konuda bir hatıramı anlatayım. Köyde kart,hırçın bir horozumuz vardı.Kesilmesine karar verdik.Horozu kesebilecek komşumuzun gözüpek kızı vardı.Bahçede gezinen hırçın horozu noktali kız bir ayağından yakaladı.Horozcağız başladı cirlayıp, çırpınmaya.Noktali kız dudak altı gülerek aaa yazık keselim mi şimdi dedi.Annem ona noktali muniş kopar kafasını dedi.Hemen noktali kız horozu ayaklarının altına aldı.Besmele ile başını kesti.Horozu afiyetle yedik onu.

cesaret

21 Ocak 2018 Pazar 07:26

Nusret hanıma helal olsun.Bayanların yapamayacağı iş yoktur.

esnaf

28 Haziran 2017 Çarşamba 20:17

altında focusu ağzında parlıementi dıstak dıstak estiriyor

ayşe

29 Haziran 2017 Perşembe 09:59

sana mı soracak hırbo gezer istediği gibi

mülayim

28 Haziran 2017 Çarşamba 15:38

ablamızı önce tebrik ediyoruz azminden dolayı sonrada kutluyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR