29 Mart 2024 Cuma

Isparta'lı Ünlü iş adamından Nurettin Veren itirafı

Isparta'lı Ünlü iş adamından Nurettin Veren itirafı

Isparta

Bir dönem Isparta'dan bağımsız Milletvekili adayı olan İş adamı Adem Öcal, Nurettin Veren'le ilgili polise ifade verdi. Nurettin Veren'in "Bu imparatorluğu hep birlikte kurduk, beni dışarı atamazsınız. Bu treni yürüttüğümüz gibi frenini de çekerim" dediğini öne sürdü.


Türkiye'nin 4'üncü GSM operatörü olma hakkını kazanan NetGSM'nin sahibi Adem Öcal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması konusunda bilgiler verdi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra televizyon ekranlarında boy gösteren, FETÖ'yü 'içerden biri' olarak anlatan Nurettin Veren'le ilgili iddiaların olduğu ifade Sözcü Gazetesi'nde yer aldı. İşte o ifadede yer alan çarpıcı bilgiler:

10 milyon TL istedi 

Veren'in para ve lüks hayat düşkünlüğü fazlaydı. 2003'te, cemaatin kendisini öldüreceğini söyleyen bir dilekçe ile yanıma geldi. Dilekçeyi dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya elden verdi. Veren'i İstanbul'a çağırdılar. Görüşmede Prof. Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Harun Tokak, Ali Bayram vardı. Veren 'İmparatorluğu birlikte kurduk, beni atamazsınız, treni yürüttüğümüz gibi frenini de çekerim' deyip 10 milyon TL istedi.

750 bin dolara ikna ettim

Ankara'ya dönerken yolda İlhan İşbilen aradı, tartıştılar. Veren, 'Benimle Alaattin Kaya irtibata geçsin' dedi. Ankara'da Kaya'nın ofisine gittik. Veren'in talepleri Gülen'e iletildi. Daha sonra Kaya'nın evinde baş başa pazarlık ettiler. Veren, Kaya'nın 750 bin dolara ikna ettiğini söyledi.


Para Asya Finans'tan

Veren'in cemaati deşifre etmemesi için Zaman'ın künyesine genel koordinatör olarak adının yazılması talebi kabul edildi. 750 bin dolar hesabına yatırıldı. Para Asya Finans'tan temin edilmişti. O yılın sonunda Veren'in ismi künyeden çıkarıldı. Kaya ile Veren Antalya'da buluştu. Kaya 'ABD'ye giderek hocaefendiye teslim olmasını' söyledi. Veren de 'Bu hareketin yanlış yolda, düzeltilmesi için heyet kurulması gerekir. Bu heyette ben de söz sahibi olmalıyım' dedi. Kaya görüşmenin olumsuz olduğunu ABD'ye bildirdi. Ertesi gün Veren'e haciz işlemleri başlatıldı.

Basri Aktepe, FETÖ'nün önemli ismi Tekalan'ın yeğeniyle evli

Adem Öcal ifadesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ele geçirilme işini 2. Başkan Turgut Ayhan Beydoğan'ın yürüttüğünü ileri sürdü. Beydoğan'ın, FETÖ operasyon koordinatörü Şerif Ali Tekalan ile doğrudan çalıştığını eskiden beri bildiğini kaydeden Öcal, BTK'ya bağlı olarak kurulan, 15 Temmuz'dan sonra kapısına kilit vurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) yapılanmayı eski polis müdürü Basri Aktepe'nin gerçekleştirdiğini söyledi. Öcal, FETÖ kapsamında tutuklanan TİB'in kurucusu Aktepe'nin, Tekalan'ın yeğeni ile evli olduğunu ifade etti. Acar şunları söyledi: "BTK'ya alınan uzmanların yüzde 90'ından fazlası cemaatin referansıyla alınmıştır. Bu yapılanmanın altında imzası olan Tayfun Acarer'in MİT Müsteşarı danışmanı, Galip Zerey'in Ulaştırma Bakanı Müsteşar Yardımcısı olarak devam etmeleri ise son derece manidardır."

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

erkan

20 Eylül 2016 Salı 17:50

bu neyin paniği adem bey?

zaid

21 Eylül 2016 Çarşamba 18:56

Adamı savcılık çağırmış o da ifadesini dürüst bir şeklilde vermiş, tabiki solcular böyle cımbızlanmış ifadeleri çok severler. Ali Haydar ÖNDER ve CHP liler Banka Asyanın önünde nasıl kuyruğa girdiğini sözcü gazetesi yazar mı?

Melaike

20 Eylül 2016 Salı 11:29

Nurettin veren istediği şeyleri fetodan alamadığı için ayrılan bi duzenbazdir.eğer istediği şeyleri alabilse bugün fetoyu kotulemez tam aksine överdi .güneş nerden doğarsa o tarafa dönen bi bukalemun

Baki yeşil

20 Eylül 2016 Salı 10:08

Bı fetoşun adamlarının en önemli işi hedef saptırma ve sulandırmadan,aynı zamanda intikam almadım. Bu adam örgütle ilgili çok şeybiliyor ama asıl vermesi gerken bilgilerin üstünü örtmek için bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyor,söyledikleri bu adam işin tam göbeğinde bunu konuştuğun sayın savcılarım. Bu kadar detay veren bazı şeyleri de biliyordur. Fotoya çok yakın çalıştığı belli.

Akkuş

20 Eylül 2016 Salı 05:44

Ya Allah Ruyamda okulları devlet binaları harape olmus savasdan çıkmış gibiydi.Cumhurbaşkanımıza suikast planı kurmuşlardı.Hayırdır inşallah

Akkus

20 Eylül 2016 Salı 02:10

15 Temmuz gecesi sokaga çıkmayan darbe girisiminin sonucunu bekleyen **** siyasiler kimler duymak isteriz bu isimleri açıklamalarınızı merakla bekliyoruz Adem Bey...

Muhammed

20 Eylül 2016 Salı 02:02

Adem Bey Bunları Açığı vurmanız guzel kimler var bu yapılanmanın içinde hepsini duymak isteriz Isparta kamu kurumları Basdakiler kendini gizleyenler Isparta Antalya bağlantılı olanlar Ispartada kendini gizleyen ust kademelerdekilerin isimlerinide duymak isteriz.Hepsi çıksın ortaya

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR