24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da ​anlaşmalı boşanmalar artıyor

Isparta'da ​anlaşmalı boşanmalar artıyor

Isparta

Son dönemde devletten haksız kazanç sağlama adına yapılananlaşmalı boşanma sayısı giderek artıyor. Bu yılın ilk beş aylık süreçteyaklaşık 120 hileli boşanma tespit ettiklerini belirten Sosyal Güvenlik Kurumuİl Müdürü Mustafa Durgut, hileli boşanmalarda sadece Isparta'da değil, Türkiyegenelinde bir artış olduğunu söyledi.

 

Muvazaalı boşanma boşanmaların Türkiye genelinde çok görülenbir olay olduğunu dile getiren SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, "Bize Alo170, BİMER veya vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçiyoruz.Şuanda elimizde muvazaalı boşanma olayına ilişkin 700 olay var. Bu yıl yaklaşık6 aylık süreçte 120'ye yakın hileli boşanma tespit edildi. Bu olaylar bizeaksettiği zaman, biz Nüfus Müdürlüğü ile irtibata geçiyoruz. Denetimelemanlarımızı yönlendiriyoruz. Tabi ki bize gelen şikayetler doğrultusundahareket ediyoruz. Ama her şikayet gerçekleri barındırmıyor. Bazı kişileringerçekten boşanmış, birbirleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını görüyoruz.Bazılarının ise boşanmışlar ama akşam beraberler, dışarıda beraberler. Böyleolunca tabi ki işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Sonuçta devlet zararauğratılıyor" dedi.

 

ÖDENEN PARAYI GERİ ALIYORUZ

 

Anlaşmalı boşanmalarda kişilerin neden böyle bir yolabaşvurduğunu araştırdıklarını belirten Durgut, "İnsanların bir sıkıntısıvar ki bu yola zorlanmışlar. Bizler bu sıkıntıları tutanağa işliyoruz ama kanunne derse o oluyor. İnsanlar kira ödenekte, geçinmekte zorluk çekebiliyor. Ya daaldığı maaşı yetiremiyor. Bunlardan dolayı bu tür olaylara başvuruyorlar. Amamaaş devam etse haksız kazanç oluyor ve devlet zarara uğruyor. Anlaşmalıboşanmaları tespit ettiğimiz zaman ödenen tüm parayı geri alıyoruz."ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SGK

26 Haziran 2015 Cuma 15:33

Helal sana müdürüm. İnsanlar haram lokma yemesin, haksız maaş alanları vatandaşlar olarak biliyorsak ihbar etmeliyiz.

Mustafa KEMAL

25 Haziran 2015 Perşembe 13:44

Vatandaş zorunlu ödemeleri ödemiyor. Nasılsa af çıkıyor diye. Adamın altında en lüks ev araba var.Vergisini ,bağkurunu vb. ödemiyor. Çünkü af çıkacağını biliyor. Devlet geliri düşünce emekliye para veremiyor. Önce bu aflardan vazgeçmesi gerekir.Namusuyla zamanında ödeyenlerin ve emeklilerin ne suçu var.

mehmet

27 Haziran 2015 Cumartesi 18:36

yanlız boşanmalarda şöyle birşey benim maaşım 1500 tl alıyorum 867 tl nafaka ödüyorum şimdi ben soruyorum bukadın kocada gecinirmi yoksa boşkasıyla evlenirmi bugün askeri ücret 900 tl nerde kanun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR