26 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Zabıtalar dilencilere göz açtırmadı

Isparta'da Zabıtalar dilencilere göz açtırmadı

Isparta

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayını fırsatbilen dilencilere göz açtırmadı. Müdürlük içerisinde kurulan sivil ekiplersayesinde şehir dışında minibüslerle gelip Isparta’da dilenmek isteyenlerikurdukları çadır ile birlikte topladı. Gerekli incelemeleri yapıldıktan sonraşehir dışına çıkartıldılar.

 

Zabıta Müdürlüğü önceki gün düzenlediği bir operasyonlaonlarca dilenciyi yakalayarak il dışına çıkardı. Zabıta Müdürü İsmail CemilAydoğdu, Ramazan ayı dolayısı ile şehir merkezinde dilenci sayısının arttığınıngözlendiğini dile getirdi. Zabıta Müdürlüğü artan dilenci nedeniyle sivilekipler kurarak bu dilencilerin barındıkları yerleri tespit etmeye çalıştı.Şehrin girişlerinde boş arazilere çadır kurulduğunu görerek bu çadırları gözlemaltına aldı. Çadırlarda yaşayanların şehir dışından gelerek Isparta’dadilencilik yapmak için geldikleri görülünce de dilenciler çadırları ilebirlikte toplatıldı.

 

Isparta halkının vicdan sahibi olduğu için bu duygularınısömürmek için gelenlere para verilmemesi tavsiyesinde bulunan Zabıta Müdürüİsmail Cemil Aydoğdu, bu vesile ile de dilencilerin artık Isparta’yagelmeyeceklerini dile getirdi. Aydoğdu, “Ramazan ayının girmesi ile dilencisayısında bir hayli bir artış görüldü. Kurmuş olduğumuz sivil ekiplerle topluhalde geldiklerini gördük. Yaklaşık 10’un üzerinde araçla gelip şehirgirişlerine çadır kurmuşlardır. Bu çadır kuranlar çadırları ile birlikte toplanarakşehir dışına çıkartılmıştır. Gözden kaçanlar da şehir merkezinde toplatılarakşehir dışına çıkartılmıştır” dedi.

 

Aydoğdu, ayrıca Isparta halkına da seslenerek, duygusimsarlığı yaparak geçimini sağlayan bu kişilere pirim verilmemesini söyleyerek,“dilenerek asgari ücretten fazla para kazanıyorlar. Halkımız gerçekteniyiliksever insanlardır. Yardımlarını bu gibilere değil de gerçek ihtiyaçsahiplerine yapmaları sayesinde dilenciler de artık Isparta’ya uğramayacaktır.Çevrelerinde dilencileri gördükleri taktirde alo 153’e ihbar etmeleri bizimişimizi de kolaylaştırmış olacaktır” dedi.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

cem

26 Haziran 2015 Cuma 20:27

sanayi garanti bankasından anadolu mahallesine yürümek imkansız bütün dükkanlar yola sıfır kaldırımlar işgal tamam esnaftır ama unutmasınlar parayıda halktan kazanıyorsunuz müşterilerinizin araçlarını yolda tamir ediyorsunuz özellikle bankanın dibindeki lastikçi ve sırası yoldan gelen araçlar sizin yüzünüzden üstümüze çıkacak vebalde günahta sizin ve uygulama yapmayan belediyenin

mali

26 Haziran 2015 Cuma 09:00

Yapılan işler için teşekkürler,ancak kaldırım işgalcileri ile de ilgilenirseniz çok iyi olacak(OTO GALERİLERİ DAHİL ÖZELLİKLE ÖZKANLARDAN GÜLKENT DEVLET HASTANESİNE GİDEN YOLDA. KALDIRIM İŞGALİ YOL İŞGALİ GİBİ.TEŞEKKÜRLER.

Barut Osman

25 Haziran 2015 Perşembe 16:54

Zabıtaya ne 153 ten ne de sabit telefondan ulaşılmıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR