29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA YAKALANDI

ISPARTA'DA YAKALANDI

Isparta

Uşak'taki paralel yapı operasyonu kapsamında "İşadamlarından örgüt adına zorla para topladığı" iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan M.D, Isparta'da gözaltına alındı

 

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında "iş adamlarından örgüt adına zorla para topladığı" iddiasıyla aranan kişi, Isparta'da gözaltına alındı.

 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen ay Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan M.D, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından 23 gün sonra Isparta'da saklandığı bir evde yakalandı.

 

Sabaha karşı Uşak'a getirilen M.D, doktor kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

 

Zanlının bir dershanede görev yaptığı, örgüt adına yurtdışına geziler düzenlediği ve bu gezilerde iş adamlarından zorla para topladığıiddia ediliyor.

 

Paraları İsrail'e kaçırıyorlardı

 

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve işyerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden UOSB Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklanmıştı.

 

Fetullah Gülen'in, FETÖ'nün ele başı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten, adliyeye sevk edilenlerden 20'si ise savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada,hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişi halen aranıyor.

 

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla"himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÜLKÜCÜ

06 Kasım 2015 Cuma 14:23

Parelelin oyalam takdiği, yakında işler düzelecek, daha güçlü geliyoruz gibi......

ÜLKÜCÜ

06 Kasım 2015 Cuma 13:54

Parelelciler himmet paralarının kaydı olmadığı için nereden ne geldi, nereye kaç para gitti bilinmiyor, Eğer bunu kayıt altına alsaydınız bilinirdi, Sizin yaptığınız işlem yardım toplama kanununa muhalefet suçunu oluşturur.Çıkın millete izah edin.Göz göre göre yalan söylüyorsunuz. Yaptığınız işlem kanunsuzdur. Adam camiye yardım toplarken dahi makbuz kesiyor. Sizin makbuzunuz varmı, yok ohalde bırakın sahtekarlığı.

Yaşar gürtekin

05 Kasım 2015 Perşembe 23:22

Çok iyi bildiğiniz bir laf: Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür. İddiasını ispat edemeyenin ne olduğunu google a yazın birileri ağzını doldura doldura cevap verecektir. Ben buraya yazmayayım.

ali

05 Kasım 2015 Perşembe 22:57

Uzatmayayım; bu şekilde yaftaladığınız insanlar bu ülkenin sigortasıdır. Dünyadada Türkiyenin en etkili elçileridir. Türkiye bilinmeyen bir ülke iken her tarafta sevilen bir ülke olmuştu. Bu insanların yaptığı herşeyiyle legaldir. Legal olmayan hırsız ve hainlerin yaptığıdır. Milletimizde bilmeden hırsız ve hainlere alkış düzmektedir. Ama belki çok yakında (Allah bilir) ülkenin düştüğü durumdan herkes nasibini alacak ve kafalarını taşlara vuracaklardır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR