19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE DEV PROJE

ISPARTA'DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE DEV PROJE

Isparta

Vali Şehmus Günaydın, madde bağımlısı olan gençleri önce tedavi edecek daha sonra da onları bir iş sahibi yapacak proje hazırladıklarını ifade ederek, bunun için üniversiteden 50 dönüm yer alındığını bildirdi. Vali Şehmus Günaydın, Kanal32’de katıldığı Gülkent’te Bugün programında Isparta’da madde bağımlılığı konusundaki mücadeleyi anlattı. Uyuşturucuyla mücadele konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Vali Günaydın, madde bağımlısı gençleri bu illetten kurtaracak ve onları bir iş sahibi yapacak büyük bir proje hazırladıklarını anlattı. Madde bağımlılığı konusunda Isparta’nın Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten ValiŞehmus Günaydın, “Okulların önünde satılıyor hikayesi çok doğru değil.Isparta’da tüm okulların önüne eğitim başladıktan eğitim sona erinceye kadar bir polis arkadaşımızı görevlendirdik. Velilerimiz rahat olsun. Ama tüm sebepleri ortadan kaldırmamız lazım. Metruk binalar son derece önemli bir konu.Bu konuda her hafta arkadaşlarımı topluyor ve talimat veriyorum. Metruk binalar tescilli kültür varlığı kapsamında değilse belediye ve özel idaremizin yıkım yetkisi var. Yıkın dedik, yıktık da, yıkacağız da. Halk günlerine vatandaşlarımız geliyor ve bu konuyu çok önemsiyoruz. Biz bu sorunu çok önemsiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da bize talimatı var. Uyuşturucuyla mücadele bizim öncelikli konumuz. Her türlü çalışma ile gayreti göstermek zorundayız” dedi.

DERNEĞİMİZ GÜZEL İŞLER YAPIYOR

Madde bağımlısı gençlerin tedavisi için ailelerin kurduğu bir dernek olduğunu kaydeden Vali Günaydın, “Çok da güzel işler yapıyorlar.Esas yapmamız gereken önleyici tedbirleri almak. Çocuk bulaştıktan sonra neyapacağız, bunlara nasıl faydalı oluruz ve onları nasıl çekip alırız? Bu derneğimiz bunu yapıyor” dedi.

TEDAVİ ETTİRDİK AMA 6 AY SONRA YİNE BAŞLADI DİYORLAR

Öte yandan uyuşturucuya bulaşmış çocukları tedavi etmek ve tedaviden sonra onları bir iş sahibi yapmak için proje hazırladıklarını anlatan Vali Günaydın, şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımızı dinleyerek çok şeyöğreniyoruz. Aileler diyor ki götürdük tedavi ettirdik ama 6 ay sonra yine başladı diyorlar. Neden başladı? İşi yok, bulanıma giriyor, kötü çevresi yine başlamasına vesile oluyor diyorlar.

YURT YAPTIRMA BİRLİĞİ’NİN TÜZÜĞÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Üniversite rektörümüze teşekkür ediyorum. Oradan 50 dönüm arazi aldık. Bizim bir yurt birliğimiz var. Geçen ay toplandık tüzüğümüzü değiştirelim dedik. Sadece yurt yapmayalım gençlerimizin korunması ve uyuşturucuyla mücadele anlamında da çocuklarımıza destek verelim diye tüzük değiştirelim dedik fakat yeterli çoğunluğu sağlayamadık. Kendilerine sesleniyorum. Üye arkadaşlar yapılacak ilk toplantıya katılsınlar bu tüzüğü değiştireceğiz.

TEDAVİ MERKEZİ VE SOSYAL ALANLARI OLAN BÜYÜK BİR PROJE

Bu projede tedavi için gerekli ünitelerimiz var. Proje,yerimiz ve paramız hazır. 45-50 kişiyi aynı anda tedavi edecek merkezimiz olacak. Bu merkezin içerisinde sosyal alanlar olacak. Besihane, meyve bahçeleri yapıyoruz. Bu çocuklarımızı çalışma bünyesi içerisinde oluşturacağımız şirketin ortağı yapacağız. Bu çocuklarımız bu şirketin ortağı olarak kendi işlerini kurmuş olacaklar ve kendi işlerinde çalışacaklar. Orada ürettiklerini satarak para kazanacaklar ve o ortamdan uzaklaşacaklar.

HERKES NASIL KATKI VEREBİLİRİZ DİYE GAYRET İÇİNDE OLSUN

Sorunu yüzeysel olarak ele alıyoruz. Tabii ki yaptığımız çalışmaların mutlaka faydası var ama kesin netice alacak çalışmaları yapmamız lazım. Çocukların ellerindeki cep telefonlarıyla, mesajlarla, sosyal medya ile bu kötü alışkanların mesafe alması çok daha kolay oluyor. Bu ülkenin ferdi olarak hepimizin üzerinde sorumluluk var. Bu sorunun çözümü için bugünden teziyok, herkes nasıl katkı verebiliriz diye gayret içinde olsun. Bu sorun çözüldüğü zaman bütün sorunlar çözülür. Hırsızlıkların, cinayetlerin, küçük yaştaki çocukların tehlikeye maruz kalmasının en önemli nedeni madde bağımlılığı.

ÇOK KARARLIYIM

Halk gününe gelen bir teyze kızıyla geldi. Ağlıyor bana birçare bulun, geceleri uyuyamıyoruz kızımla. Odamıza çekiliyoruz oğlum bize zarar vermesin diye kapıyı arkadan kilitliyoruz diyor. Biz bu olayları duyunca nasıl rahat ve huzurlu olabiliriz. Çok kararlıyım. Bu olayları önlemek için biz sorunun başlangıcından, ortasından ve sonundan ders alarak, neler yapmamız gerektiğini ortaya koymak zorundayız. Bu projeyi önemsiyoruz.

KİMSE ISPARTA’DA ÇOK YAYGIN DİYE PANİĞE SEVK ETMESİN

Kimse okulların önünde satılıyor, çok yaygın diye paniğe sevk etmesin. Bu konuda polis arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar.Okullarımıza, yöneticilerimize bu konuda eğitimler veriyoruz. Bunun devamlılığını sağlayalım. Bu sorunu millete en az zarar verecek şekilde asgariye indirmemiz lazım. Bu ülkenin, bu milletin geleceği de madde bağımlılığıyla mücadele etmek.Herkes bu sorumlulukla hareket ederse işimiz çok daha kolay olur.”

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Muhterem

22 Haziran 2017 Perşembe 00:37

Eroini bırakan sayısı binde birdir.. Çözüm hiç başlamamak, ben kullanıcıyım onu kurtarmamalı kullanıcıya da hapis cezası verilmeli ki caydırıcılığı olsun...

AUK

21 Haziran 2017 Çarşamba 22:32

Bu konuda Halk Eğitim Mudurluğu ve Belediyemiz mutlaka aktif rol almalı. Hafta sonlarında ücretsiz sanatsal ve mesleki kurslarla bu gençlerimize destek olmalı. İdealindeki mesleklerle ilgili faaliyetler düzenlenip bu gençlere görev verilmeli. Ornek; tarım ise tarlada, sağlıkçı olmak istedi ise sağlık kurumunda haftada bir gün ornek çalışmalar yaptırılıp öz güvenlerini artirmaliyiz. İnanıyorum ki; "benim toplumda yerim varmış kendime dikkat etmeliyim" duygusu hasıl olunca başarısız demektir.

AUK

21 Haziran 2017 Çarşamba 22:23

Ben de kafa yordu bu büyük probleme. Arazi alınması güzel. Ama mutlaka ilgilerine gore hobi tesisleri kurulmalı. Ne olmak isteyip te olamadilarsa o meslekle ilgili çalışmalara yönlendirilmeleri. Mahallallelerde muhtarlık spor turnuvaları, halkoyunları, satranç vb. faaliyet ve yarışmalar düzenlenmelidir. Bu tarz gençlerimiz tesbit edilip bu faaliyetlere yönlendirilmektedir. Mahalli sanatçı konserleri verilmeli ve ismen davet edilerek ön sıralara oturtarak onlarında itibarının olduğu hissi verilme

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR