29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA ÜRÜN BAZLI DENETİM SEFERBERLİĞİ

ISPARTA'DA ÜRÜN BAZLI DENETİM SEFERBERLİĞİ

Isparta

Tarım ve Orman Bakanlığının başlatmış olduğu "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta da hayata geçirildi.

Söz konusu seferberlik kapsamında bizzat Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay'ın da katıldığı denetimler yapıldı.

Yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Enver Murat Dolunay "Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 22.11.2019 tarihli Denetim Seferliği konulu yazısına istinaden 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 25.11.2019 - 30.11.2019 tarihleri arasında "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" başlatılmış olup bu kapsamda İlimiz de görev yapan tüm gıda kontrol görevlilerinin gıda denetimlerine çıkmaları planlanmıştır.

2019 yılında Isparta İlimiz genelinde toplam 665 gıda üretim işletmesi ve 3990 gıda satış ve toplu tüketim yeri, 188 adet de yem işletmesi bulunmaktadır.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerimiz bugüne kadar bu işletmelerde yapılan 7950 denetimde 378 laboratuvar numunesi almış ve 2019 yılı Risk Esaslı Denetim faaliyetlerinde hedefe ulaşan ilk 2 il içinde yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu Denetim Seferberliğinde; et ve et ürünleri üreten işletmeler, süt ve süt ürünleri üreten işletmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işletmeler, kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta-restoran, dönerci, fast-food gibi toplu tüketim yerlerinin denetimleri yapılacak olup numuneler alınacaktır. Denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

süleyman adıgüzel

03 Aralık 2019 Salı 00:23

bakıyorumda toz kondurmadılar partilerine begenmediler yorumları camiden çıkmayan sahte müslümanlar alışkınsınız tabi yagcılığa eleştiri olmu begenmeme çok dürüstseniz doğru dürüst imalat yapın

gönenli

02 Aralık 2019 Pazartesi 10:54

ilçeler de denetim yapılsın küçük yerlerde ahbab çavuş ilişkisi yapıllıyor!

süleyman adıgüzel

02 Aralık 2019 Pazartesi 00:57

dinci bi partinin peynir dükkanı vardı bigün buraya girdimdi iç kısma açılan kapı açıktı binşerce sana rama tama kagıdı bu yaglar tekneye doldurulmuş kürekle karıştırıyorlardı bu yagladan tereyagı imalı oluyormuş rahmetli babaları açıklayıverdiydi bi güven verecekler dini parti başknlığı yapıp yeterki para de hilesiz insan yok allah korkusuda yok....herkes birbirini kolluyor hepsi bu iyi tereyagı sadece trabzonda sanırım bozuk kaşarları bide sıcak suya sokup yeniden imal eden yerler varmış

VATANDAŞIN BİRİ

02 Aralık 2019 Pazartesi 00:52

buraları denetlemek kolay pazarda pekmez yoğurt yag satanlar miller parmakla gözümün önünde yaşanan olay adam pet şişeyi açtı zaten bu kullanılmış pet şişelerde süt pekmez nasıl satılıyor arkadaşlar miller bunları agzıyla içiyıe dezenfekte falan olmaz sıcak sudfa kagıt gibi eriyorlar işte pekmezi kapagına döktü bide kapagı yaladı kapattı koydu gitti bunları kim görecek pazardan asla ve asla bunları almaz sebze meyva dışında kullanışmış şişelere olurmu hiç hani hijyen o pet şişeyi daha önce ney

Memet

01 Aralık 2019 Pazar 21:24

Allah aşkına simit fırınları ve diğer fırınlarda denetlensin. Gizli olarak yüzde 90 sigara içiyor. Ekmek verirken elinde sigara eldiven yok.

kakule

01 Aralık 2019 Pazar 14:19

peynir,sucuk,fast food yerleri komple denetlensin. fazla çalıştırıp asgari ücret veren yerlere ceza kesilsin.

SARIGÜL

01 Aralık 2019 Pazar 14:13

Barla ilama köyüne gelin kaç oldu söylediğimiz kaçak üretim yapıyorlar. tonlarca fason markalar basılı peynirler katkılı yağlar, katkılı yogurtlar var tüm Isparta il ve ilçe dagitiyorlar. Neden gelmiyor sunuz rüşveti çok mu alıyorsunuz tüm Isparta biliyor siz duymazliktan geliyorsunuz. pazara git peynircilerin hepsi gösterir. Sarıgül dedin mi köyümüzün adını lekeliyorlar.

Tüketici

01 Aralık 2019 Pazar 14:07

Tebrikler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR