25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DA TARIMA DEV DESTEK

ISPARTA'DA TARIMA DEV DESTEK

Isparta

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARDII- İkinci Başvuru Çağrı İlanı yayınlandı: Avrupa Birliği- Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Fonu 122 Milyon Avro. Projenin geri ödemesiz kamu katkısı yüzde 50 olacak.

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ 

IPARD II- İkinci Çağrı İlanı’nda sadece ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ilâ Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara’ yer verildi. TKDK Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, proje başvurularının 6- 28 Eylül’de kabul edileceğini açıkladı.  

IPARD II- İKİNCİ DESTEK PAKETİ ÇIKTI Tarım veKırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II- İkinci Başvuru Çağrı İlanı yayınlandı: Isparta’nın da dahil olduğu 42 ilde uygulanacak projeler için oluşturulan IPARD Program Fonu 122 Milyon 177 Bin 559 Avro olarak belirlendi.Sektörlere verilecek destek oranı ise yüzde 50. ‘Kamu Katkısı’ olarak tanımlanan bu kaynak, yatırımlar için geri ödemesiz şekilde kullandırılacak.

SADECE 2 ALANDA DESTEK VAR IPARD II- İkinci Bileşen için önemli değişikler yapıldı. Zira bu dönem sadece ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’ desteklenecek. IPARD II- İkinci Adımı 2020 yılına değin yürürlükte kalacak. Bileşen total katkısı ise 1 Milyar 040 Milyon Avro’ya ulaşacak.

İŞTE DESTEKLENECEK ALANLAR Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II- İkinci Bileşeni için desteklenecek tedbirler şöyle açıklandı: »

DESTEK ALANLARI: -Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması -Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması -Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması -Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması -Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

»DESTEK ORANI: -Yüzde 50 »

TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ: -122.177.559,21 Avro

MÜRACAAT: 6- 28 EYLÜL

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, IPARD II- İkinci Çağrı İlanı için müracaatlar 6 Eylül’de alınmaya başlanacak. Son müracaat tarihi ise 28 Eylül 2017 Geniş bilgi için: http://www.tarim.gov.tr http://www.tkdk.gov.tr    

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta Koordinatörlüğü İl Özel İdare Yerleşkesi Eğirdir Yolu Üzeri TLF: 0 (246) 224 3800 BELGEGEÇER: 0 (246) 224 38 01

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR