23 Nisan 2024 Salı

Isparta'da Sokakta aranan kalmayacak!

Isparta'da Sokakta aranan kalmayacak!

Isparta
Yeni Emniyet Müdürü Caner Tayfur'un yoğunlaştığı nokta; sokakta elini-kolunu sallayarak gezen aranan suçlular. Bu konuda 3 ayda önemli bir mesafe katledildi, suç oranları yüzde 8 azaldı.

İstanbul'da Polis MYO Müdürü iken Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Caner Tayfur, görevde 100. gününü 26 Ağustos günü tamamlayacak. 3 aydır Isparta'da görev yapan Emniyet Müdürü Caner Tayfur'un aranan kişilere yönelik duyarlık yönetim tarzı dikkat çekiyor.

İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Isparta'nın huzur kenti bir şehir olduğunu söyledi. İnsanlarının devletine saygılı ve mülayim insanlar olduğunun altını çizen Tayfur, "bu nedenle çok huzurlu ve bizim açımızdan rahat bir il. Üniversitemiz var. 70 bine yaklaşan öğrencisi var. Ama buna rağmen sorunu olmayan bir üniversite kendi. Emniyet Teşkilatı olarak 'burada suç yok, huzur var' anlayışı ile çalışmıyoruz. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" dedi.

ARANAN KİŞİ SUÇ POTANSİYELİ TAŞIR

İl Emniyet Müdürü Tayfur, daha çok aranan kişilere yoğunlaştıklarını anlattı. Hakkında yakalama ya da arama kararı çıkan kişilerin suç potansiyeli taşıdığını belirten Tayfur, "bu kişilerin sokakta elini-kolunu sallayarak gezmesi doğru değil. Suç potansiyeli taşıyan insanlar. Bu insanların bulunması gereken yer sokak değildir, ilgili yerlere teslim edilmesi gerekiyor. Arkadaşlarıma geldiğim günden bu yana bu konu üzerinde talimatlar veriyorum. 3 ayda önemli bir mesafe katlettik. Şu anda Isparta'da aranan kişi sayısı 30'un altını düştü. İnşallah sıfıra düşüreceğiz. Aranan kişilerin yakalanma olayının suça etkisi de var. Bu konuda yaptığımız çalışma da suç oranlarının yüzde 8 oranında azaldığını gördü. Sokakta aranan kişi kalmayacak. Hedefimiz bu" diye konuştu.

TRAFİKTE YARALAMALI KAZA YÜZDE 40 AZALDI

Emniyet Müdürü Tayfur Caner, trafik konusunda da halkı rahatsız eden modifiyeli araçlara yönelik sıkı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Modifiyeli araç sahiplerinin bu konuya tepki gösterdiğini belirten Tayfur Caner, "yasa bu araçların bu şekilde trafiğe çıkmasını yasaklıyor. Bizim de görevimiz yasaları uygulamak. Halkın rahatsız olduğu bir konu. Bizim açımızdan başarı bu konu ile yaptığımız mücadele sonrası insanların gelip 'Allah razı olsun' demesidir. Biz bu alanda başarıyı gösterdik. Trafikte yaptığımız çalışma sonrasında yaralamalı trafik kazası yüzde 40 oranında, yaralanan kişi oranı ise yüzde 41 azaldı. Bu büyük bir oran" diye sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR