27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DA ŞİFA, YENİ YERİNE YENİ İSMİYLE TAŞINIYOR

ISPARTA'DA ŞİFA, YENİ YERİNE YENİ İSMİYLE TAŞINIYOR

Isparta

SEVK EDİLEN HASTA OLMAYACAK

Şifa Hastanesi’nin Eylül ayı sonlarında yeni yerine yeni ismiyle taşınacağını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı, hastaneyle ilgili önemli bilgiler verdi. Kapancı, “Hastanemiz 85 adet yoğun bakım ünitesi ile hizmete girecek. 85 tane erişkin yoğun bakım ve bunların 17’si tek kişilik izole yoğun bakım. Antalya’yı da işin içine soktuğumuz zaman, hiçbir yerde böyle bir hastane yok.” dedi. 

SEVK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Sağlık alanında Türkiye’nin en başarılı ili olan Isparta’da yine bu alanda yatırımlara devam ediliyor. 1997 yılında bir poliklinik olarak Isparta’da hizmet vermeye başlayan Şifa Hastanesi, yeni yerinde MEDDEM ismiyle hizmetini sürdürecek. Bireysel bazda daha iyi hizmet verebileceklerini aktaran Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı, “Sevk edilen hastaların neden sevk edildiğine dair sorunları ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca buraya gelen hasta da hiçbir şekilde sevk olmayacak.” dedi.

260 YATAKLA HİZMET VERECEK

Hastanenin özellikleriyle ilgili bilgi veren Kapancı, “Bu yatırımımızda 20 bin metrekare kapalı kullanım alanımız var. Açılışımızı 147 yatakla yapacağız. 1,5 yılı bulmadan da 260 yatağa ulaşacağız. Şuanda mevcut hastanemizde 104 yataklıyız. Orada ayrıcalıklı, özellikli işlemler yapıyoruz.Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz. Bu yatırımımızda kalp merkezimizi biraz daha genişleteceğiz.Onkoloji ile ilgili izinlerimizi almıştık, bununla ilgili yatırımlarımıza başladık, açılışta o da olacak. Radyasyon onkolojisi, kemoterapi ve ışın tedavisini burada, bünyemizde yapıyor olacağız.” diye konuştu.

‘EYLÜLÜN SONUNDA HASTANEMİZE KAVUŞUYORUZ’

Basın mensupları ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı, hastanenin eylül sonlarına doğru açılacağını belirtti. Kapancı “Sağlık bakanlığının istemiş olduğu bazı eksikliklerimiz var.  Şuanda onları yapıyoruz. Nasip olursa en geç 20 Eylül itibariyle Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğüne müracaatımız olacak. Bu arada Sağlık Müdürlüğü’ndeki tüm arkadaşlarımızın,başta müdür bey olmak üzere hepsinin desteğini hissediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğündeki işlemlerimiz 2-3 hafta sürecektir. Eylül’ün son haftası ya da Ekim ayının ilk haftası yeni binamızda hasta kabulüne başlayacağız” dedi.

260 YATAĞA ULAŞACAĞIZ

Mevcut hastanede 104 yatakla hizmet verdiklerini söyleyen Kapancı, yeni hastanede ise ilk etapta 147 ve birbuçuk yıl içerisinde de 260 yatağa ulaşacaklarını dile getirdi. Kapancı “Bu yatırımımızda 20 bin metrekare kapalı kullanım alanımız var. Bu 20 bin metrekare kapalı alanda tam kapasiteye geçtiğimizde 260 yatağa ulaşıyoruz. Bu 260 yataktan da 85 tanesi erişkin yoğun bakım, bunun 17 tanesi izole oda, 44 tane yeni doğan yoğun bakım, yaklaşık 85 civarında da tek kişilik özel odalarımız var. Bir kısmı çift kişiye de dönebilir. Bunları topladığımızda 260 yatağa ulaşıyoruz. İlk açıldığımıza 147 yatakla buraya geleceğiz. 147 yatakla açılışımızı yapacağız. Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kurallarla beraber 1,5 yılı bulmadan 260 yatağa ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şuanda mevcut hastanemizde 104 yataklıyız. Orada ayrıcalıklı, özellikli işlemler yapıyoruz. Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz. Bu yatırımımızda kalp merkezimizi biraz daha genişleteceğiz. Bir de bu bölgede yok, sadece fakültede var.Onkolojiile ilgili izinlerimizi almıştık, bununla ilgili yatırımlarımıza başladık,açılışta o da olacak. Radyasyon onkolojisi, kemoterapi ve ışın tedavisini burada, bünyemizde yapıyor olacağız. Aslında bu bizi heyecanlandırıyor.  Isparta’dan çevre illere hasta akışı var idi.Bunu kalpte belli oranda kestik. Onkolojide de tedavileri de zannedersem büyük oranda Isparta’da tutacağız. Artık insanımızın sağa sola eziyet çekerek taşınmasının önüne geçmiş olacağız. Kalp merkezimizde inanılmaz güzel olaylar yaşıyoruz.Kalp merkezinde kurtardığımız arkadaşımız var. Bu ve bu tür olaylar bizi heyecanlandırıyor. Bu hizmeti vermekten gurur ve onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİFA’DAN MEDDEM’E…

Yeni yerlerinde hastalara Meddem olarak hizmet vereceklerini söyleyen Kapancı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “İsim değişikliği bizim daha önce de düşündüğümüz bir olaydı. Özellikli bir iş yapıyorsanız örneğin kalp cerrahisi yapıyorsanız sizin kimliğinizin altında bunun yapılması gerekiyordu. Zaten bunun sıkıntısını yaşıyorduk.Yaptığınız işlemin Isparta’da yapıldığına dair bir markanız olması gerekiyor.Isparta’dan doğal bir markanın oluşması gerekiyor. Bizim yurtdışı çalışmalarımız var. Yaptığımız özellikli il dışından gelen ameliyatlarımız var.Şifa dediğiniz zaman diğer illerdeki Şifa Hastanelerine takviyede bulunuyorduk.Bizim kimliğimizi yansıtmıyordu. Bu bizim için zaten zaruretti ama isim değiştirmek de gerçekten çok zordu. Biz buraya taşınma sürecini Haziran gibi planlamıştık.İsim değişikliğini geçen yıl Ağustos ayında konuşmaya başladık. Ben Şifa Plus,Şifa Artı, Şifa Gül gibi isimler düşünüyordum. Ekim, Kasım gibi önüme Meddem ismi geldi. Arkadaşlar illa olsun dediler ben biraz karşı çıktım. Ekim ayı sonunda Meddem ismine karar verdik ve ismimizi tescilledik. Bununla ilgili arkadaşlar ekimden bu yana çalışıyorlar. 4-5 ay öncesinden hazır oldu. Yeni yerimiz ile beraber değişme kararı aldık. Logo, amblem ve isim değişiklikleri bu şekilde gerçekleşti. Onkoloji yatırımı ayrı bir yatırım. Cihazları bulmak vekurmak 6 ay alıyor. İşleme başladıktan sonra da 6 ayda ekibin alışma ve organizasyon süreci oluşuyor. Bu bölüm ile alakalı cihazlara ve bu cihazların kullanımda yardımcı olabilecek ekip arkadaşları araştırılıyor. Açılıştan 6 ay sonra işlemlerimizi tamamlamış olacağız.

‘SEVK SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYORUZ’

Bireysel bazda daha iyi hizmet sağlayabileceğimiz bir hastaneden söz ediyoruz. Sadece bir kalp merkezi ya da onkolojiyi koymakla olmuyor. Hasta sevki ile bir sıkıntımız yaşanmayacak. Sevk edilen hastaların neden sevk edildiğine dair sorunları ortadan kaldırıyoruz.Eskiden göğüs ağrısı şikayeti ile hastanemize gelen hastaları direkt olarak sevk ederken, şu anda 20 dakikada açık kalp ameliyatına alabilecek bir düzeye geldik.  Buraya gelen hasta hiçbir şekilde sevk olmayacak. Buraya gelen bir hasta sevk ediliyorsa, doktor arkadaşların bir gerekçe sunması gerekiyor. Bu gerekçeyi ortadan kaldırdık.

‘450 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ’

İstihdam konusuna değinirsek,hastanemizin ilk açıldığında planlanan yatak sayısı 140 ama 2 yıl içerisinde 260 yatağa ulaşacağız. Şu anda 370 civarında personel istihdam ettiriyoruz.Açılıştan sonra başlangıç sayısı olarak 450’ye ulaşacak. Çocuk Onkolojisi ve Çocuk Hematolojisi gibi bölümlerin özel olduğuna değinen Sağlık bakanlığı bu bölümü verirken bazı kurallar çerçevesinde veriyor ve buna göre yatırım yapılıyor.Türkiye dahil çok az bir bölüm olduğundan, Isparta’ya verilmesi mümkün değil gibi görünüyor. Taşınma esnasında eski yerimizden yeni yerimize servis araçları kalkacaktır” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gonu

01 Aralık 2016 Perşembe 04:31

gonul rahatmi acaba sonunda ise alcaz deyip canini cikardiginiz isiniz bitincede cesitli bahanelerle isten cikardiginiz iscilerin ahida tutar insallah sizi

İsmail GÜNGÖREN

25 Ağustos 2016 Perşembe 11:44

Sizler daha iyilerine layıksınız. Sizler bizlerle - Bizler de sizlerle Başarılarınızın devamını diliyorum. Her şey gönlünce olsun.

Vatandaş

25 Ağustos 2016 Perşembe 10:48

Sayın Yurttaş;Senin ve senin gibilerin Arapçayla ne alıp veremediği var ozaman sende ismine Hans, alex, corche koyaydın. Madem islamın şiarı olan bu dilden bu kadar rahatsızsın İsrail yakın oraya senin için özle bileti ben alabirim.

Meddem

25 Ağustos 2016 Perşembe 00:13

Tüm ülkede Şifa hastaneleri fetö ye bağlıdır. Sırf onun için isim değiştirmiştir.

ÖMER

25 Ağustos 2016 Perşembe 11:26

TÜM ÜLKE DİYE BİRŞEY YOK İZMİR ŞİFA FETÖ İRTİBATLIYDI ŞİMDİ SAĞLIK BAKANLIĞINDA. ISPARTA ŞİFA HASTANESİNİN ALAKASI YOK

Yurttaş

24 Ağustos 2016 Çarşamba 23:22

Türkçe isimler neyinize yetmedi de gidip arapça bir ismi hastaneye vermişsiniz.

trafik ne olacak

24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:43

Hastanenin yanına da kocaman bina yapılıyor bu kadar büyük bir hastaneye ulaşım ve mevcut ulaşımın aksamaması için oraya nasıl bir düzenleme yapılacağını merak ediyorum. Zaten çünürde yolun başında ev yolu tıkıyor bir de sahibi yola taş döşüyor iyice allak bulak olacak orası orayı açmadan yol probleminizi acilen çözmenizi öneriyorum.

hııııı

24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:05

hıı öyle olduydu ben de 4-5 ay öncesinden döneyim diyordum ama paralel yoldan bir türlü çıkış yoktu sonra 15 temmuz köprüsü çıkışında bir sürü şifa hastanesi kazaya uğrayıp telef olunca aralarından nasıl olduysa geçiverip hemen U dönüşümü gerçekleştirdim. Bedriye de çok kızıyorum STKLarın ele geçirilmesi talimatı uygulaması kapsamında beni de ITSO meclisine aldı, yönetimdir, kurullardır kullandı ITSOda hanedanlığını kurdu artık sökülüp atılmaz da oradan bu yapı

Çokolat

24 Ağustos 2016 Çarşamba 19:59

Meddem nedir allasen.Sırf isminden yine gitmem.

Bakkal

24 Ağustos 2016 Çarşamba 18:10

FETÖ den tutuklu kocabaşlardan birinin damadına ait olan hastane arsası başınızı çok ağrıtacak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR