26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'DA SEÇİME İLGİ BÜYÜK

ISPARTA'DA SEÇİME İLGİ BÜYÜK

Isparta

Isparta’da 24 Haziran seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. İl genelinde 316 bin 518, merkez ilçede 172 bin 540 seçmen oy kullanacak.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmaya başlayan Ispartalılar, sabah 08.00'de oy kullanacakları okulların yolunu tuttu. Vatandaşlık görevlerini erkenden yerine getirmek isteyen seçmenler, kimlikleri ile birlikte sandığa gitti. Burada destekledikleri aday için oy kullanan vatandaşlar, vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken, herkesin oy kullanmaya gelmesi için çağrıda bulundular.

Isparta’da erken saatte sandık başına giden seçmenler, görevliler tarafından hazırlanan oy pusulasını ve zarfı aldı. Sınıflardaki kabinlerde tercihlerini yapan seçmenler, daha sonra oylarını şeffaf oy sandıklarına attı.

YAŞLILAR ERKENDEN SIRAYA GİRDİ

Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesinde seçmenler sabah saat 08.00’den sonra sandık başına gelmeye başladılar. Özellikle yaşlılar ilk dakikalarda oylarını kullandılar. Vatandaşlar sıraya girmeden önce kapılardaki listelerde sandık ve sıra numaralarını kontrol etti.

Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı rakamlara göre Isparta il genelinde 316 bin 518 seçmen oy kullanacak. Merkez ilçede oy kullanacak seçmen sayısı ise 172 bin 540 olarak açıklandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR