29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA SDÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE FETÖ DEPREMİ

ISPARTA'DA SDÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE FETÖ DEPREMİ

Isparta

Isparta'nın ileri tıptaki prestij merkezi Tıp Fakültesi Hastanesi, FETÖ soruşturmalarından en çok etkilenen kurum oldu. Dün açığa alanın 92 personelin çoğunluğu Tıp Fakültesi'nden oldu. 

Nefroloji, İç hastalıkları göz ve kardiyoloji...

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde dünkü 92 kişi ile birlikte açığa alınan personel sayısı 399'a ulaştı. SDÜ'de açığa almalardan en çok Tıp Fakültesi dolayısıyla halka hizmet verilen Araştırma ve Uygulama Hastanesi etkilendi. Nefroloji, dahiliye ve gözde doktor ihtiyacı kamudan çözümlendi. Dünde kardiyoloji kliniğindeki 4 doktorun 2'si açığa alındı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, FETÖ soruşturması kapsamında açığa almalara devam ediyor. Daha önce 307 akademik ve idari personeli FETÖ soruşturması kapsamında açığa alan SDÜ Rektörlüğü, dün de 92 kişiyi görevinden uzaklaştırıldı. Dünkü listede yer alanların ağırlığı Tıp Fakültesi'nden oldu.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün açığa alanın 92 akademik ve idari personelin çoğunluğu Tıp Fakültesi'nden. Daha önceki açığa alma operasyonlarından da etkilenen Tıp Fakültesi, hem eğitim hem de araştırma ve uygulama hastanesi kanalıyla halka hizmet noktasında sıkıntı yaşıyor. Hasta yoğunluğunun en çok olduğu klinikler olarak bilinen nefroloji, dahiliye ve göz polikliniklerinde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bu 3 klinikteki doktor sıkıntısı Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı ile Kamu Hastaneleri Birliği tarafından giderildi. Devlet Hastanesi'nden Tıp Fakültesi'ne bir nefrolog, bir dahiliyeci bir de göz hastalıları uzmanı görevlendirildi. Görevlendirilen doktorlar tedavi hizmetlerindeki sıkıntının çözülmesini sağladı ancak asistanların ve öğrencilerin eğitiminde sıkıntı devam ediyor. SDÜ'de dünkü açığa almalarda da Tıp Fakültesi Kardiyoloji kliniğini etkiledi. 4 doktorun görev yaptığı kardiyoloji kliniğinde 2 doktor açığa alındı.

SDÜ Rektörlüğü'nün Tıp Fakültesi'nin doktor ihtiyacını çözümlemek amacıyla acilen akademik personel alım ilanına çıkacağı öğrenildi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, daha önce basına yaptığı açıklamada YÖK'ün personel açığının kapatılması konusunda destek olacağını bildirmişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kamekameha

27 Ağustos 2016 Cumartesi 00:10

Tıp fakültesinde yatan hastalar ve tıp fakültesinde okuyan çocukların eğitimi ne olacak inşallah mağdur etmezsiniz

Hukuk devleti

26 Ağustos 2016 Cuma 16:09

Ohhh ne ala diyen vatandas kelimeleri bir araya getirerek cumle kurabildigine gore bu yazacaklarimi da belki anlar. Hukuk devletinde sorusturma 10 is gununde yapilmak zorundadir. Ayrica kanaat ile degil kanitla insanlar suclanir ispatlanirsa cezalandirilir. Gukuk devletinde ise kanaatler dedikodular yururluktedir.

Akademisyen

26 Ağustos 2016 Cuma 15:40

Hiç kimse delilsiz alınmıyor öyle sadece iftira ile açığa alınma olmaz mutlaka ellerinde somut bi delil vardır aksi olsa ben de Sdü de görev yapıyorum dediğiniz gibi sadece kuru iftiralarla alım olsa eminim ben de alınırdım

Cumhur

26 Ağustos 2016 Cuma 15:36

İlgisiz alakasız ve delilsiz çok fazla sayıda açığa alarak devletin isleyişini zafiyete uğratarak açılacak yeni kadrolar ya paralel ler tarafından yada 28 şubatcılar tarafından doldurulacak. Nede güzel oyun oynanıyor. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak

ohhhhh

26 Ağustos 2016 Cuma 15:13

Ya bunları açığa alıyorsunuz evde yattığı yerden maaş alıyorlar resmen bedavaya para veriyor devlet ödül mü cezamı anlamadım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR