19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Ramazan Pidesine Zam Yapılacak mı?

Isparta'da Ramazan Pidesine Zam Yapılacak mı?

Isparta
İftar sofralarının süsü, Ramazanın vazgeçilmezi pidenin beklenen fiyatları açıklandı. Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, bu yıl 300 gr. pidenin 1.5 liradan satışa sunulacağını ifade etti.

Yaklaşan Ramazan ile birlikte, beklenen pide fiyatları da açıklandı. İftar sofralarının vazgeçilmezi pidenin Ramazan ayında 1.5 liradan satılacağını kaydeden Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, küçük ekmeğin 1 ev ekmeğinin de 2  liradan satılmaya devam edeceğini dile getirdi.

Pide fiyatlarının 1.5 lira olmasına rağmen susam fiyatlarında artış yaşandığını belirten Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Erdeğer, "Ramazan ayı diyince halkımıza insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Cenabı Allah'ım kazasız belasız geçirmeyi nasip etsin. Fırıncıların açısından ramazan ayı meşakkatli sıkıntılı olan bir ay. Çünkü şöyle herkes pideyi pide zamanında Isparta’mız da başka illerde normalde başka aylarda da pideler çıkıyor. Isparta da genelde bir adet var ramazan aylarında çıkıyor yani bütün fırınlar genelde pide çıkarıyor. Son akşamüzeri 1-2 saate sıkıştırıyor pideyi herkes sıcak bol susamlı almak istiyor. Ramazan ayımız biraz sıkıntılı geçiyor ama 11 ay halk bizim kahrımızı çekiyor. 1 ayda biz halkımızın kahrını çekeceğiz diye düşünüyorum ben. Ramazan ayında 300 gram pide 1 buçuk lira. Tahinli pideler gramına göre biraz daha büyük oluyorlar. Fiyatları da 1.75- 2 lira arasında değişiyor. Müşterinin isteğine göre pide fiyatlarımız değişiyor. 5 liraya kadar çıkıyor fiyatlarımız ama halkın alacağı bol susamlı pideler daha yoğunlukta ama isteğe göre de pidelerimiz oluyor. Isparta’da ki Türkiye'nin ortalaması diğer illerde adam 400 gram yapıyordur 2 liraya satar. 500 gram yapar 2 buçuk liraya satar. Gramla alakalı ama şöyle bir şey var gerçekten diyebilirim ki ben ramazan ayında yoğun geçiyor para kazanamıyorum diye ama ramazan ayında benim fırınıma gelen müşterinin normal günlerde yüzde 10 geliyorsa ramazan ayında daha fazla" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

amet keklik

11 Haziran 2015 Perşembe 14:33

siz hangi devirde yasıyonuz.ekmek fiyatlarını söyleyen mi yoksa yazan mı arızalı.75 kurusa..1,5 liraya ekmekmi kaldı.MAL MÜDÜRÜ HANGİNİZ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR