29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA O İLÇE SINIFTA KALDI.

ISPARTA'DA O İLÇE SINIFTA KALDI.

Isparta

Trafik kurallarını ihlal, hırsızlık başta olmak üzere çoksayıda suçun önlenmesinde caydırıcı rolü bulunan MOBESE konusunda Yalvaç sınıftakaldı.

 

Yalvaç ilçesi birçok ilçeden daha geride kaldı. Yerleşimalanlarında suç ve suçlularla mücadelede etkin rolü bulunduğu için çoğu yerdeyıllardır kullanılan Mobese kamera uygulaması ilçeye 5 yıldır ha geldi hagelecek diye bekleniyor.

 

Çoğu kasabalarda bile belediyeler tarafından kurulan kamerasistemleri var iken Yalvaç’ta özel işyerleri ve Belediyenin geçtiğimiz yıllardaÇınaraltı ve Belediye binasına koyduğu 3-4 kameradan başka kentte kamerabulunmaması özellikle hırsızların işini kolaylaştırıyor.

 

ANIT KAVŞAĞINDA ÖLEN OLMAYACAKTI

İlçe halkı Mobeseler sayesinde kentlerde sürücülerin trafikkurallarına azami ölçüde dikkat ettiklerini, kırmızı ışık ihlali yapmadıklarınıdile getirerek, ‘Mobese her yönü ile kötü niyetli insanların suç işlemesini engelleyecekbir caydırıcı unsurdur. Örneğin ilçe girişinde bulunan Anıt kavşağında mobeseolsaydı ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere ceza yazılsaydı burada öleninsanlar şu anda yaşıyor olabilirdi. Daha fazla geç kalınmadan bu eksikliğingiderilmesini istiyoruz. Esnaflar olarak daha önce de dediğimiz gibi bizlerdegerekli yardımı yapalım yeter ki başka canlar yanmasın, başka ocaklar sönmesin’diye konuştular.

 

ÖRNEĞİ YENİ YAŞANDI

Güvenlik kameralarının bile büyük önem taşıdığına yer verenvatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda 4 işyerine giren ve küçük çaplı hırsızlıklaryapan Fare lakaplı bir hırsızın Cafe Cadde isimli işyerinde bulunan kameralarayakalandığını ve bu sayede tespit edildiğini dikkat çekerek Mobese sisteminindaha da caydırıcı olacağını ifade ettiler.

 

SÖZ VERİLDİĞİNDE KURT MİLLETVEKİLİYDİ

Yalvaç’a Mobese sistemi kurulacağı yönünde ilk söylentininçıktığında Haydar Kemal Kurt’un milletvekili olduğunu ve takvimlerin de 2010yılını gösterdiğine işaret eden Yalvaç halkı ‘Aradan koskoca 5 yıl geçmiş. Bu okadar mı zor? Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bizim ilçemizin neyi eksik’diye sitem ettiler.

 

Nurettin Arkan / Yalvaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR