29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA MUHTARDAN LOJMAN ÇAĞRISI

ISPARTA'DA MUHTARDAN LOJMAN ÇAĞRISI

Isparta

Nurettin ARKAN/YALVAÇ - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sağır Köyü'nde lojman olmadığı için görevlendirilen imamların kısa sürede ayrılmasına çözüm bulmak isteyen muhtar, sosyal medyadan çağrı yaparak lojman yapımı için hayırseverler ve vatandaştan yardım istedi.

Yalvaç merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta, Afyonkarahisar sınırında yer alan Sağır Köyü'nün Muhtarı Aydın Karaca, köyde lojman bulunmadığı için atanan imamların istifa ederek ayrılmasına çözüm bulmak amacıyla kampanya başlattı. Köydeki sosyal tesisin üst katında prefabrik bir lojman yapımı için 25 bin liraya ihtiyaç duyduklarını belirten Muhtar Karaca,sosyal medyadan hayırseverlere çağrı yaptı.

Muhtar Karaca, yapımını üstlenen kişi ve ailesinin adının lojmanda yaşatılacağına vurgu yaptığı mesajında şunları kaydetti:

"Saygıdeğer Sağır Köylü kardeşlerim, malumunuz köyümüzde imam lojmanı olmadığı için imam sıkıntısı yaşıyoruz. Artık bu sorunu tamamen çözme aşamasına geldik. Yer sorunu yüzünden 3 ay içerisinde 2 imamımız köyümüzden ayrılmak zorunda kaldı. Köyümüzün içinde bulunan sosyal tesisimizin üst kısmına 25 bin TL karşılığı 40 metrekare prefabrik ev yapılacak. Ustayla anlaşılmıştır. Mübarek Ramazan ayında siz ve değerli hayırseverlerin yardımı ile köyümüze imam lojmanı yapacağız. 'Çorbada benim de tuzum olsun' diyen kardeşlerimin Yalvaç Müftülüğü ile irtibata geçmesi rica olunur."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

cem

07 Haziran 2017 Çarşamba 21:04

müftülükte 4 dallama imam alınacak diyor geçici hemen bunları yemleyenler hazır çalıştığı işten istifa edip işkura gidip işsizim diyo diyanet işe alıyo sonra müftülükteki dallamlar devlet dairesi geçici ****yu koy sonra kadro gelir diye başlatıyor ankara işkurd****ma deyince istifa ediyorlar,anladın sen lojman bahane devlete **** için ev yapacak memur adayı var evini satan var

mehmet

07 Haziran 2017 Çarşamba 13:53

yan köye gidin cumaya

ısparta

07 Haziran 2017 Çarşamba 12:22

Yusuf Ziya Günaydın yapar şehirde ne varsa köyde o olacak projesi kapsamında yardım eder. büyük şehir olacağız oy lazım ..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR