23 Nisan 2024 Salı

ISPARTA'DA KIRTASİYE FİYATLARI CEP YAKIYOR

ISPARTA'DA KIRTASİYE FİYATLARI CEP YAKIYOR

Isparta

Okulların açılmasına bir aydan kısa bir süre kaldı ve kırtasiyecilerde okul araç ve gereçlerinin satışları da başladı. Ancak, fiyatların çok yüksek olması velileri kara kara düşündürüyor.

Isparta’da eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte kırtasiye sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaş ise fiyatlara isyan ediyor.

KIRTASİYECİLER ÖĞRENCİLERLE

DOLMAYA BAŞLADI

Kırtasiye sektörünün neredeyse durma noktasına geldiği yaz döneminin ardından okulların açılmasıyla birlikte kitap ve kırtasiye malzemesi satışları da başladı. Kırtasiye dükkanları çocuklarının okul alışverişine gelen veliler ve öğrencilerle dolarken, özellikle soru bankaları, ders kitapları ve yardımcı kaynakların satışlarında artış görüldü.

FİYATLAR BİR HAYLİ PAHALI

Okul için ihtiyaçlarını almaya geldiğini söyleyen öğrenciler; “Okul dönemi başladı, alışverişe geldik defter ve kalem alıyorum. Romanlara da bakacağım, birkaç kitap almayı da düşünüyorum. Fiyatlar bana gerçekten çok pahalı geldi daha uygun olabilir. Sıradan bir roman bile 50-60 lira olabiliyor. Ülkede de neden öğrenciler okumuyor diye soruyorlar, çünkü fiyatlar çok pahalı. Öğrencilerin kitap okumalarını istiyorsalar küçük bir para miktarı olması gerekir" dedi.

“BÖYLE GİDERSE İHTİYAÇLARIMIZIN

TAMAMINI ALAMAYACAĞIZ”

Çocukları için alışveriş yaptığını söyleyen Mahmut Özcan; “Çocuklarımız için ihtiyaçları olan yardımcı kaynakları almaya geldik. 5, 9 ve 10. sınıfta okuyan çocuklarım var. Sınav dönemlerini atlattık ama birkaç sene sonra yine aynı stres devam edecek, şu an ihtiyaçları neyse sadece onu alıyoruz. Fiyatlar geçen yıllara göre artmış. Gönül isterdi ki çok fazla masrafa girmeden çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını giderelim ama sanırım bu pek mümkün olmayacak. Geçen seneye oranla yüzde 20'lik bir artış var" dedi.

 

“KİTAPLARDA SADECE

1 TL KÂR EDİYORUZ”

Kırtasiye işletmecisi İbrahim Demir kitap satışlarında sadece 1 TL kar ettiklerini belirterek, "Okul dönemi başladı ve kağıda zaman gelmesine rağmen biz 1 lira kar ile yine geçen sene ki fiyatlardan tüm ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz. Kırtasiye ürünlerimizde, kitaplarda öğrencilerimize elimizden geldiğince zammı yansıtmamaya çalışıyoruz. 1 lira karla kitap satmaya çalışıyoruz. Satışlar şu an çok yüksek, kalabalık var öğrenciler okul alışverişlerine başladı. Herkes kesesine bakıyor tabii en uygun fiyattan almaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kırtasiyeci

23 Ağustos 2019 Cuma 09:01

Evet ülkedeki enflasyondan ve döviz kurlarından büyük çouğunluğunu ithal ürünlerin oluşturduğu kırtasiye sektörü de nasibini alıyor. Ancak "ISPARTA'DA KIRTASİYE FİYATLARI CEP YAKIYOR" başlıklı bir haber hazırlamak da bu sektörü hedef gösterme amacını hissettiriyor. (Biraz daha üstü kapalı yönlendirme yapabilirsiniz.) Marketlere yönlendirme amacı ile yapılan bu haberi kınıyorum. Yılın 1 ayında iş yaparak bütün yıl ayakta kalmaya çalışan bir sektör bu.

rümeysa

22 Ağustos 2019 Perşembe 21:24

Alışverişinizi BİM yada A101 den yapın

hüsam

22 Ağustos 2019 Perşembe 20:49

ben internetten alışveris yapmıyorum.çünkü kayıtdışılığa karsıyım. elbette para kazanacagım vergimi verecegim,internetten alışveriş yapanların çocuklarının okuması için vergi vereceğim.int. alışveriş yapanlara mal satmıyorun kapı dışarı ediyorum.bedavacılar sizi...

moonlight

22 Ağustos 2019 Perşembe 11:34

İnternet diyoruz yüz kere arkadaşlar.Gidin hepsiburadaya sepeti 50tl ye tamamladıktan sonra 10 kuruşluk ürün bile alsanız hepsinin kargosu ayrı ayrı bedava oluyor.Çoğu Isparta esnafından da ucuzdur.Gidin tuvalet kağıdını bile internetten alın bana kalırsa

Ali GÜNIŞIK

22 Ağustos 2019 Perşembe 11:20

Şimdi internete giriyor vatandaşlar kırtasiye alışverişlerini yapıyorlar. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya farkediyor. Güya 1 lira kar ediyorlar. İnsan kandırma konusunda bunlar kadar kimse yok. Para kazanmasalar dükkanları kapatır giderler. İnanmayın bu insanlara. Girin sitelere bakın inceleyin. Ben bütün alışverişimi güvenli sitelerden gerçekleştiriyorum en geç 2 gün sonra kapımda. Daha şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Test kitapları burada etiket fiyatı internette %40 indirimli. Kanmayın bunlara

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR