24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da kamu kurum ve kuruluşlar normal düzene dönüyor

Isparta'da kamu kurum ve kuruluşlar normal düzene dönüyor

Isparta

Isparta’da 2 Mart tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacak.

Vali Ömer Seymenoğlu açıklamasında: 02/03/2021 tarihi itibarıyla; COVID-19 salgını ile mücadele amacıyla yürürlüğe konulan 26/08/2020 tarihli ve 31225 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler” konulu 2020/11 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup bu tarih itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacaktır. Gerektiğinde Valiliğimizce farklı mesai saatleri belirlenebilecektir.

Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır. İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca bu süreçte tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

02 Mart 2021 Salı 17:04

yurtbartan denen şahıs zorunlu haller dışında diyoruz insanlar keyfi gezmeye gitmesin yorumu okumuşsun anlamamışsın önce kendi cahilliğine bak

Yurt bartan

02 Mart 2021 Salı 14:52

Ne cahiiler var yahu.Burdur ve antalya dan giriş çıkışlar yasaklansın diyen cahiller.Esnaf ne yapacak?

Fatih fatih

02 Mart 2021 Salı 14:49

Avm ve düğün dernek toplantılarında yasaklar devam etmeli.Sonra salgın da yine başa döneriz.

mehmet boyacı

02 Mart 2021 Salı 13:27

sayın valim cok teşekkür buldur yolunu konturola alınsa halkımız bitdi diye burakmayalım tetbiri halk olarak örnek şehir olundu sayenizde ekiminizle sizlere tesekkür tekrar maske mesafe mesafe halkımıza iş cok düşüyor halk uyarı

vatandaş

02 Mart 2021 Salı 10:26

sayın valim burdur ve antalyadan ıspartaya giriş çıkışlar yasaklansın zorunlu haller dışında

Ayşe teyze

02 Mart 2021 Salı 09:12

Esnek çalışmaya artık gerek yok acilen tekrar degerlendirilse keşke. Çünkü insanlar tatile, pazara, markete, berbere, kuaföre, AVM'ye, kaplıcaya, otele kalabalık her yere gidiyor geziyor ama işe gitmek istemiyor. Çalışmadan yatsın maaşı. Kronik hastalığı varmış mesela şekeri var tatlının dibine vuruyor kilodan yarılıyor. Kimse biseyi önemsemiyor ama çalışmak dendi mi virüs var, İşlerine donmeliler artık.

vatandaş

02 Mart 2021 Salı 09:08

sayın valim piknik alanları bir süre daha kapalı kalsın bence yoksa millet hava iyi oldumu ****ara toplanır

vatandas

02 Mart 2021 Salı 08:04

Taktirirlar baba

Engelli babası

01 Mart 2021 Pazartesi 23:41

Sayin valim, kamu kurumlarinda cogu memur maske takmiyor, vatandastan takmasini ıstiyor, ozellikle okullarda hicbir hizmetli kurallara uymuyor, yarin cocuklarimiz okula gidecek lütfen okullari habersiz gezin, sizde goreceksiniz hicbir hizmetli maske takmiyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR