18 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DA KADROLULAR YBEM’İ SUÇLADI

ISPARTA'DA KADROLULAR YBEM’İ SUÇLADI

Isparta

FETÖ soruşturması kapsamında 'sahte sertifika ile 4B kadrosuna alındıkları' iddiasıyla yargılanan şüpheliler, mahkemedeki ifadesinde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi yönetimini suçladılar.

FETÖ soruşturması kapsamında 15 Ağustos tarihinde başlayan 1.celse yargılamanın 7.oturumuna dün devam edildi. Dünkü oturumunda Hasan İbicioğlu döneminde YBEM üzerinden sahte sertifika verilerek 4B kadrosuna girdikleri iddiasıyla yargılanan şüpheliler dinlendi. 4B kadrosuna alınan şüpheli Fatih Yanmaz, ifadesinde hata sanatı yaptığını ve hakkıyla sertifika alarak sözleşmeli personel olduğunu söyledi. Yanmaz, " Sahte sertifika ile işe yerleştiği suçlamalarını kabul etmiyorum. Çünkü kursa her gittiğimiz gün için diğer katılımcılar ile birlikte yoklama kağıtlarına imza attık. Kurs bitiminde ise 200 TL’lik makbuz karşılığında ödememizi yapıp, sertifikalarımızı aldık. Sertifikalarımızı aldığımız Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, sertifikalarımızı kaydetmemiş ve bize sahte sertifika vermişse bunun sorumlusu ben değilim"dedi.

   Şüpheli Oğuzhan Ayverdi de SDÜ'de işe yerleşmek için YBEM'de açılan kurslara katıldığını belirterek "Bu sertifikanın sahte olduğu ve FETÖ üyesi olduğum gerekçesi ile suçlanıyorum. Bu suçlamaları kabul etmiyorum ve sağlık problemlerim dolayısı ile tedavi görmeye devam ediyorum. Cezaevi şartları sağlığım açısından beni çok zorlamakta ve çok sık hastalanmaktayım beraatimi istiyorum" diye savunma yaptı. Şüpheli Murat Aktepe, almaya hak kazandığı bir sertifika ile işe yerleştiğini söyledi. Sertifikanın sahte olmadığını belirten Aktepe, "Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından kayıt altına alınmamış olduğu görülmektedir. Suçlu ben değil, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’dir" dedi.

   Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesini kabul etmediğini belirten Murat Aktepe, polislerin baskı ve tehdit uyguladığını iddia etti. Aktepe, mahkeme başkanının " devletin polisi, savcısı işini bilmiyormuş baksana. Keşke önceden işlerini öğretseydin. Sana ne diyerek tehdit ettiler. Söyle bizde ona göre savcılık gözetiminde ifade alan ve bu şekilde olmasına rağmen seni tehdit eden polislerle ilgili gereğini yapalım.” sözüne sessiz kalarak cevap vermedi. Şüpheli Mustafa Büyükküpçü ise personel alımı ilanında belirtilen tüm şartları taşıdığı için işe alındığını söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

24 Ağustos 2016 Çarşamba 12:34

Bunlar hep böyledir,yapar ederler sonra inkar ederler öyle yaparlar ki, nerdeyse savcı ve hakim acaba bütün bunları bizim yaptık diye kendilerinden şüphe ederler. Kursların açıldığı alanlar ile sdü de ilan edilen kadrolar ayarlanmış adamlar hep fetoş kumpası dürüst olun şerefsizlik yapmayın,bu milletin hepsinin hakkını gasp ettiniz haramdır haram bu dünyada insanları kandırdınız da Allah ı asla kandıramazsınız.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR