26 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Kaçak Avcılara Geçit Yok!

Isparta'da Kaçak Avcılara Geçit Yok!

Isparta

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, av yasaklarının kalkmasıyla doğada yasaya uygun olarak avlanmayan kişileri yakalamak için çalışıyor. Av yasaklarının bazı kara hayvanları içinkalkmasıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda avcı, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki 8 bin kilometrekarelik alanda avlanmaya başladı.

 

Daha öncede belirlenen devlet avlağı veya genel avlakları kullanan avcıların, yasa dışı ya da izin verilen hayvanların dışında avlanması,Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince kontrol ediliyor.

 

Avcıların sabah saatlerinde avlanmayı tercih etmesi nedeniyle güneş doğmadan araziye çıkan av koruma memurları, belirlenen avlakların dışında bazen ormanlık bazen de engebeli arazi şartlarında yasa dışı avlananların peşine düşüyor.

 

Avcılar tarafından fark edilmemek için kurum aracı yerine sivil plakalı araçları tercih eden görevliler, izinsiz avlanan avcıları yakalamak için çaba sarf ediyor. Ekipler, kaçak avcıların ormanlık alana kaçması halinde takibi yaya olarak devam ettiriyor.

 

Bu şekilde saatlerce süren denetimlerini 24 Saat esasına gören sürdüren ekipler, denetledikleri avcıların ruhsat belgesi ve avlanma izin kağıtları ile tüfeklerinin ava uygun olup olmadığını kontrol ediyor.

 

Kanuna uygun avlanmadığı belirlenen avcılara 17 bin liraya kadar idari para cezası, 60 bin liraya kadar da tazminat cezası uygulanıyor.Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer,Türkiye'de avcılığı düzenleyen Kara Avcılığı Kanunu'na göre hayvanların korunmasında müdürlüklerine büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

 

Doğal yaşamın korunması için birçok alanda çalışmalarını sürdüklerini dile getiren Ölçer, bunlardan birinin de kaçak avcılıkla mücadele olduğunu kaydetti. Isparta Şube Müdürlüğü olarak sorumlu olduklarını 8 bin kilometrekarelik alandaki avlaklarda çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdüklerini dile getiren Ölçer, av sezonunun 15 Ağustos'ta açılmasıyla denetimlerini yoğunlaştırdıklarını anlattı.

 

Av koruma memurlarının 24 saat esasına göre çalıştığını ifade eden Ölçer, görevlilerin, avcıların, avlanma için gerekli belgelerini kontrol ettiğini, istenen belgeleri taşımayan kişilere cezai işlem uyguladığını bildirdi. Ölçer, avcılara şimdilik bıldırcın, üveyik, alakarga, saksağan ile domuz avlanma izni verildiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yusufcuk

26 Ağustos 2015 Çarşamba 08:10

bir avcı yada bohçacı dediğiniz kişi en fazla taş çatlasın yılda 2-3 tane keklik vurur ama çoğu zaman bomboş gelir.doğayı koruyacaksanız yaban hayatı yaşayacak diyorsanız mermer ocaklarını kapatın yaban hayvanları nerede yaşayacak.sayın yetkililer sivil araçlarla avcıyı yakalama değil,m****r ocaklarını denetliğin,orman yangınlarıyla uğraşın,avcı elinizde çanta keklik.

Misafir

25 Ağustos 2015 Salı 23:11

Yıllardır ava gidiyorum il içi ve il dışı ıspartada çağırmayla zorla 1 kere getire bildik denetlemeye diğer illerde ne zaman gitsek kontrole geliyorlar bu kadar para veriyoruz ama bir sürü bohçacı dolaşıyor av başlamadan avlaniyor bakan yok

MAHMUT AKSU

25 Ağustos 2015 Salı 16:37

Daha şimdi bir haber alıyorum. çandır köyü yazılı kanyon un üst tarafında tam milli parkların karşısında yeni bir mermer ocağı açılmış. bu kadar ihanet yalan yanlış raporlar neden. görkemli ve kudretli vali, orman müdürü Rabbim umarım hakkınızda en güzel hükmü en kısa zamanda verir. yazıklar olsun. o koltuğa. siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. bu bölgedeki ocaklar kimin bir böl****e 100 lerce mermer izni verilirmi bu hangi kitaba hangi dine sığar. hiç mi Allah korkusu kalmadı içinizde. bu peşkeşneden

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR