19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA KAÇ SURİYELİ VAR? İŞTE O RAKAM

ISPARTA'DA KAÇ SURİYELİ VAR? İŞTE O RAKAM

Isparta

İçişleri Bakanlığı Türkiye'deki Suriyeli sayısını 1 milyon 385 bin olarak açıkladı. İstanbul, 330 binle Suriyelilerin en çok yaşadığı kent olurken, Isparta'daki mülteci sayısının 6,249 olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısının 1 milyon 385 bini bulduğunu açıkladı.

81 İLDEN SADECE 9'UNDA SURİYELİ YOK

Suriyelilerin en fazla yaşadığı şehirse İstanbul oldu. İstanbul'daki Suriyelilerin, nüfusu 335 bin olan Sarıyer İlçesi'ne yaklaştığı ve 330 bini bulduğu görüldü. Ülke genelinde en fazla Suriyeli nüfus yoğunluğuysa sığınmacı kamplarının bulunduğu Gaziantep'te saptandı. Bu kentteki Suriyeli sayısı 220 bin olarak belirlenirken, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Sinop, Tunceli, Bayburt, Ardahan ve Iğdır'ın aralarında bulunduğu 9 kentte Suriyeli olmadığı açıklandı.

DİLENCİLİK YAPAN SURİYELİLER TOPLANACAK

Dilencilik yapan çok sayıdaki Suriyeliyle ilgili olarak hükümet harekete geçti. 25 kentte dilencilik yapan Suriyelilerin tespit edilerek 22 farklı kampa yerleştirilmesine karar verildi. İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı genelge 81 ile gönderildi. Genelgeye göre; İstanbul,İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Isparta, Konya, Antalya, Kayseri gibi şehirlerde dilencilik yapan Suriyeliler toplanacak. Suriyeliler boş kamplara yerleştirilecek.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ 

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında iki hafta önce toplanan Bakanlar Kurulu’nda, vatandaşlık verilebilecek Suriyeli sayısının ilk etapta 80 bin olduğu bilgisi paylaşıldı. Yıldırım, toplantıda, “Sinek küçük ama mide bulandırmasın” diyerek çalışmanın 16 Nisan referandumu sonrasına bırakılması talimatını verdi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da 16 Nisan’a kadar hiçbir Suriyeli mültecinin vatandaşlığa alınmayacağını açıkladı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Suriyeliler sınır dışı edilsin

26 Şubat 2017 Pazar 13:09

Ülkesinde savaş varken bile çocuk doğurmakla meşgul olanlara benim ülkeme gelip benden daha çok hak verilmesi ne de güzel bi senaryo ama kul hakkı denen bişey var öteki dünyada hesaplaşacağız. Ülkesini savunmaktan aciz olan insanlar

Mahmudi SATIRİ

25 Şubat 2017 Cumartesi 02:51

Bu Suriyeli yavşaklar, hem devletten kişi başı 600,00 TL para alıp hem de dilenmekle meşguller... Dinlendiği tespit edilenlerin maaşları kesilsin ve sınırdışı edilsin bakın bakalım bir daha dilenebilecekler mi? Ama asıl suçlu bizim vatandaşımızda tutup bunlara para veriyorlar ya ben ne diyeyim size

VATANSEVER!

25 Şubat 2017 Cumartesi 02:33

ÜLKEMIZDE NUFUSU HER SEKILDE ARTIRIP UCUZ IS GÜCÜ OLUSTURUP ZENGINI DAHA ZENGIN FAKIRI DAHA FAKIR YAPIP ; ÜLKEYI ASAGIDAKILER VE YUKARIDAKILER OLARAK SINIFLASTIRIP ÜST SINIFIN SALTANATININ DEVAM ETTIREBILME POLITIKALARIDIR BUNLAR! NIJARYADA INSANLAR KENDI MÜLKLERINE YAPILAN REZIDASLARDAN DAIRE SAHIBI OLABILMEK ICIN BORCLANDIRILIP ; AKABINDE ISSIZ KALARAK IFLAS EDIP BORCLARI ÖDEYEMEYINCE IPOTEKLI DAIRELER ÖZELLIKLE BATILILAR TARAFINDAN SATIN ALINMIS, HALK HIZMETCILIK VE KAPICILIK YAPIYOR ONLARA!

Adullah Abdullayew

24 Şubat 2017 Cuma 19:01

GENÇ SENİRKENTLİ, sen de belki cebinden bes kurus cikmadan, vatansiz olarak , dogdugun topraklardan uzak, belki bir daha dogdugun ve buyudugun topraklara donmemek uzere ve yarinlardan umutsuz bir sekilde baska bir devlette krallar gibi yasamak istiyorsundur, Allah vicdan versin be kardesim, lafa gelince mangalda kul brakmiyoruz ama icraatte en sondayim, sunu soyleyeyim, suriyeliler misafir perverlik konusunda bizden bir kac gomlek ilerideler, koca isparta 6000 suriyeliyi a****ayamiyor.

Antalya 32

24 Şubat 2017 Cuma 17:06

Şu konu neden hiç gündemde yer almıyor?Neden TÜRKİYE bu sığınmacıları kabul etti?Neden kendi vatandaşını 2.nci sınıf yaparken, Kendi vatandaşı ekmek almakta zorlanırken, neden bu SURİYE Sevdası?Bir ÇIKAR ilişkisi yüzünden olabilirmi?Kendi evimizde "ÜVEY" evlat muamelesi yapılması hoş değil.

r

24 Şubat 2017 Cuma 15:54

evetçiler bu haber size

celal

24 Şubat 2017 Cuma 15:10

aşevine gidin bakın, kendi vatandaşlarımız isteyemezken devletten nasıl kömürle para pazarlığı yapıyorlar. yardımı duyan gidip kafile kafile tanıdıklarını getiriyorlar.

Hatice Yüncü

24 Şubat 2017 Cuma 13:44

Devlet, Suriyelilere 25 milyar dolar harcadığını söylüyor. Şimdi ise, borç para alabilmek için Varlık Fonu adı altında, denetlemeyen bir yönetim kurdu. elde kalan bu varlıklarımız ipotek gösterilerek borç para alınacak. ödenemezse, yabancılara satılacak. Ülke batıyor. Haberiniz olsun.

Hatice Yüncü

24 Şubat 2017 Cuma 13:42

Suriyeliler ülkemizde misafir olarak kalabilirler. Ama vatandaşlık verilirse, bir daha ülkelerine dönmezler. Oraya dönenler Kürtler ve Ermeniler, Süryaniler olur. Böylece petrolden bu kişiler kısa bir süreliğine nemalandırılır. Sonra Büyük İsrail kurulunca, onlara ucuz işgücü olurlar.

BÖLÜNMEYELIM!

24 Şubat 2017 Cuma 13:37

BIR YAHUDI TÜCCAR LENIN BÜST´Ü YAPAR ICINE ALTIN DOLDURUR; LENIN´IN SEVILDIGI ÜLKELERDEN GECERKEN BASININ ÜZERINDE SAYGIYLA TASIR BÜST´Ü, SEVILMEDIGI ÜLKELERDEN GECERKEN BÜSTÜN BOYNUNA BIR IP BAGLAYIP YERLERDE SÜRÜKLEYEREK GECIRIR ALTIN DOLU BÜSTÜNÜ! YAHUDININ HEDEFI INSANLARIN INANCLARINI, IDOLIZMLERINI; FANATIKLIKLERINI COK GÜZEL KULLANIP ASIL HEDEFI OLAN ALTINLARINI ÜLKESINE GETIRIR! ISTE BU OYUNLARA DÜSENLER ZILLET VE USAKLIGA MAHKUM OLURLAR! INANC MEZHEP KAVGALARI ISRAILIN ISINE YARIYOR!

GERCEKMI

24 Şubat 2017 Cuma 13:30

DİLENENLERİ NEREYE ŞİKAYET EDECEZ BİLĞİ VERİN İŞİKLARDA ARABALARIN ALTINDA KALACAKLAR.

faruk

24 Şubat 2017 Cuma 14:22

Göç İdaresi il Müdürlüğü

Fatih

24 Şubat 2017 Cuma 13:27

Yalan haber! Sadece sadece Senirkent yolu üzerinde 5 bin var.

GENÇ SENİRKENTLİ

24 Şubat 2017 Cuma 12:40

CEPLERİNDEN 5 KURUŞ ÇIKMADAN KRALLAR GİBİ YAŞIYORLAR ÜSTELİK BEDAVA ÜNİYE BİLE GİTME HAKLARI VAR HER BÖLÜM İÇİN KELİMELERİN VE MANTIĞIN BİTTİĞİ YER !!!!!

ömer

24 Şubat 2017 Cuma 11:53

kolçelik kavşağında ve iyaş kavşağındakileri toplayabilirsiniz

Hatice Yüncü

24 Şubat 2017 Cuma 11:51

Suriye insansızlaştırılıyor. Boşaltılıyor. Boşalan yerlere PYD yerleşiyor. Önce Kürdistan kurulacak, ki Irakta kuruldu. Sonra İsrail bunları ham yapacak. Petrol bölgeleri Kürtlere bırakılamayacak kadar önemli. Hem de bu işin museviler için dini yönü var. Ey, insanlar. Uyanın bu gaflet uykusundan. Yoksa, çocuklarımız, Halepteki çocuklar gibi enkaz altında kalacak.

Hatice Yüncü

24 Şubat 2017 Cuma 11:49

3000 Suriyeli aile Türk vatandaşlığına alınmış, bu da ortalama her ailede 5 kişi var desek, 15.000 kişi yapıyor. Bu şimdilik alınanlar. Suriyeliler 8-10 çocuk doğuruyor. 15-20 yıla kalmaz, Suriyeli hatırı sayılı bir topluluk oluşacak ve göreceksiniz Kürtler bir yandan, Suriyeliler bir yandan toprak isteyecekler. Bu suriyelilerin içinde ciddi oranda Kürt ve Ermeni olduğu da unutulmamalı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR