19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA İŞSİZLER DİKKAT!

ISPARTA'DA İŞSİZLER DİKKAT!

Isparta

Isparta’da 61 farklı meslekte 259 işsiz aranıyor

Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde 61 farklı meslekten, 259 açık iş ilanı bulunuyor. İşsizlerin bu açık iş pozisyonlarına başvurması bekleniyor.

Isparta’da işsiz sayısını en aza indirmek için çalışmalar yürütülen İŞKUR İl Müdürlüğü, bünyesindeki açık iş pozisyonlarıyla işsizlere fırsat sunuyor.

Bu doğrultuda Temmuz ayı sonu itibariyle Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğündeki açık işler dağılımına göre 78 farklı işyerinde, 61 farklı meslekten, 259 açık iş ilanı bulunuyor.

Açık iş ilanlarında 42 kişi ile beden işçisi, 25 kişi ile seyahat servis elemanı, 17 kişi satış danışmanı, 12 kişi ile kaynakçı, 11 pazarlamacı en çok eleman aranan sektörler oldu.

Öte yandan İŞKUR’da kayıtlı işsiz sayısı ve işgücü sayılarında ise geçen yıla göre düşüş görüldü. Herhangi bir işte çalışmasına rağmen İŞKUR aracılığı ile iş arayan kişilerin oluşturduğu kayıtlı işgücü sayısı 2016 yılı Aralık ayı sonu itibari ile 31 bin kişi civarındayken, bu rakam 2017 yılı Temmuz ayı sonu itibari ile 26 bin 700’e geriledi.

Kayıtlı işsiz sayısı ise Aralık ayı sonu itibari ile 19 bin civarındayken, 2017 yılı Temmuz sonu itibariyle 17 bin 288’e geriledi. İŞKUR’da kayıtlı işgücü sayılarının yüzde 75’i ilk ve ortaokul mezunu, yüzde 11’i ise lisans mezunlarından oluşuyor.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

isparta bitmis

23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:10

İstanbuldan ispartaya tatile geldim..Sanayi diye birşey yok..Varsa yoksa gariban öğrenci ve asker onlarida sirtindan geçinen spartali zengin ve esnaf..Her taraf tofaş şahin..Suyu havası güzel olsa ne yazar para olmadiktan sonra İskra bak hamal arıyor yeni adı beden işçisi onunla işsizliği çözdüm diye övünüyor Milliyetçilik kuru kuruya olmaz önce ben milliyetciyim diyen gıdamdanlar bir fabrika açsın cam elektronik vb...

inandiriciliginiz kalmiyor .guzelbir is olsa hic b

20 Ağustos 2017 Pazar 18:16

sen sirkete gonder .orada sirketten calismaya devam et kadro acilsin disariya. nasilbir kural. ALLAH dandamı kormuyorsunuz. tecrubeyedemi sayginiz yok. sdü personel alımı şirketten aliniyor siz durun. disardan kadroya eleman alacagiz deyip .kadro disariya aciliyor. bu tecrübeli kisilerin alinteri tecrübeleri bosami gidecek. hukumette duysun yanlisa yanlisla gidilmez. REİS in bu konuyu acilen duymasını isterim acaba sahtekarlarin oyunumuuuuu.REİS ALLAH askina duy. savunacak gücümüz kalmayacak.

bukadar olazzz.

20 Ağustos 2017 Pazar 18:04

arkadaşım ya bu SDÜ deki şirketten calisanlarin kafasi calismiyor yafa bu calisanlar duruker. bunlarin alacagi kadroyu disariya açıp ne yapmak istadiklerini bilmeyen bu kadroyu disari acanlar super zekalı. neden aldiniz mademki bunlara kadro vermeyecektinizde. sirket iscileri kalifiyesizmi. yoksa bunlara siz kadro alamayacaksiniz diyemi aldiniz. yeni hic birsey bilmeyenler cokmu kaliteli.insanlarin cocuklari sayin REKTÖR. dusmez şaşmaz tek ALLAH guvenmeyin. beyler. cok agirimiza gidiyor.

İşsizünili

20 Ağustos 2017 Pazar 15:42

Ya kardeşim üniversite mezunu için pozisyonlae açın ki başvuralım iş beğenmemek değil ama adam muhasebe için eleman alıyor o elemanı her yerde kullanıyor çayını kahvesini temizliğini bile ona yaptırıyor hiç kimse kusura bakmasın ama hamal arıyorlar kendilerine böyle işverenler olduktan sonra üniversite mezunları işsiz kalır en iyisi devlet kapısı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR