29 Mart 2024 Cuma

Isparta'da IŞİD Operasyonu

Isparta'da IŞİD Operasyonu

Isparta

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerinde İzmir, Erzurum ve Isparta'da düzenlediği operasyon ileterör örgütü IŞİD üyesi oldukları ileri sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı. 


  Gözaltına alınan 7 kişi ile birlikte 2 tabanca, 5 pompalı tüfek ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. Yaklaşık bir yıl önce başlanan soruşturma sırasında, takipte bulunan bir IŞİD elemanın evinde patlayıcı yapıldığı sırada patlama meydana geldiği, ancak polisin, operasyonun deşifre olmaması için patlamanın tüpten kaynaklanmış gibi göstererek çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

 

 

Menemen'de geçtiğimiz yıl kasım ayında, Suriye'de radikal örgütlerin safında savaşan Ö.U.'nun evinde patlama meydana geldi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri ilk önce patlamanın tüpten kaynakladığını sandı. Ancak İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Suriye'ye gidip geldiği için takip edilen Ö.U.'nun evinde meydana gelen patlama ile ilgili detaylı araştırma yapıldı. 


Araştırmalar sonrası patlamanın Ö.U.'nun patlayıcı yaptığı sırada meydana geldiği tespit edildi. Ancak polis, yaptıkları çalışmanın deşifre olmaması için patlama ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı.Uyuşturucu suçundan da aranan ve tekrar Suriye'ye gitmeyi planlayan Ö.U. tutuklandı.

 

 

BAĞLANTILARI ÇÖZÜLDÜ, HELİKOPTERLE OPERASYON YAPILDI

İzmir'de IŞİD yapılanması ile ilgili detaylı çalışmalarına devam eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ö.U.'nun bağlantılı bulunduğu kişileri de belirledi. Gerekli çalışmaları tamamlandıktan sonra terör örgütü IŞİD elemanları oldukları, IŞİD saflarında savaştıktan sonra 


Türkiye'ye geldikleri belirtilen 7 kişiye yönelik İzmir, Isparta ve Erzurum'da dün sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Polis helikopterinin de katıldığı operasyonda, 22 adrese baskın yapıldı. Baskınlar sonucu 6'sı İzmir'de, biri ise Isparta'da olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdükleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

izmir ışid operasyon


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bela

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:42

Başımıza bela edenleri bulsun ,günahsızları değil

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR