16 Nisan 2024 Salı

ISPARTA'DA İŞÇİ FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

ISPARTA'DA İŞÇİ FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Isparta

ISPARTA'da mermer kesme makinesi ile kestiği mermer arasına sıkışan Lokman Kahya (32) yaşamını yitirdi.

Olay, dün akşam saatlerinde Isparta'nın Senirkent ilçesindeki mermer ocağında meydana geldi. Ocakta işçi olarak çalışan Lokman Kahya, blok mermeri, mermer kesme makinesi ile kesmek istedi. Ancak mermer ile makine arasında sıkıştı. Çığlıklar üzerine koşan mesai arkadaşları Kahya'nın cansız bedenini buldu. Uzun uğraşlar sonunda sıkıştığı yerden çıkarılan Lokman Kahya'nın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen Kahya'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketine götürüldü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

önyargısız

24 Temmuz 2019 Çarşamba 01:03

Allah rahmet eylesin ,İş güvenliği uzmanlarının görevleri sadece ve sadece işverene oluşabilecek riskleri tespit etmek ve bildirmekle yükümlüdürler.Yasa ve kanun işverenler bu konuda bu konuda deneyimli olan mühendislere gereken önemi vermedikçe işçi emekçi tam eğitim almadıkça iş kazası kaçınılmaz iş veren kazdan önce iş derse sonuç hep aynı olacaktır,bir ,iki iş güvenliği dersi eğitimi ile işçi eğitilip alana salınırsa ve patronun sözü mühendisten önde gelirse fatura işçiye olacaktır.

iş güvenliği uzmanı

20 Temmuz 2019 Cumartesi 11:58

Mert, öncelikle allah vefat edenn arkadaşa rahmet eylesin, iş güvenliği uzmanı ceza alacakmı diye sormuşsun oranın iş güvenliği uzmanı işverene yapılması gereknleri söylemiştir ve yazıya dökmüştür bunu belgelemiştir. İş güvenliği uzmanlarının görevleri sadece ve sadece işverene oluşabilecek riskleri tespit etmek ve bildirmekle yükümlüdürler. Bu riskleri önlemek veya önlem almak işverenin sorumluluğundadır. İşveren yapılması gereken gvenlik önlemini almdıysa isg uzmanının suçunu söylermisin bana?

Mert

18 Temmuz 2019 Perşembe 12:28

Bu senirkentte kaçıncı ölümlü mermer kazası. İş güvenliği uzmanı ceza alacak mı acaba?

Cam

18 Temmuz 2019 Perşembe 10:50

Allah rahmet eylesin. Çok üzücü.Allah sabır versin ailesine :(

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR