19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA İLK KADIN YARDIMCI GÖREVİNE BAŞLADI

ISPARTA'DA İLK KADIN YARDIMCI GÖREVİNE BAŞLADI

Isparta

Aydın Müftülüğünden, Isparta Müftülüğüne atanan İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ görevine başladı.

Kadın İl Müftü Yardımcıları atamaları ile birlikte, Isparta’ da ilk kez kadın Müftü Yardımcısı görev aldı.

Enise ERKOÇ Kimdir?

Bitlis- Güroymak’ta doğdu.

Manisa-Alaşehir’e bağlı Aydoğdu Köyü İlköğretim Okulu’nda ilkokul eğitimini tamamladı. Orta öğretimin iki buçuk yılını Mersin-Mut İmam Hatip Lisesi’nde; geri kalanını ise, Aydın-Nazilli İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1999’da Nazilli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2007’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri-Tefsir alanında “İbn Atiyye el-Endülüsi’nin el-Muharrerü’l Veciz’inde Ulumu’l-Kur’an” adlı tezini verdi.

2007-2010 yılları arasında Kayseri-Tomarza’da Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı.

2010’da Bitlis-Tatvan’da bir süre İlçe Vaizliği yaptı.

2010-2013 yılları arasında da Erzurum Merkez Vaizi olarak çalıştı.

2013-2017 yıllarında Edirne’de İl Vaizliği yaptı.

Vaaz-İrşat faaliyetlerinin yanı sıra, yaklaşık üç yıl Edirne Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü olarak çalıştı. Edirne özelinde “Erken Evliliğin Önlenmesi” ve “Bağımlılıklarla Mücadele” konularında İl Belediyesi Aile Danışma Bürosuyla ortaklaşa projeler yürüttü. Dezavantajlı Kesimlerde Dini Bilincin Geliştirilmesine yönelik özgün projeler ile “Yaz Kur’an Kurslarında Müfredat Dışı Davranış Eğitimleri” üzerine çalışmalar yaptı.

“Türk Tasavvuf Musikisi ve Çeşitli Makamlarda Kuran-ı Kerim Okuma” üzerine Prof. Dr. Ali Ortapınar Hocadan altı aylık bir eğitim aldı. Yunanistan’ın birçok ilinde, Batı Trakyalı vatandaşlarımızla çeşitli dini ve kültürel etkinliklerde bir araya geldi.

Birçok ilde Huzurevi, Kadın Konukevi, Çocuk Sevgi evleri gibi Sosyal Hizmet alanlarında görevler aldı. Erzurum’da Palandöken gazetesinde çok sayıda makale ve yazılar yazdı. Çeşitli zamanlarda illerde bazı yerel TV programlarında görevler aldı.

2013 yılında Hac mevsiminde Bayan Din Görevlisi olarak; 2016’da Vaaz-İrşat Ekibinde Otel İrşat Sorumlusu olarak Umre görevinde bulundu.

2017’de D.İ.B. Personeli Hac-Umre Tercümanlık Sınavını kazandı.

2017- 2019 yılları arasında Aydın İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

Aydın’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler’de görevli Bakım Personeline yönelik “İlim ve Hikmetin İzinde Aydınlık Geleceğe”, Yatılı Kur’an Kurslarına yönelik “Geleceğimle Buluşuyorum”, 4-6 Yaş Kur’an Kursları Veli Eğitimleri kapsamında “Unutulan Değerlerle Değerlenelim” projesini ve Müftülük bayan personeline yönelik “Medeniyet Okumaları” adlı projeleri yürüttü. Pek çok konuda hazırlamış olduğu sunumlara aydın.diyanet.gov.tr ADRB/materyal sekmesinden ulaşılabilir.

13 Mayıs 2019 tarihinde fiili olarak Isparta Müftü Yardımcılığı görevine başladı. Farsça dili üzerine Merhum Prof. Dr. Abdülkadir Şener Hocadan özel dersler aldı. İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Enise Erkoç evli olup, halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri alanında “Kur’an-ı Kerim’de İlahi Rahmetin Beşeriyete Tecellisi” adlı Doktora Tezine devam etmektedir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Celal

21 Mayıs 2019 Salı 14:47

Kadınlar hangi müslüman ülkede fetva verip din işleri ile ilgileniyor bu iş kuranın hangi sayfasında yazıyor bu iktidar iyice kafayı yedi sen nasıl bir inanca sahipsin eyyyyyy bu ülkenin lideri oy için bu kadarda dini duygular somurulmez allahu teala bunun hesabını soracaktır akp liler ayakta uyuyormu siz hangi dinin kafasını yaşıyorsunuz

Dündar

21 Mayıs 2019 Salı 08:34

Yav arkadaş inancımıza göre kadın tek başına şahitlik bile yapamaz, mirastan tam yerine yarısı kadar pay alır. Bunlar çıkmış yönetici oluyor. Allah Allah....

Ab kendind göre islam icad ederken?

21 Mayıs 2019 Salı 04:58

Avusturya müslüman türklerin yapmış oldukları Camilerde TC'den imam gelmesini yasakladı! Diyânet bu konuda ne yapıyor? Almanyada bu konuda hızla ilerliyor, Cami yönetimlerini ele geçirip kendi menfeat ve nefisleri çerçevesinde herkesle işbirliği yapacak olan insanlar Camilerde vur patlasın çal oynasın, ümmetin parasınî yiyelim içelim, her gün bir eğlence tertib edelim, imam olmuşmu olmamışmı, gelecek nesiller Kur'an Sünnet üzere yetişmişmi yoksa dinsizleşmişmi dert etmiyenlere uyarı yapıyorlarmı

Din güncelleniyormu ???

21 Mayıs 2019 Salı 04:45

Almanyada Camiiler hızla kültür adı altında; Camilerde Allah'ın mescitlerinde olmaması gereken ne var ise Cami mülklerinin içerisine sokuluyor! Zamanında bizler ve babalarımız ****arı gelecek nesillerimiz asimile olmasın, nesilleri dinsizleştirilmesinler diye Allah'ın mescitleri olarak samimiyetle inşa ettiler lâkin; şu sıralar cemiyetçiler Camileri kahvehane ve diskoya çevirdiler, dışarda kira ödemektense Camilere üye olup seçimlerde ele geçirip, dinler diyalokçularla islamî-mı güncelliyorlar?

Hasan

21 Mayıs 2019 Salı 04:06

Ilk okuduğumda kadın müftü yardımcısı göreve başladı basligiydi bomba32 ne oldu kadın yardımcı diye degistirmissiniz hayirdir

Vatandaş

20 Mayıs 2019 Pazartesi 23:59

Laiklik elden gidiyo hesabı dinde elden gidiyo kadın yönetici olan toplum iflah olmaz(hadisi şerif) diyanetin iyice suyu çıktı eski yıllarda kominist bi diyanet işleri başkanı vardı. Onun zamanında bile bu kadar karışmamıştı ortalık görmezle başladı şimdikiyle devam ediyo durun bakalım nereye dayanacak bu iş hatay müftüsünün sonuna dönmesin de diyanet

Ispartalı vatandaş

20 Mayıs 2019 Pazartesi 23:38

4 tane müftü yardımcısı var. Bu kdr personel ne iş yapıyor bi açıklasalarda bizde öğrensek.

Birisi

20 Mayıs 2019 Pazartesi 23:13

Eeeeee şimdi Müftü olmadığı zaman bu kadın Müftü ye vekalet edecekmi. Güncelleme son hızla devam ediyor. Oldu olacak camilerede kadın imam tayin edin olsun bitsin.

Baya ilerliyoruz!

20 Mayıs 2019 Pazartesi 22:53

Almanyada bayan imam olan Cami bile açıldı! Bayan ve erkekler beraber saf tutuyor, bayanda imam oluyor!

Ispartaa32

20 Mayıs 2019 Pazartesi 22:26

Hayirli olsun hanımefendiye. Cok güzel projelerle ugrasmis. Edirne de yaptigi Bagimlilikla mücadelesini Isparta miz icin de yapsinlar lütfen illet her yerde oldugu gibi ilimizde hizlica yayilmakta. Allah böyle düzende cocuk yetistirenlere yardım etsin. Hanfendiden ilimize bu konuda bir yardim bekliyoruz. Gorevinde basarilar. Allah utandirmasin

Muallim

20 Mayıs 2019 Pazartesi 21:52

Torpil kuvvetli,haber yaptırdığina göre nefis de kuvvetli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR