28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA İLK AŞIYI BAŞHEKİM YAZKAN’A YAPILDI

ISPARTA'DA İLK AŞIYI BAŞHEKİM YAZKAN’A YAPILDI

Isparta

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ilk koronavirüs aşısını yaptırmasının ardından ülke genelinde sağlık çalışanları başta olmak üzere aşı çalışmaları başladı.

“İlk Aşı Başhekim Yazkan’a Yapıldı”

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nde de bu anlamda önemli bir gün yaşandı. Hastane Başhekimi Prof.D. Rasih Yazkan ilk aşıyı yaptırdı.

14.01.2021 Saat 10.00’a randevusunu alan Başhekim Yazkan, SDÜ Hastanesi Covıd-19 Aşı Uygulama Polikliniğine geldi. İlk koronavirüs aşısını yaptıran Prof.Dr. Yazkan, ‘Çok önemli günlerdeyiz. Yaklaşık 1 yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavisrüle ilgili çok önemli ve bir o kadar da sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Aşının önemine değinen Başhekim Yazkan, “Hastalıklardan korunmanın en önemli yollarından biri de aşıdır. Tüm sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde fedakarca çalışarak mücadeleye devam etti ve hala daha devam etmekte. Aşı yapılmaya başlandı fakat bizler tedbir ve kısıtlamalara uymaya devam etmeliyiz. Alınan tedbirler hepimizin sağlığı için gerekli. Pandemi öncesinde yaşadığımız günlere en kısa sürede dönmemiz dileğiyle” dedi.

Sonrasında SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar ve hastane yönetimi aşılarını yaptırdı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hemşireye cevap

15 Ocak 2021 Cuma 10:34

Personeli hiç düşünmeyin oldumu onların ailesi yok

Hemşire

15 Ocak 2021 Cuma 08:38

Devlet Üniversite hastanelerinin borcunu sildi. Hastaneler biraz rahatladı. Biz ne yaptık? Hastanelerin ihtiyaçlarını karşılamak, cihazları yenilemek yerine ilk iş olarak Hemşireye Döner vereceğiz diye Üniversite Yönetim Kurulundan yetki alıp Doktorların Dönerini artırdık. Biz bu kafa ile nah düzeliriz.

VATANDAŞ

15 Ocak 2021 Cuma 08:06

(SDÜ Hastenesi personelli) isimli arkadaş kamuoyunda dolaşan üst düzey vatandaşlara ayrı Almaya ya da üretilen aşılarından getirildiği ilgili laflar dolaşıyor bu nedir. birde siz bu aşıların kutularını gördünüz mü?

Okuyucuya cevap

15 Ocak 2021 Cuma 04:33

Herşeyi bildiğini sanıp bi **** bilmeyen okuyucu isimli vatandaş otur birazcık bilimsel araştırma oku. Gerçi sen ismini yazamayacak kadar cahilsin.Orda diyor ki Aşı yaparken eldiven giymek gereksizdir; uygulayıcının elindeki açık yara varlığı veya potansiyel bulaşıcı vücut sıvıları ile teması önlemek için eldiven giyilirse, iki hasta arasında eldivenlerin değiştirilmesi gerekir. SDÜ nün yükünü hemşirelik hizmetleri müdürlüğü ve hemşireler çekiyor. Ama senin gibisine insanlık yapmak haram

Ispartalı

15 Ocak 2021 Cuma 01:27

Polikinlikler çok kalabalık iğne atsan yere düşmüyor o derece şu kovid dönemi bitene kadar belli bir muayene sınırlaması olmalı.. Ayrıca bir hastanın yanına birkişi alınmalı girişte.... bakıyon 3/4 kişi geliyor zaten kalabalık

eldiven

15 Ocak 2021 Cuma 00:43

CDC ve OSHA da aşıyı uygulayan kişinin ellerinde açık lezyonları yoksa veya aşılanan kişinin vücut sıvıları ile teması söz konusu değilse eldivenin gerekli olmadığı belirtiliyor. Ancak eldiven giyilirse her hastada değiştirilmeli.

SDÜ Hastanesi Personeli

14 Ocak 2021 Perşembe 21:55

(Vatandaş) İsimli Yorumcu Arkadaşım Merak Etmeyesin Hem Sağlık Bakanımız Hemde SDÜ Üniversitesi Başhekimimiz Rasih Hocam VATANDAŞA Olacak Ve Sağlık Personeline Yapılan AŞI nın AYNISINI Oldular...

Okuyucu

14 Ocak 2021 Perşembe 18:46

Herseyi bilen hemsirelik hizmetleri eldivenler nerede?!

Bir Bilen

14 Ocak 2021 Perşembe 18:36

S.D.Ü Hastanesini biz yönetiyoruz diyen hemsirelik hizmetleri nasıl olurda böyle bir konuyu atlar..Yazık....!!!

o neydi gı

14 Ocak 2021 Perşembe 18:15

Hakikaten aşıyı yapan görevlinin eldiveni yok. ne kadar heyecanlı bir şehir olmamızdan mı kaynaklı yoksa reklam yapıyoruz diye edilen aceleden mi kaynaklı ya da bilinçli mi eldiven kullanılmadı kafamda deli sorular. zaten her hadiseden nem kapan milletiz şimdi gel de sağlık personeline güven ve gözlerini kapatıp tedavi ol aşı ol

Artist

14 Ocak 2021 Perşembe 16:09

Döner sermaye verilmeyen sağlıkçılar döner sermaye verilen sağlıkçılara aşı yapıyor. Hemşirelerin döner sermayeye yok. Bürolarda çalışan personele döner sermayeye var. Bu mu adalet. Bu bir haksa hakkımızı siz yöneticilere helal etmiyoruz. Adaletin bumu Dünya?

SDÜ

14 Ocak 2021 Perşembe 16:05

Hastanemizin yönetimine Rasih YAZKAN ve ekibi gelince bir çok şey değişti. Öncelikle bu değişimden Fosiller rahatsız. Neden mi? Çünki onlar hiçbir iş yapmadan maaşını ve döner sermayesini tavandan alsın. Saat 1:00 de gelsin. Yemeğini yiyip çayını içip saat 15:00 de evine dönsün. Asistanın baktığı hastalardan döner sermaye ücretini de alsın. Bunlara dokundun mu tabiki kötü olursun. Onun için Rasih Hocam biraz daha ****ret. Tünelin sonu göründü.

Eldivensiz aşı ?

14 Ocak 2021 Perşembe 14:31

Eldivensiz aşı mı ? Hem de sağlıkçı !

SEÇİL

14 Ocak 2021 Perşembe 14:21

memlektlİMİZ, Rasih YAZGAN a SAYGILAR,HÜRMETLER

att

14 Ocak 2021 Perşembe 13:43

eldivensiz aşı yapan hemşireye alkış :D

VATANDAŞ

14 Ocak 2021 Perşembe 13:41

ÇOK MERAK EDİYORUM SAYIN SAĞLIK BAKANIMIZ VE BAŞHEKİMİMİZ HALKA KULLANILACAK OLAN ÇİN AŞISINDAN MI KULLANILDI.

Ersan Çelik

14 Ocak 2021 Perşembe 11:07

Adam gibi adam Rasih YAZGAN memleketin böyle doktorlara ihtiyacı var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR