19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA HİZMETTE SINIR YOK

ISPARTA'DA HİZMETTE SINIR YOK

Isparta

Orman yangınları, kırsal alan yangınları ve ev yangınlarına hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmeyi sağlamak için, Isparta’da 26 köy muhtarlığına Orman Genel Müdürlüğü tarafından alınan yangın söndürme tankerleri törenle teslim edildi.

Sav Kasabası Orman Deposunda yapılan törene Vali Şehmus Günaydın, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat il Genel Meclis üyelleri ve köy muhtarları katıldı.

Törende konuşan Vali Şehmus Günaydın temiz bir çevrenin ve ekonomik kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olan ormanların, korunması ve geliştirilmesi için çok gayret gösterdiklerini belirterek, orman yangınlarıyla mücadelede orman köylerine çok büyük görev düştüğünün altını çizdi.

Her yangında olduğu gibi orman yangınlarında da ilk müdahalenin çok önemli olduğunu ve dağıtılan tankerlerle orman yangınlarına ilk müdahalenin daha etkin ve hızlı olacağını söyleyen Vali Günaydın tankerlerin sadece orman yangınları için değil köy içinde meydana gelebilecek yangınlarda da büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Vali Günaydın “ Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Davraz’a 2 Milyon ağaç dikme hedefi koyduk bu hedefin gerçekleşmesi için de Orman Teşkilatı’nın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Aynı zamanda bölgedeki muhtarlarımızdan da dikilen fidanların korunması açısından daha fazla dikkatli ve özenli olmalarını bekliyorum. Çünkü bu ağaçlar Davraz Dağı’nın çok önemli bir turizm destinasyonu olmasını sağlayacak.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Şehmus Günaydın 26 adet 3 tonluk su tankerini hak sahibi köy muhtarlarına teslim etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR