19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA ARTIK HEDEF 11 BİN ÖĞRENCİ

ISPARTA'DA ARTIK HEDEF 11 BİN ÖĞRENCİ

Isparta

KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt, yeni yapılacak yurtların ardından yeni öğrenimde 11 bin öğrencinin KYK’lardan faydalanacağını belirterek,“Yerel yönetimler bu konuda hassas. Hemen hemen her ilçeye KYK’lar yapılıyor ve yapılacak” dedi. Isparta’daki üniversite öğrencilerine yönelik yurt sorununa çözmek için çaba sarf eden kent büyüklerimiz ve KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt,yeni yılda yaklaşık 11 bin öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalacağını bildirdi. 4 ay önce göreve getirilen Kurt, KYK’nın kapılarını Akdeniz Haber Servisi’ne açtı. 

YEREL YÖNETİMLER BU KONUDA HASSAS

Şu an Isparta merkezde 4500 öğrencinin KYK’dan faydalandığını bildiren Kurt, “İlçeler dahil bu sayı 6700’ye ulaşıyor.Keçiborlu, Uluborlu, Yalvaç, Sütçüler KYK’larımıza ek olarak Şarkikaraağaç’ta yeni yurt yapılıyor. İlçe Belediye Başkanlarından KYK’lar için başvuranlar var.  İlçelerden yoğun talep. Senirkent Belediyesi ve Gelendost belediyesi karar aldı. Encümenden arsa tahsisi çıktı.Yerel yönetimler bu konuda hassas. KYK’lar Kontrolsüz barınmayı da önlüyorlar.İlçeler sosyal etkinlikleri de düşünüyor. KYK bünyesinde çocuklar sosyal ve sportif alanlara da yönlendiriliyor. Mensucat’ın yanında bulunan alana KYK Yurdu yapılacak ve  önümüzdeki öğrenim yılına yetişecek. 5 bin öğrenci burada kalacak. Özel İdarenin yanında bulunan  Diş Hastanesi’nin arkası da KYK’ya verilecek. Öğrencilerimize tüm olanaklar sağlanıyor. Eğirdir’de yeni hastanenin yerinde bize yer veriliyor. Aksu da keza yurt olayı söz konusu olacak. Eğirdir Kaymakamımız Abdullah Aktaş Bey çok çalışıyor” dedi.

“BU MUAZZAM BİR ŞEY”

İl ve ilçelerdeki KYK’ların ardından öğrenci sayısında %80’in üzerinde artış hedeflediklerini söyleyen KYK İl Müdürü Kurt, “Hedef: 11 bin öğrenci.  Yüzde 80 artış oluyor. Bu muazzam bir şey. Bu yeterli mi? Kesinlikle yeterli değil. 

KENT BÜYÜKLERİNE TEŞEKKÜR

Bu konuda en büyük desteği sağ olsun devletimiz.Milletvekillerimiz ve Valimiz sağ olsun çok çalışıyorlar. Girişimleriyle bizleri güç veriyorlar” diye konuştu.

“GENÇLER YÖNÜNÜ KIRACAK AKTİVİTELERİ BURADA YAPACAK”

KYK olarak sosyal ve sportif çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten İl Müdürü Kurt, “Eğirdir’de Çinicilik kursu açıldı. Örnek alınacak bir alan. Çok verimli bir kurs. Öğrenci farklı alanlarda ilerlemek istiyor. Çocuklarımız olumlu bir çalışmayı gördüler mi çalışmalara katılıyorlar. Öğrenciler projelerini anlattığı takdirde olumlu görürsek onaylıyoruz.  Güzel Sanatlar ve Spor Kurslarında alanlarında en iyi hocalarımızla çalışıyoruz. Gençler yönünü kıracak aktiviteleri burada yapacak. Hatırlarsanız Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde spor müsabakaları yaptık. Sosyal etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor. Sosyal etkinlik olmadığı zaman gençleri sadece barınma ve beslenmeyle görevimizi yerini getirmiş olmayız. KYKolarak elimizdeki imkanlar oldukça iyi. SDÜ’de bizlere destek veriyor. Tüm hizmetlerimiz öğrencilerimiz için” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

27 Nisan 2017 Perşembe 12:52

HERHALDE MILIEGITIM MÜDÜRÜMÜ OLACAN AMA ŞİMDIKI GERCEKTEN CALIŞKAN VE MESLEKCI BURAYA GELMESINDE EMEYI GECENLERE TEŞEKKÜR OKULLARI GEZMESI DINLEMESI YETER

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR