19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA HAYIR'I ANLATTILAR

ISPARTA'DA HAYIR'I ANLATTILAR

Isparta

HALAÇOĞLU: PADİŞAHLAR BİLE BU YETKİYE SAHİP DEĞİLDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski milletvekili tarihçi Yusuf Halaçoğlu ve anayasa hukukçusu Süheyl Batum, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Isparta’da düzenlenen ‘Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz’ konulu konferansa katıldı.

Isparta Kültür Sarayı’ndaki programda kürsüye ilk olarak Yusuf Halaçoğlu çıktı. 16 Nisan’da Türkiye için son bir karar verileceğini belirten Halaçoğlu, “Türk milleti kendisine bu ülkeyi bağımsız olarak teslim edenlere minnet borcunu ödeyecek mi, ödemeyecek mi? Bunlarla yüz yüze geleceğiz” dedi. Bu değişikliğin ‘Türk tipi’ adı altında sunulmaya çalışıldığını aktaran Halaçoğlu, “Bir kişiyle devlet yönetilen bir sistemimiz tarih boyunca hiç olmamıştır. Osmanlı padişahları bile bu getirilen yetkiye sahip değildi. Bu sistem tam tersine, yargıyı da kontrol eden bir sistem” diye konuştu.


BATUM: MİLLET BU HATAYA DÜŞMEYECEK

Anayasa hukukçusu Süheyl Batum ise anayasa değişikliği oylamasından ‘hayır’ sonucu çıkacağına inandığını söyledi. Batum, “Bugün hangi lidere, hangi siyasal görüşe oy verirse versin, hepimizin genlerine bir şey işlemiş durumda. Bizler, atalarımızdan bir şey duyduk. Bu imparatorluk çok önemli bir imparatorluktu. Çok önemli padişahlar yetiştirdi. Ne zaman koca imparatorluk tek adama indi, Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. 2017’de önümüze getirilen anayasa değişikliği paketi de her şeyi tek adama bırakma anayasasıdır. Bu millet bu hataya düşmeyecek” dedi.


FEYİZOĞLU, DEMİREL’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da,“Isparta’ya gelip de Süleyman Demirel’i anmadan ayrılamam. Demirel, ‘tarafsız cumhurbaşkanı nasıl olunur’ bunu tüm Türkiye’ye göstermiş bir büyük liderdir. Keşke biraz daha ömrü olsaydı, keşke iki cümlesini daha duyabilseydik. Onun elinde her türlü güç varken, kendi hakkında çıkan tüm karikatürleri özel olarak müzede sergiletti. Bugün yayınlansa aynıları 1 saate kadar tutuklama çıkartırlar inanın. Süleyman Demirel ise o karikatürleri kendi müzesinde özel olarak sergiletiyor. Eleştirilmekten rahatsız olmayan bir liderin nasıl bir hayat yaşadığını o müzede görün” diye konuştu.

‘GERİYE BİR TEK FUTBOL FEDERASYONU KALIYOR’

Türkiye Barolar Birliği olarak görevlerinin anayasa değişikliğini halka anlatmak olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Bize ‘siyaset yapıyorsun’ diyen hukuk fakültesi mezunları var. Sizin namusunuz hakime,hakimin geleceği HSYK’ya emanet. HSYK’nın 15 üyesinden 12’sini bir siyasi parti genel başkanı atayacak. Dolayısıyla vatandaşın namusu bir genel başkana emanet.Yargıyı tamamen bir siyasi parti genel başkanına bağlayan sisteme Barolar Birliği müdahale etmeyecekse geriye bir tek Futbol Federasyonu kalıyor, onlarda müdahale etmeme kararı verdi” dedi.


‘SİYASİ PARTİLERİ AŞMIŞ BİR MESELE’

Bu konunun siyasi bir mesele olmadığını belirten Metin Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir Kuvayı Milliye ruhu yaşıyoruz. Bu bir siyasi parti meselesi değil. Bu siyasi partileri aşmış bir mesele. O yüzden her siyasi partiden insan toplanmış, bir araya gelmiş ve bir büyük mücadeleyi sırtlamış gidiyor. Bundan birkaç hafta önce hayatımda hiç oy vermediğim bir siyasi partinin, Saadet Partisi’nin sayın genel başkanı bana son derece nazik bir mektup yazarak Necmettin Erbakan hocanın ölümünün 6’ncı seneyi devriyesi nedeniyle konuşma yapma teklifinde bulundu. O kadar duygulandım ki; o günkü Ankara dışı programlarının tamamını iptal ettim. Ve şunu söyledim. 2003’te Necmettin Erbakan hoca Saadet Partisi il başkanlığında aynen şu cümleyi söylemiştir.‘Gidiş tehlikelidir, Irak’ı böldüler, sırada Suriye olacaktır, sonra Türkiye ve İran’ın yeniden şekillendirilmesi gündemdedir. Bu gidişe karşı hükümeti uyarmayı görev biliyorum’ demişti Erbakan hoca. İşte bu milli duruştur.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yasli kurt

27 Mart 2017 Pazartesi 07:49

Esbaskan olsaydi feto erdogana oparasyon cekmezdi cunkuuuu tipki m.kemal gibi oda ne yapti camilerde hutbe verdi k.kerim anayasamiz dedi basa gecti ne cami kaldi ne cemeat iste bu isler boylrdir adam muhtar bile olamayacakti abd ile anlasti baykal onunu acti bu kadar basit erbakan hocamizda almanya destekli kurdu partiyi burun kivirmayin arastirin icraata bakarim abd simdi erdogani sevmiyorsa avrupa sevmiyorsa iyi gidiyoir demektir lavugun biri cikmis esbaskan diyor abd oparasyon yapiyor feto il

SÜREKLI KANDIRILDINIZ!

26 Mart 2017 Pazar 20:44

ESAD KARDESTI OLDU DIKDATÖR; FETÖ MUHTEREMDI OLDU TERÖR!

BOP EŞ BAŞKANI

26 Mart 2017 Pazar 20:09

Bence buradaki en önemli söz şu: Erbakan hoca, Irak'tan sonra sıra Suriye'ye gelecek demiş. Erbakan Hoca, AKP nin bir İsrail projesi olduğunu da söylemişti. Unutanlar varsa hatırlatayım dedim.

yasli kurt

26 Mart 2017 Pazar 17:59

Yorum degerlendirmesine bakiyoirum fetocular chp liler iyi calisiyorlar referandumda ak koyun kara koyun cikacak gene feto cular hayal kirikligi yasayacak anten ayarlari bozuldu galiba fetonun alici ayarlarini millet 15 temmuzda iyi oynadi ruyasina seytan girmis galiba sadece fetocular beyenmesin bu yazimi hehehe gene husran olacaksiniz biz biliyoruz fetonun daha bitmedigini sabrediyiruz her mahallede faalsiniz bir hata daha yapin 15 temmuz gibi bakin ozaman

Cengo

26 Mart 2017 Pazar 14:25

Maddeler halinde neden hayır denmesi gerektiğini anlattılar. Bu insanlar da biliyordu iktidar yalayıcısı olup her gün tv lere çıkmayı, paraları çuvallarla aldırmayı ama bu insanlar elini taşın altına koyan koca yürekli insanlardır. Nemelazımcılar rahatsız oluyor tabiki. (Anlayana)

yasli kurt

26 Mart 2017 Pazar 14:14

Ne derler koyun itleri birbirine kussede kurt u gorene kadardir diyorum su goruntu cuk diye oturuyor hic mumkunmuydu sp ile vatan partisi chp ile saadet pkk si hdp si avrupa bile hayirci oldu bu bile yeter evet demeye senelerdir bizi bolmeye calisanlar ne hikmetse bolunmesin diye hayir diyor referandum ertesi eger hayir ciksin bak o zaman gumburtuyu hemen chp baslar avrupa ile tayyip e saldirmaya sevinenlere bakin ne kadar devleti dusunen varsa ne hikmetse beraber sevinecek Maazallah

YILDIRIM ®

26 Mart 2017 Pazar 13:20

Sonuna kdr katılıyoruz sana syn Feyzioğlu. Demirelden ne de güzel örnek vermişsiniz. Teşekkür ediyoruz. Demireli seveni bizlerde severiz... HAYIR lısı olur inşallah...

ss

26 Mart 2017 Pazar 12:08

bu feyzioğlu denen hadsiz neyi anlatıyor

M.a.a

26 Mart 2017 Pazar 11:47

Kurandır, sünnettir kalplere ilham eden ;Bu hazineleri yitirmişsen ne gelir elden...m.a.a

Serdar

26 Mart 2017 Pazar 11:24

Bu ülke bölünecek söylemlerini yayanlar kimler bi bakın ,TSK olduğu sürece buna kimse cesaret edemez ,ama şimdi birileri diyecek ki darbe falan TSK nın %90 bu vatanı için canını verir ,Padişah da bile böyle yetki yok diyenler tarihi bi okusun var mı yok mu kararınız ne olursa olsun kendi aklınız ile düşünüp kara verin birilerinin yalan yanlış bilgileri ile değil

Naci TATOĞLU

26 Mart 2017 Pazar 10:19

Keşke neredelerdi nereye geldiler onu anlatsalardı. Herkes gün geçtikçe azda olsa 1 adım ilerler, bunlar gün geçtikçe 3 adım geri gidiyoarlar.

..

26 Mart 2017 Pazar 10:08

15 senedir ülkeyi darma duman edenler fetöyle beraber orduya kumpas kuranlar,hesap vermek yerine yine din iman vatan millet sömürüsüyle kendilerini kurtarma derdindeler,ancak artık halk uyandı yemiyor bu din bezirganlarının oyunlarını,ey yüce türk milleti artık kandırılma,git hayırı ver gel evine, hayır demenin onurunu ve gururunu yaşa,2010da biz yaşadık,kandırmadık kandırılmadık.

ali

26 Mart 2017 Pazar 09:35

Kime anlatmışlar hayırı :)) bunlar kendi çalıp kendi oynarlar

Ülkem için EVET

26 Mart 2017 Pazar 07:20

Millet senin bu yalanlarına karnımız tok evladım !!! 2002 den beri Yok rejim değişiyor Yok Tayyip ülkeyi bölüyor Yok ülke batıyor .... sizin gibi koyunlar dış ülkenin maşalığını yapıyorsunuz ..... Suriyeli kadar başına taş düşsün emi senin !!!! Kimsenin işe aldığı Yok merak etme !!! SİZİN GİBİLERE İNAT EVET !!!! Biliyorum bu EVET sizleri çıldırtıyor ama çaresi Yok napsan da yine kaybetmeye mahkumsunuz 16 Nisa'nı bekleyin. !!!

MILLET!

26 Mart 2017 Pazar 01:46

RABBIM MILLETIMIZI ÖZGÜRLÜGÜMÜZDEN VE HÜRRIYETIMIZDEN MAHRUM KILMASIN; ALTTAKILER VE ÜSTTEKILER DIYE BIR OLUSUMA ASLA FIRSANT VERMESIN; ÜSTTEKILER SÖMÜRÜP EFENDILESENLER, ALTTAKILER SÖMRÜLÜP KÖLELESENLER! UYANALIM! ILK ETAPTA HEMEN SURIYELI KALIFIYE ELEMANLARI DEVLET DAIRELERINE YERLESTIRECEKLERINI KENDILERI IFADE ETTILER, EVET SEVGILI MILLETIM SENELERCE NE EMEKLERLE OKUTUP YETISTIRDIGIN KALIFIYE VATAN EVLATLARI YA 3 KURUSA CALISMAYA RAZI OLACAK YADA ISSIZ KALACAK! UYANALIM VE HAYIR DIYELIM !

kurt

26 Mart 2017 Pazar 11:29

teröristlerde HAYIR diyor.sizmi mi doğru söyleyorsunuz hdp ve pkk ayrıca AVRUPA MI doğru söyleyor.bence EVET demek milli bir duruştur.

Malatyalı

26 Mart 2017 Pazar 10:08

NEDEN EVET DİYELİMAtatürk, Menderes, Özal ve Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme rağmen, güçlü kişilikleri ve büyük kamuoyu destekleriyle ülkeyi, Başkanlık Sistemi şeklinde yönettiler ve başarılı oldular. Adı konulmamış başkanlık sistemi bu dört lider tarafından uygulandığı ve başarılı olunduğu için, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine “evet” diyeceğim.Cumhurbaşkanı, devletin başıysa, orduların başkomutanıysa ve halk tarafından seçilecekse, O Cumhurbaşkanının ülkeyi yönetmesi ****et doğal..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR