19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA GÖL YÜZEYİNDEKİ BUZU KESEREK ADADAN KARAYA KANAL AÇTILAR

ISPARTA'DA GÖL YÜZEYİNDEKİ BUZU KESEREK ADADAN KARAYA KANAL AÇTILAR

Isparta

Nurettin ARKAN - HABER/DHA /ÇINARALTI 

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne kıyısı bulunan Beyşehir Gölü'ndeki Mada Adası'nda yaşayanlar, göl yüzeyindeki buz tabakası çözülmeyince, karaya ulaşımı kolaylaştırmak için motorlu testerelerle buz tabakasını kesip sandalları için 1 kilometrelik kanal açtı.

Şarkikaraağaç'ın Gedikli Köyü'ne bağlı, Beyşehir Gölü üzerindeki en büyük ada olan Mada Adası'nda yaşayan halk, göl yüzeyinin soğuktan buz tutması nedeniyle yaklaşık 2 ay boyunca ada ile köy arasındaki ulaşımını yaya olarak sağladı. 35 hane, 253 nüfuslu adada yaşayanlar, buz çözülmeyince çareyi kendilerine yol açmakta buldu. Göl yüzeyindeki buz tabakasını motorlu testereyle keserek, ada ile Gedikli Köyü arasında yaklaşık 1 kilometrelik kanal açtı.

Adadan başlayıp karaya kadar süren çalışmada 4 ayrı motorlu testereyle buz tabakası kesilirken, bir grup da buz kütlelerini sopa ve küreklerle ittti. Bir başka grup ise açılan kanalda sandalı ilerletti.

Mada Adası'nda yaşayanlar zorunlu kalmadıkça kıyıya çıkmadıklarını, havanın ısınmasıyla köydeki tarım arazilerinde çalışmak için çıkmak zorunda olduklarını belirtti. Buz kütlesi üzerinde yaya gidip gelmenin sakıncalı olabileceğini aktaran vatandaşlar, buzun kırılması endişesiyle kanal açmayı uygun gördüklerini, açılan kanal sayesinde adayla köy arasında ulaşım sağlayacaklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EĞİRDİRLİ İSMAİL

27 Şubat 2017 Pazartesi 15:44

EĞİRDİR GÖLÜNDE HİÇ DON OLMAZ. BURADAN TÜM YERLİ TURİSTLERİMİZE SESLENMEK İSTİYORUM. İLÇEMİZE GELSİN, GÖLÜMÜZÜ GÖRSÜNLER. GÖL LEVREĞİMİZİ YESİNLER. BU MEVSİMDE HAVALAR DA ISINMAYA BAŞLADI. İLÇEMİZ İYİCE GÜZELLEŞTİ. GÜNEŞ AÇTI.

....

01 Mart 2017 Çarşamba 11:05

GÖL LEVREĞİ 2020 YILINA KADAR YASAKTIR. İSMAİL BEY

Gizli Aşık

27 Şubat 2017 Pazartesi 16:52

Çok güzeldir tabi eğirdir.Havası kokusu martılar... Ne anılarımız geçti orda. Yengenizle orda tanışmıştık. Küçük tatlı öpüşler koklaşlar hepsi orda oldu. Hatta daha neler neler. Şimdi 3 çocuk var 1inin adı eğirdir, eğirdirin hediyesi o.. :):):):):):):))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR