20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DA FİLMLERİ ARATMAYCAK 2 OLAY BİRDEN

ISPARTA'DA FİLMLERİ ARATMAYCAK 2 OLAY BİRDEN

Isparta

 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce,vatandaşlarımızın karayollarımızda güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

1-   ALKOLLÜ SÜRÜCÜKAÇAMADI:

 

Bölge trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekiplerinin geçtiğimiz günlerde Antalya yolu üzerinde Sav kavşağında yapmakta oldukları rutin trafik kontrolü sırasında Mersin ili plakalı bir araç sürücüsünün görevlilerimizin “DUR” ikazına aldırmayıp kavşaktaki trafik ışığının “kırmızı”yanmasına rağmen şehir merkezi istikametine kaçmaya başlaması üzerine ekiplerimiz tarafından takibe alınmıştır.

Şehir merkezi istikametine ilerleyen aracın ekiplerimizin takibinden kurtulmak amacı ile diğer araçlar arasında zikzaklar çizerek trafik güvenliğini tehlikeye düşürmesi üzerine bir süre geriden takibe devam edilmiş olup, aracın kaçmak için tekrar Antalya ili istikametine yönelmesi üzerine aracın yanına yaklaşan ekiplerimiz tarafından sürücünün durması için sesli ve ışıklı uyaranlar ile tekrar ikazda bulunulmuştur.

Araç sürücüsünün durması için kendisine ikazda bulunan ve yanına yaklaşan ekip otosuna çarpması sonucu kendi aracının da zarar görmesi sebebi ile durmak zorunda kalmış ve görevlilerimiz tarafından yakalanmıştır.

Yapılan kontrolde araç sürücüsü E.Y. isimli şahsın 1,40 promil alkollü olduğu, daha önce de alkollü araç kullanmaktan sürücü belgesine el konulması sebebi ile ikinci defa işlem yapılmaması amacıyla kaçmaya çalıştığı ayrıca kullanmakta olduğu aracın 4. Defa Muayenesiz olarak trafik kontrolünde yakalandığı anlaşıldığından trafikten men edilen araç çekici vasıtası ile otoparka çektirilmiştir.

Görevli ekiplerimiz tarafından araç sürücüsü E.Y. isimli şahıs hakkında “Kırmızı Işık İhlali, Aracının Muayenesi Bulunmadığı, Alkollü Araç Kullanmak, Şerit İhlali, Dur İkazına Uymamak, Hatalı Sollama, Geçme Kurallarına Riayet Etmemek, Lastiklerinin Uygun Durumda Bulunmaması ve Araçlarda Bulundurulması Gereken Gereçleri Kullanılır Şekilde Bulundurmamak”suçlarından işlem yapılarak toplam 2.489 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir. Ayrıca şahsın “alkollü araç kullanmak, Dur ikazına uymamak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek” suçlarından dolayı hakkında ayrıca Polis Merkezi Amirliğince adli işlem yapılmış olup, sürücünün 100 ceza puanını doldurmasından dolayı 2 ay, ikinci defa alkollü araç kullanmaktan dolayı 2 yıl sürücü belgesine el konulmuştur.

 

2-      ÇALINTI İHBARI OLAN ARAÇ YAKALANDI:

 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizingeçtiğimiz günlerde Antalya çevre yolu üzerinde rutin trafik kontrollerisırasında Haber Merkezimiz tarafından Konya ili plakalı bir aracın Akşehir ilçesindençalıntı olduğu bilgisi verilmesi üzerine yapılan kontroller sırasında bahsigeçen araç görülerek durdurulmaya çalışılmış ancak aracın ekiplerimizin “Dur”ikazına aldırmayarak kaçmaya çalışması üzerine karayolu üzerinde takipbaşlatılmıştır.

Kaçmaya çalışan araç sürücüsü bir süre ekiplerimiz tarafından takip edilerek durdurulmuş ve araç içerisinde bulunan S.B. isimli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan kontrolde durdurulan aracın bahsi geçen çalıntı araç olduğu anlaşılmış olup, araç sürücüsü S.B. isimli şahsın 1,49 promil alkollü olduğu anlaşılmıştır. Araç sürücüsünün daha önce 5 yıl içerisinde iki defa alkollü araç kullanırken yakalandığı ve sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş olduğu, ekiplerimiz tarafından ise şahsın üçüncü kez alkollü araç kullanırken yakalanmış olduğu anlaşılmıştır.

Şahıs hakkında “Alkollü araç kullanmak ve sürücü belgesigeri alınmış olmasına rağmen araç kullanmaktan” dolayı toplam 4.827 TL Trafik İdari Para Cezası düzenlenmiştir. Bununla birlikte şahıs hakkında “alkollü araç kullanmak, Dur ikazına uymamak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek”suçlarından hakkında ayrıca Polis Merkezi Amirliğince adli işlem yapılmıştır.

 

İl Emniyet Müdürlüğümüzce Trafik Kurallarına uymayan sürücülere karşı denetim ve kontrollerimiz aralıksız olarak sürdürülecektir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tayfun borucu

24 Aralık 2015 Perşembe 02:33

Bölge trafik şb müdürlüğüne duyarlı çalışma larindan dolayı teşekkür ederim ısparta antalya karayolunda seyahat eden tirlarinda denetlenmesi gerekir ...ağır tonaj ve süratli gidiliyor. ..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR