19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da FETÖ iddianamesini 2. Ağır Ceza Mahkemesinde...

Isparta'da paralel yapıya yönelik gerçekleştirilen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, dönemin rektör yardımcıları, akademisyenler ve iş adamlarınında tutuklu olduğu soruşturma tamamlandı.

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından firari şüpheli Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 130 şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kayıt etme, şantaj öezl hayataın gizliliğini ihlal etme' gibi suçlardan 68 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. 

Isparta'da  FETÖ/ PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, dönemin rektör yardımcıları, akademisyenler ve iş adamlarının bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Mahkemenin sorgusunun ardından 51 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 18 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturma kapsamında 7 firari hakkında ise yakalama kararı bulunuyor. 

130 ŞÜPHELİYE DAVA

Isparta Cumuriyet Başsavcılığı 51'i tutuklu 130 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma sonunda iddianame hazırladı. Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklamaya göre, iddianamede Fethullah Gülen'in de  bulunduğu tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak, hukuka aykırı kişisel verileri kayıt etme, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, resmi belgede sahtecilik, zimmet, görevi kötüye kullanma, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında kanuna muhalefet' suçlarından 40 yıldan 68 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianame Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 

GÜLEN'İN EL YAZMASI BELGELERİNE ULAŞILMIŞTI

Soruşturma dosyasına göre terör örgütü üyesi şüphelilerin, örgüt doğrultusunda Isparta ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki faaliyetleri düzenledikleri iddia edildi. Yapılan çalışmalarda ele geçirilen delil ve hard disklerin incelenmesi sonucu, Fethullah Gülen tarafından örgüt mensuplarına yönelik talimat niteliğinde el yazması gizli belgelere ulaşıldığı, yine  ele geçirilen hard disklerin çözümünde ülke genelinde yasadışı yöntemlerle siyasi ve işadamalarına ilişkin görüntüleri şantaj amaçlı kayıt altına aldıkları yer aldı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yusuf

15 Haziran 2016 Çarşamba 18:47

Silahi birak bi tane torpil varmi evlerind silahli teror orgutu mecliste onlari toplayin

Itso

14 Haziran 2016 Salı 00:25

Eşleri Altınbaşak koleji yönetim kurulu Üyeliği yapan, çocukları Altınbaşak mezunu olan, şimdiye kadar iş ilişkilerini bu örgüt vasıtasıyla yürüten iş adamlarının da pasifize edilmesi gerekmez mi? Aksi takdirde Ateşe odun taşıyan yalakalar ayakta kslacaktır.

Bilir Kişi

13 Haziran 2016 Pazartesi 21:37

Korsan yayın yapan Sütçüler Gazetesine de inceleme başlatılmalıdır

..

13 Haziran 2016 Pazartesi 18:45

Ya bu adamların içinde silah görmemiş adamlar var. Silahlı örgüt nedir? Bunların içinde cemaatten nefret edenler var. Cemmatten tiksinen adamlar cemaatçi yapıldı. Helal olsun bu ülkenin hukuk anlayışına.

deniz

13 Haziran 2016 Pazartesi 16:44

dışarda gezen işadamı bozuntularını toplayın artık.acil olarak.68 falan az müebbet lazım bunlara

Vatandaş

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:49

Bu adamların ne suçu var açıklayın ne suçları var bunların ailelerine yazık değil mi o kadar göz yaşına yazık değil mi bu tutuklananım acilen don vermesi lazım

.......

13 Haziran 2016 Pazartesi 12:27

Disaridakilere sıra ne zaman gelecek bunlarla bitiyor mu

Adalet

13 Haziran 2016 Pazartesi 11:03

Adalete güveniyoruz suçlu olanlar cezasını çeksinler suçsuz olanlar bir an önce özgürlüklerine kavuşsunlar

Serdar

13 Haziran 2016 Pazartesi 09:21

Bu istediğiniz cezalar çok yakında hava da kalır ,işi uzattıkça uzatırsınız sonra hak ihlalinden adamlar çıkar bi daha arar bulursunuz ,ne yapacaksanız yapın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR