28 Nisan 2024 Pazar

Trafikte gözünüz yolda, zihniniz sürüşte olsun

Trafikte gözünüz yolda, zihniniz sürüşte olsun

Isparta

KÜBRA KEVSER KARATAŞ- Isparta İl Jandarma Komutanlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ortak projesi ile sürücünün reaksiyon süresini ve intikal mesafesini hesaplayan simülasyon aracı üretildi. Üretilen aracın Meydan AVM’de tanıtımı yapıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilen simülasyon aracında AVM’yi ziyaret eden vatandaşların da trafikte olası bir kaza anında reaksiyon süresi ve dikkatleri ölçüldü.

Araç simülasyonunda kaza anında sürücünün frene basma süresi de hesaplandı. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde sürücülerin dikkat çekmek amacı ile düzenlenen projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AVM’de açılan stantta Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Ali Ata ve Prof. Dr. Habib Gürbüz proje hakkında bilgi verdi.

Ata, yaptığı açıklamada; “Reflekslerini ölçmek isteyen vatandaşlar, anket doldurduktan sonra araç simülasyonunda direksiyon başına geçiyor. Kaza anı canlandırıldığında, gazdan frene basma süreleri hesaplanıyor. Amacımız kazaları mümkün olduğunca önlemek. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda sürücülerin güvenli bir şekilde araç kullanmasına dikkat çekmek istedik. Özellikte trafikte telefon kullanımı en büyük kaza sebeplerinden birisidir. Ayrıca sürücü kemer kullanmayı unutmamalıdır. Dikkatini dağıtacak yeme içme gibi faaliyetlerden uzak durmalıdır. Unutmayın, trafikte gözünüz yolda, elleriniz direksiyonda, zihniniz sürüşte ve kulağınız yolda olmalıdır” dedi.

SDÜ Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Habib Gürbüz ise, ilerleyen günlerde farklı projeleri de hayata geçireceklerini belirterek, sürücülerin daha dikkatli araç kullanması adına çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Osman

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:53

İl Jandarma Komutanlığı ve Üniversitemiz öğretim elemanlarının bir araya gelerek trafik bilincinin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları çalışmadan dolayı tebrik ediyorum.

Serkan Tanık

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:37

Emeği geçen herkese teşekkürler

Osman egemir pamuk

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:36

Emeği geçen herkes’e çok teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir proje ellerinize sağlık.

Berke Kurtarıcı

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:21

Emeği geçen herkes’e çok teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir proje olmuş ellerinize sağlık. Yeni projeleri bekliyoruz

Zeki

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:18

Trafik Jandarmasına teşekkür ediyorum bizleri bilgilendirip aydinlattiklari için emeği geçen herkese eline emeğine sağlık, bu gibi bilgilendirmelerin devam edilmesini istiyorum. Trafik terörü maalesef her yıl binlerce can alıyor yaya ve araç sürücüleri eğitimden geçirilerek Trafik kurallarına uymaları konusunda bilinçlendirilmelidir.

Mustafa Kıymaz

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:16

Çok iyi bir proje olmuş ülkemizde bu denli projelerin çoğalması dileğiyle.

Atahan Yalçın

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:08

Otomotiv Teknolojileri öğrencileri olarak sayenizde daha çok bilgileniyoruz Her şey için çok teşekkür ederiz.

Atahan Akın yalçın

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:06

SN. ALİ ÖZ HOCAM GÜZEL YORUMLARINIZ BİZLERİ DAHA ÇOK BİLGİLENDİRİYOR. Görüşleriniz için çok teşekkür ederiz.

Ali Akgün

21 Haziran 2023 Çarşamba 18:00

Çok güzel ve faydalı bir proje olmuş.Trafik sorunu ülkemizin ne yazıkki en büyük sorunlarından biri.Ama bu gibi harika projelerle inşallah en aza indirmez. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık .

Seray Cebe

21 Haziran 2023 Çarşamba 17:57

Çok güzel bi proje bir otomotiv programı öğrencisi olarak diğer projelerinizi heyecanla bekliyorum başarılarınızın devamını dilerim

ALİ ÖZ

21 Haziran 2023 Çarşamba 17:37

Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Trafik ülkemizin en öncelikli sorunlarının başında, terör belasından bile zayiatı büyük, hepimizi her an yakalayabilir. Prof. Dr. Habib kardeşim ve ekibinin ülkemize ve insanlığa bu proje gibi nice projelerle hizmet edeceğine inancım tamdır. Rabbim yollarını açık etsin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR