19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA ESNAF 26 MİLYON LİRA KREDİ KULLANDI

ISPARTA'DA ESNAF 26 MİLYON LİRA KREDİ KULLANDI

Isparta

Isparta’da esnaflar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla 26 milyon 301 bin lira kredi kullandı. Bu rakamın 5milyon lirası sıfır faizli kredi olarak kullandırıldı.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi İlimizdeki esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırıyor. Bu doğrultuda toplam 450 esnafa 26 milyon 301 bin liralık kredi kullandırıldığını belirten Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, bu kredinin 5 milyon 226 bin lirasının sıfır faizli kredi olduğunu söyledi. Tural, “2016 yılında Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 26 milyon 301bin 250 TL kredi kullandırmışız. Verilere baktığımız zaman 177 kişi 30 bin lira faizsiz krediden yararlanmıştır. Bu toplam 5 milyon 226 bin 500 liradır.Kooperatifimiz aracılığıyla verilen faizli kredinin yüzde 50’sini devletimiz süspanse etmektedir.  Faizli kredi olarakda 273 kişiye 21 milyon 74 bin 750 TL kredi kullandırılmıştır. 2016 yılında toplamda 450 esnafımıza Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla kredi kullandırmışız, bunun da toplamı 26 milyon 301 bin lira.Bölgemizde Isparta, Burdur, Antalya ve Afyon’un bir kısmındaki kooperatiflerimize bağlıdır. Bu bağlamda 67 kooperatifimiz vardır. 67 kooperatifimize bakıldığında Isparta’daki kooperatifimiz birinci sırada gelmektedir” dedi.

ISPARTA ESNAFI BORCUNA SADIK

Kredilerin geri ödenme konusunda Isparta esnafının takdirihak ettiğini belirten Ahmet Tural, 2016 yılında kredi takip oranının yüzde 6,6 olduğunu bildirdi. Tural, “Her zaman Isparta esnafımızın takdire şayen olduğunuifade ediyoruz. Çünkü biz bölge içerisinde 67 kooperatife bakıldığında Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimiz,  birinci gruptaki kooperatiftir. Takip oranına baktığımızda 2016 yılı kapanış oranında yüzde 6,24’tür. Isparta’daki esnaf ve sanatkarımızın borcuna sadık olduğunu rakamlarda görmekteyiz. Tüm esnaf ve sanatkarlar ile kredi kullanan ortaklarımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ISPARTA’DA ÜST LİMİT 150 BİN LİRA

Tural son olarak, “Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde kullandırılan kredinin limiti 75 bin ile 150 bin lira arasındadır. Biz birinci grupta yer aldığımız için en üst limit olan 150 bin liradan kredi veririz. Bizim kooperatifimizin puanı yüksek. Bugün kredi başvurusu yapın eğer siciliniz temizse puanımızın yüksek olmasından dolayı hemen krediye ulaşma imkanı sağlanır. Faizli kredilerimizde yüzde 50 oranında faiz, devlet tarafından karşılanmaktır. Bir yıldaki faiz oranımız yüzde 4’tür,bunun yanında yüzde 1 banka, yüzde 1,5 esnaf kefaletin komisyonu eklendiği zaman yüzde 7-7,5 gibi bir orana ulaşır. Bu da bankaların faiz oranlarına göre yüzde3-4 puan gibi fark eder. Süre olarak 1 ile 5 yıllık kredi kullandırıyoruz.Ödemeler de aylık, 3 aylık ve 6 aylık şeklinde olmaktadır. Buradaki oran da yüzde 10’dur ama yüzde 50’sini devlet karşıladığı için yüzde 5 üzerinden esnafımıza ucuz kredi kullandırmış oluyoruz” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR