24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da darbeyi aslında kim önlendi

Isparta'da darbeyi aslında kim önlendi

Isparta

FETÖ'nün darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de vatandaşından polisine kadar milyonlarca insan mücadele etti, tarihe kazanacak büyük bir mücadele örneğini verdi. FETÖ'cü darbeciler, "ele geçirilmesi" yer olarak gördükleri Ankara ve İstanbul'da hedeflerine ulaşmak için sivil halka ateş açarak, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ihanete imza attılar.

FETÖ'cü darbecilerin istedikleri hedeflere ulaşamamasını sağlayan en büyük etkenlerinden biri de Eğirdir Dağ Komando Okulu'da eğitim gören 700 komandonun Ankara'ya gidişinin engellenmesi oldu.

Başta Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün darbe girişiminin başladığı ilk dakikadan itibaren gösterdiği kararlı tutumu, darbeci komandoların Ankara'ya ulaşmasını ve darbe girişimin başarılı olmasını engelledi. Bu şekilde de çok daha fazla sivilin,şehid olmasının önüne geçildi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın konuşmaları da bu gerçekleri tastik eder nitelikte. Haber türk'te yayınlanan bir televizyon kanalında konuşan Yarar, Eğirdir'deki askerleri almaya giden otobüslerin emniyet ekiplerince durdurulmasının önemine dikkat çekerek, "'Türkiye’de Birlik’lerden asker toplanıp Ankara ve İstanbul’a yığacaklardı. En önemlileri Eğirdir. Komando eğitimi alan Harbiyeli 700 öğrenci Ankara’ya getirilecekti. Yolda yakaladı.Eğer o 700 Harbiyeli Ankara’ya gelseydi; size söylüyorum 240 değil en az 10 Bin Şehidimiz olurdu" ifadelerini kullandı.

Söz konusu otobüslerin durdurularak büyük bir facianın önüne geçilmesinde Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kararlı duruşu etkili oldu.

Darbe girişimi gecesi polis ekiplerinin asayiş ve yol uygulaması nedeniyle çok hızlı müdahale ettiği darbe girişiminin ilk dakikalarında polis telsizlerine yansıyan konuşmalar darbeye karşı en erken venet duruşun emniyet ekiplerinden geldiğini gözler önüne serdi.

Telsizler görüşmelerinde yer alan "havaalanına girmeye çalışan askerlerle çatışmaya girilmekten kaçınılmayacak", " Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek" talimatları  FETÖ'cü darbecilere karşı nasıl kararlı olduğunu gösterdi.

Belkide Türkiye'nin geleceğini kaderini değiştiren olay Isparta Garnizon'undan çıkan otobüslerin Atabey Kavşağı'nda durdurulmasıydı. Ekiplerin, önceden haber alarak yolunu kestiği 20 otobüs, Eğirdir'deki askerleri alamayarak tekrar tugaya gönderildi. Vali ve Emniyet Müdür Vekili Alper Aygül'ün "Gerekirse otobüslerin yakın talimatı" verdiği telsiz konuşmaları ise günlerce ulusal tv kanalarında yer aldı.

Kararlı duruşun gösteren en net gelişmelerden bir tanesi de emniyet ekiplerin, henüz saat 04.00 olmasına rağmen, darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik başlattığı çalışmaydı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartali

20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:20

Bir polis telsiizinden duyduğum anons otobüsleri yakın bayrakları asın cumhurbaşkanının resmini asın halk bizimle yolları kapatın direnin

Ispartali

20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:08

O gecenin en büyük kahramanı emniyet müdür yardımcısı ALPER AYGÜL dur telsiizinden yakın otobüsleri benzin dokun asker otobuslerini yakin yollari kapatin talimatını o vermiştir bir isparta sana sonsuz teşekkür ederiz

Hakkı savcı

20 Ağustos 2016 Cumartesi 11:10

Bu hain saldırıyı düzenleyenlere karşı dik duran sayın valimiz sayın emniyet müdür v.Alper bey ve personeli ve vatandaşlarımız herkese teşşekkürlerimi bir borç bilirim.O gün emek verenlerden Allah razı olsun.ama alper beyin o gün gelirlerse yakın o otobüsleri demesi büyük bir kahramanlıktı.Allah böyle vatan sever insanları başımızdan eksik etmesin.ISPARTA SİZİNLE GURUR DUYUYOR...

mahmut

19 Ağustos 2016 Cuma 19:36

O gece ilk saatlerinde Eğridir de idik duyar duymaz motorlarla Isparta'ya geldik kaymakkapı meydanına koştuk tek duyduğum telsizden emniyet müdür vekili Alper AYGÜLÜN talimatları idi hava alanını tutun,Eğridir komandonun giriş çıkışını kamyon kepçe ne varsa yığın Atabey giriş çıkışlarını kapatın, Sav ve İstanbul yollarını kapatın,Hava alanını kapatın diye bağrışları idi.Emniyet görevini Valilikle beraber tam yapmıştır.

Ahmet İNANLI

19 Ağustos 2016 Cuma 17:47

Kendim Kastamonu'dayım ama Ispartayı'da yakından takip eden biriyim zira orada sevdiğim bir Vali var.15 Temmuz da Vali,Milletvekili Bilgiç ikilisinin dik duruşları ile kararlı talimatları Isparta Halkının kalbine gönlüne su serpti ve HAİNLER fırsat bulup emellerine kavuşamadılar.Biz böyle CESUR YÜREK Vali'yi buradaki birkaç neydi belirsiz yüzünden tutamadık ama Sevgili Vali nerede olursa olsun BAŞI DİK ALNI AÇIK OLACAKTIR.

şovcu değilim

19 Ağustos 2016 Cuma 16:55

ben akp li değilim ama benim özgür irademe müdahale edene karşı çıkmak adına meydanda 50-100 kişi derken ülkücüler alperenler Anadolu gençlik derken vatan severlerin ve iradesine sahip çıkanlar ile 5000-25000 kişi oluverdi benim yanımda ben allah için şahidim mikrofon bulunan merdivenlerde ali bolat, osman zabun, gülcemal ve kadir dal var idi ben onları biliyorum ama onlar beni tanımaz............. yiğidi öldür ama hakkını ver diye bir söz var

Cumhur

19 Ağustos 2016 Cuma 16:42

Bana sanki S.Bilgiç çok samimi görüntü vermiyor. 15 Temmuz darbe gecesine kadar ortalıklarda yoktu

mahir

19 Ağustos 2016 Cuma 13:33

Belediye başkanı, ısparta AKP vekilleri, il başkanı, ITSO başkanı, Rektör ve Meslek odalarının başkanları o gece darbe önlenince sokaga cıkan veya sabaha kadar da bekleyenlerin içinde, Acıklama bile yapamadılar, Baksana belediye bayrakları hazırlamış ama Isparta halkı Ülke adına devrim yapınca bayraklar gercek sahiplerine dagıtıldı....

Sayın editör

19 Ağustos 2016 Cuma 11:33

15 Temmuz gece 2:30 a kadar Isparta AKP Milletvekilleri ve il başkanı neden ortaya çıkmadılar?Neden?Neyi bekledirler? Demokrasi nöbetinde meydanda üstüne battaniye çekmekle millet kandırılmaz. Reis'te kandırılmaz.

vatandas

19 Ağustos 2016 Cuma 03:12

DARBE PLANINI; SUSTURULMAYA VE YOK EDILMEYE CALISILAN TARAFSIZ ÖZEL MEDYA ÖNLEMISTIR!

vatandas

19 Ağustos 2016 Cuma 03:06

BU ÖRGÜT 40 YILDIR ILMEK ILMEK ISLENMIS BIR ÖRGÜT! DAHA COK, KAYBEDECEK BIR SEYI KALMAMIS, ÖFKELI, MAZLUM VE MAGDUR INSANLARDAN OLUSTURULMUSTUR! ASLINDA KARSILIKSIZ VERDIKLERINE INANDIRMISLARDIR BAGLILARINI! HALBUKI BU MINNET VE SEVGI O KADAR BÜYÜYECEKKI, KARSILIGINDA HER TÜRLÜ FEDEKARLIGI YAPABILECEK KISILERE DÖNÜSSÜN BAGLILARINI! ÖYLEKI; IDEALLERINDEN, ONURLARINDAN, AILE´DEN, CANLARINDAN VAZ GECECEK KADAR BAGLIYORLAR! DARBEDE CAN ALACAK KADAR BAGLANMIS OLDUKLARINIDA GÖRDÜK! SINSI ÖRGÜT!!!!!!

vatandas

19 Ağustos 2016 Cuma 01:21

YORUMCU SEDAT DOGRU SÖYLÜYOR!DARBEDEN ÖNCE; EMNIYETIN OPERASYONLARINDAN RAHATSIZ OLAN SIYASETCI KIM????

kml

19 Ağustos 2016 Cuma 14:26

milletvekili okutan rahatsız olmuştu. sıra onada gelecek

DEVAMI

18 Ağustos 2016 Perşembe 23:12

AKLINIZDAN ŞÜPE EDİLİR.GERİ ZEKALILAR NASIL SINAVSIZ NOTSUZ VEYA KENDİ TARAFTARLARINIZIN PUANLARINI ŞİŞİRİP 2010 SINAVLARINI KULLANIP SORULARI ÇALIP BU MİLLETİN EVLATLARININ HAKLARINI YEDİYSENİZ BURNUNUZDAN FİTİR FİTİR GELECEK.AŞAGILIKLAR.O ÇOCUKLARII.ÜNİVERSİTELERDE TARAF ÖGRENCİLERİNİZİN NOTLARI TAM FUL BUNLARBİLİNİYOR ŞİMDİ SEN GELECEKSİN TAM PUANLA BEN GELİCEM NORMAL PUANLA TABİİKİ SENİN PUANIN YÜKSEK BENİMİ ALACAKLAR. EŞŞEGİN KAVALINI ALINDA ÇALIN ARTIK BUNLARADA ÖNLEM ALINMASI LAZIM.ARAŞT

40 YILIN ÜRÜNÜ

18 Ağustos 2016 Perşembe 23:05

EVET HALK OLMASAYDI YANİ BİZ OLMASAYDIK HALİMİZ PERİŞANDI. SOKAKLARA DEYİNCE BAŞKANIM KOMŞULARIMI PİCAMAYLA ÇIKARDIM SIRTINA ARABAMDA BULUNAN ESKİCEKETLERLE.TERLİKLE KOŞTUK ÇÜNKİ HER DAKİKANIN ÖNEMİ TARTIŞILMAZ ÖNLEM ALMALARA SEBEP OLDU . KİMİN İÇİN BU KUTSAL TOPRAKLARI BÖYLE HUZULU TUTMAK İÇİN ŞEREFSİZLERE FIRSAT VERMEMEK İÇİN.GÖZ DİKENLERİN EN UFAK ŞÜPESİ OLMASIN. AÇ KALIRIZ AÇIK KALIRIZ SUSUZ KALIR KARSUYU İÇERİZ.VATANSIZ ASLA ASLA ASLA KALAMAYIZ. HALA BİR GIRAM BU KONUDA ŞÜPENİZ VARSA ÖLÜN

Atabeyli

18 Ağustos 2016 Perşembe 21:28

Atabey kavşağı yani Kuleönü yol ayrımı dır. Isparta'ya 11 km uzakta olan bu kavşağa Kuleönü halkı çıkmıştır. Hepsine yürekten teşekkürler.

Mk

18 Ağustos 2016 Perşembe 20:42

Kesin Yusuf ziya önlemiştir.firildak

Mehmet Ali aslan

18 Ağustos 2016 Perşembe 19:40

Bizler gece 12den sabah 6ya kadar Eğirdir yolunda vatan için beklerken birde aynı saatlerde bankamatik,market,fırın, benzinlik kuyruklarinda sülükler varmış duyurulur

Vatandas

18 Ağustos 2016 Perşembe 19:27

Sn.Valimiz ve Halkimiz onledi.Allah birdaha yasatmasin

e. t .

18 Ağustos 2016 Perşembe 19:17

Yusuf ziya önledi bence helva dagıtti 3 gün millet meydanlarda açlıktan ölüyordu geldi veee kurtardı .

PEHLİVAN

18 Ağustos 2016 Perşembe 20:46

Malesef ne yusufu ne ekibini ne belediyenin araçladını meydanlarda göremedik.Korkak dışarı çıkamadı.Utanmadan birde helva dağıttı.

seedat

18 Ağustos 2016 Perşembe 18:59

Bu darbeye karşı ilk duruş Isparta halkı , vali ve emniyettir. Bu darbenin mutlaka siyasi ayagı vardır, sona kalan dona kalır derler ya, sayın Cumhurbaşkanımız en son o siyasi ayagı yok edecektir. REİS halkın adamı, ısparta da AKP li vekiller sadece REİS in oylarıyla bir yere gelir. Reis kimi aday gösterse kazanır zaten mevcutların etkisi olsa 3 olur dört olur...Sahte kahramanlar yaratmayalım. darbeden 10 gün önce emniyetin operasyonlarından rahatsızım diyen birini lütfen medyatik hale getirmeyi

Aziz milletimin

18 Ağustos 2016 Perşembe 18:53

Darbeyi önleyen en büyük faktör eli ayağı öpülesi milletimin meydanları doldurmasıdır.

Emniyet

18 Ağustos 2016 Perşembe 18:46

Şehit verir mücadele verir sessiz kahramanlardır emniyet personeli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR