19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'DA DA DOLANDIRMIŞ

Polisin Dikkati Dolandırıcılığı Önledi

Isparta

Bursa'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi,yaşlı çiftin 60 bin lirasını almak üzereyken gözaltına alındı.  Yakalananlardan birini yaklaşık bir ay önceIsparta'da aynı yöntemle dolandırıcılık yaparak 50 bin lira aldığı ve arandığıöğrenildi

 

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi MaltepeMahallesi'nde yaşayan S.H'yi (64) telefonla arayan kişi, kendisini polis olaraktanıttı.

 

S.H'ye, kimliğinin bir kuyumcu soygununda bulunduğunubelirten zanlı, yaşlı adama ne kadar parası varsa incelenmesi için kapılarınagelen polislere vermesi gerektiğini söyledi.

 

Telefondaki kişiden şüphelenen S.H, zanlıya banka ya dabaşka bir yerde parasının bulunmadığını ifade etti. Zanlının, ısrar etmesiüzerine hesabında 60 bin lira bulunduğunu kabul eden S.H, daha sonra eşi E.H.(61) ile bankaya gitti. Parayı çeken çift, eve gelip beklemeye başladı.

 

Merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı'nda sürekli telefonlagörüşen 2 kişinin hareketlerinden şüphelenen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ŞubeMüdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlılarıtakibe aldı.

 

S.H'nin evinin bulunduğu sokağa geldiklerinde 60 bin lirayıalmak üzereyken polis tarafından takip edildiklerini fark eden 2 kişi, kaçmayabaşladı. Ekipler, kısa süren kovalamacanın ardından yakaladıkları S.A. (19) ileA.A'yı (23) gözaltına aldı.

 

S.A'nın, yaklaşık bir ay önce Isparta'da aynı yöntemledolandırıcılık yaparak 50 bin lira aldığı ve bu nedenle arandığı öğrenildi.

 

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ticaret lisesine yazık oldu

01 Ekim 2015 Perşembe 19:52

kime sattıklarını da söylemişler mi?

Bojuware 201

01 Ekim 2015 Perşembe 17:09

Bunlar nasıl bir vajina ürünü acaba. Anatomik yapısı incelenmeli. Tetbir tam buraya alınmalıdır.

HAVA CIVA

01 Ekim 2015 Perşembe 13:49

KANUN YAPANLARA KAPAK OLSUN 5 AY ÖNCE YAKALANMIŞ ŞİMDİ GENE AYNI HALTI EDİYOR DEMEKKİ KANUNLAR SADECE SUÇSUZLARI CEZALANDIRIYOR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR