24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da coşkuyla kutlandı. 7'den 70'e binlerce Ispartalı Cumhuriyet'e sahip çıktığını tören alanında gösterdi.

Isparta

9 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu geçti.

 

Valilik makamındaki tebrikat töreninin ardından Vali Özkan,Garnizon Komutanı Kurutmaz ve Belediye Başkan Vekili Dikyar geçit törenigüzergahında öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

 

Daha sonra geçit töreni yapıldı. Geçit törenindevatandaşların gururu görülmeye değerdi.

 

Vali Vahdettin Özkan günün anlam ve önemini belirtenkonuşmayı ise Vali Vahdettin Özkan yaptı.

 

Vali Özkan, "92. yılını kutladığımız Cumhuriyet, azizMilletimizin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklalaşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Cumhuriyetimiz Atatürk´ünönderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bireserdir. Cumhuriyet; büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlamtutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır.

 

Milletimiz, ne mutlu ki, Cumhuriyetimizi demokrasiyle detaçlandırarak, "çağdaş uygarlık" seviyesine ulaşma hedefinde büyükmesafeler almıştır. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisinetaşımaktır. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklalmücadelemizi zafere ulaştıran milli ruhta gizlidir" dedi.

 

Törende ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısınagerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleriverildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR