03 Haziran 2024 Pazartesi

Eczacılık Fakültesi mezunlarını uğurladı

Eczacılık Fakültesi mezunlarını uğurladı

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, genç mezunlarını geleceğe uğurladı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrenciler, diplomalarını almanın haklı gururunu yaşadı. 

Törenin açış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Yıldız, “Bugün burada Süleyman Demirel Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak ikinci mezunlarımızı vermenin haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu özel günümüzde sizlerle birlikte olmak, başarılarınızı kutlamak ve gelecekteki yolculuğunuzda size rehberlik etmek için buradayım. Eczacılar, sadece ilaçların hazırlanması ve dağıtılmasıyla kalmayıp, hastaların sağlık sorunlarını çözmede, doğru ilaç kullanımını sağlamada ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmada kritik bir rol oynamaktadırlar. Bu nedenle, eczacıların rolü ve önemi, sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmektedir. İnsanlık var olduğu sürece eczacıya ihtiyaç olmaya devam edecektir. Mezuniyet töreninde kep fırlatma anı, bu uzun ve zorlu yolculuğun başarıyla tamamlandığını ve geleceğe umutla bakıldığını simgeler. Sizlerin bugün burada bu sembollerle bulunmanız, yıllar süren emeğinizin ve gayretinizin bir sonucudur. Giydiğiniz beyaz önlüklerin hakkını vermek için mezuniyet sonrasında siz değerli eczacılarımıza büyük görevler düşmektedir. İlk olarak, mesleğinizin gerektirdiği bilgi ve becerileri sürekli olarak güncellemeniz gerektiğini unutmayın. Sağlık alanı sürekli değişen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Yeni ilaçlar, tedavi yöntemleri ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak ve bu bilgileri pratiğe dökmek, mesleğinizde başarılı olmanın anahtarıdır.” dedi. 

Daha sonra öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyen Isparta Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hasan Yıldız ile Antalya Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı İsmail Erçin, mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerin mutluluklarını paylaştı.Tören, diplomalarını alarak mezun olan genç eczacıların keplerini havaya atması ile sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR