23 Nisan 2024 Salı

ISPARTA'DA BÜYÜK FETÖ TEMİZLİĞİ

ISPARTA'DA BÜYÜK FETÖ TEMİZLİĞİ

Isparta

Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan Batı Akdeniz’de FETÖ soruşturması kapsamında 4 bin kişinin yolu adliye koridorlarından geçti.Bölgede tutuklanan sayısı ise 2 bin 302 oldu

Batı Akdeniz'de FETÖ soruşturması kapsamında hakkında adli işlem yapılan kişi sayısı 4 bine yaklaştı. Antalya, Isparta ve Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz'dan beri çok yoğun bir tempoda çalıştı. Buçalışmanın sonucunda Batı Akdeniz'de hakkında gözaltı kararı verilen kişi sayısı 4 bin 855 olurken, tutuklananların sayısı 2 bin 302'ye ulaştı.

ISPARTA'DA YOĞUNLUK

Batı Akdeniz'de nüfusa oranla bakıldığında, Isparta'daki FETÖ yapılanmasının gücü ortaya çıkıyor. Nüfusu 2.3 milyon olan Antalya ile 420bin olan Isparta'da FETÖ soruşturması kapsamında hakkında adli ve idari işlem yapılan kişi sayısı hemen hemen eşit durumda. Antalya'da bin 530, Isparta'da bin 565 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

ADLİ KONTROL FARKI

Buna karşın Antalya'da FETÖ kapsamında tutuklanan kişi sayısı 615 olurken, Isparta'da bu sayı 233 kişi oldu. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların sayısı ise Antalya'da 358, Isparta'da ise 961 kişi. 250 bin nüfuslu Burdur'da ise 760 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 204 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİN 52 KAMU GÖREVLİSİ

Batı Akdeniz'de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin sayısı da bin 52'yi buldu. Yayımlanan tam liste, FETÖ'nün üst düzey kamu yönetimine nasıl sızdığını da gözler önüne serdi. Bölgede ihraç edilen isimler arasında vali, vali yardımcısı, kaymakam gibi kamu yöneticileri,akademisyenler, kurum müdürleri ve emniyet müdürleri var.

 

MESLEKTEN ATILANLAR

Antalya'da FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen isimler arasında Antalya Vali Yardımcıları Mestan Yayman ve Bilal Çelik, eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan'ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi'nin eski Rektör Yardımcısı Ömer Geçici ile eski dekanlar Mehmet Bilal Arık ve Sadettin Sarı yer alıyor.

ISPARTA VE BURDUR

Isparta'da da benzer bir tablo bulunuyor. Isparta Vali Yardımcısı Ramazan Altıok, Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Hasan İbicioğlu, Gelendost Kaymakamı İsmail Demir, Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek,Yenişarbademli Kaymakamı Sezer Sözen ihraç edilen isimler arasında bulunuyor.Burdur eski Valisi İbrahim Özçimen ile Çeltikçi Kaymakamı Ahmet Tahsin Onat ve Gölhisar Kaymakamı Muhammed Yasin Kırcı da yine KHK ile ihraç edilen isimler arasında.

EMNİYET MÜDÜRLERİ TUTUKLANDI

Antalya'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 emniyet müdüründen 4'ü tutuklandı, bir müdür ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 12 gün önce gözaltına alınan ve aralarında Serik İlçe Emniyet Müdürü Ozan Akkuş, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin ve Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Karaaslan'ın bulunduğu 5 emniyet müdürü TEM Şube'deki ifadelerinin ardından kelepçeli olarak adliyeye getirildiler.

SUÇU KABUL ETMEDİLER

Gece yarısına kadar TEM savcısına ifade veren 5 emniyet müdürü kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Müdürler savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi Kumluca Emniyet Müdürü Mustafa Karaaslan'ın adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Serik İlçe Emniyet Müdürü Ozan Akkuş, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin ve Antalya merkezde görev yapan 2 emniyet müdürünün ise tutuklanmasına karar verildi

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet aydin

06 Eylül 2016 Salı 20:19

Antalya emniyeti bu konuda çok duyarsız ve saglikli calismiyor

VATANSEVER

06 Eylül 2016 Salı 11:43

Barlada bunların yerleri var. Din turizmi adı altında ziyaretler söz konusu.Ayrıca Antalya ile Isparta gözaltına almada kıyas edilemez. Kaç kişinin tutuklanacağı ve hüküm giyeceği önemli.Antalya ve Ispartada uyuyan hücreler var. Bilhassa Antalya ve Ispartaya henüz diğer iller gibi tam dokunulmadı bence.Isparta ve Antalya yetkilileri kandırmasın.

Vatandaş

05 Eylül 2016 Pazartesi 18:20

Baka'daki kriptolu paralelcilere ne zaman sıra gelecek acaba? Yurt içinde farklı, yurt dışında farklı olanlar var. İnlerine girilecekse hepsi incelenmeli. Ayrıca Baka'da yapılan yolsuzlukları da ortaya çıkarmak lazım. Vatandaşın her şeyi bilmeye hakkı var.

Mehmet

05 Eylül 2016 Pazartesi 17:51

fetö nün kalesi burası Ağa babasının yaşadığı yer ne diyordu vali oğuz Mekke medine kudüs ISPARTA nur turizm i yapılıyor bu şehre nnurettin verenli sadece ıspartada 1000 ev var diyor. emniyet az bile yaklalamış

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR