19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'DA BUNU BİLE YAPMIŞ YOK ARTIK

ISPARTA'DA BUNU BİLE YAPMIŞ YOK ARTIK

Isparta

FETÖ’nün dershanelere paralel öğretmenler vasıtası ile kayıt yaptığı fakir öğrencileri yurtlarında barındırıp borçlandırarak SYDV’den yardım istettikleri ve bu yardıma el koydukları iddia edildi.

 FETÖ/PDY soruşturması kapsamında alınan tanık beyanlarına göre FETÖ/PDY’nin dershaneleri ve yurtlarına aldıkları fakir öğrencileri SYDV’den yardım talebinde bulundurdukları ve çıkan yardımı bankadan çeken öğrenciden anında tahsil ettikleri ortaya çıktı.

"Seni ücretsiz kayıt yaparız" diyerek aldıklarını daha sonra kendi yurtlarına ve dershaneye kayıt yaparak sene sonunda para istediklerini belirttiler. "Param yok ben bunu ödeyemem" diyen öğrencilere Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’na dilekçe yazdırmak suretiyle eğitim yardımı istemesini sağlayan FETÖ’ye mensup dershane yetkililerinin yardım almaya hak kazanan öğrenci parayı bankadan tahsil eder etmez elinden aldıklarını beyan

ettikleri tutanaklara geçti.

ELDEN TESLİM EDİLENLERDE OLMUŞ

Bir başka iddia ise bu dershanelerde eğitim gören fakir öğrenciler adına Vakıftan çıkan yardımların topluca alınarak dönemin Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın koruma polisi tarafından dershaneye elden verildiği şeklinde ortaya atıldı.

KAYMAKAMLIK İNCELEMİŞ AMA BULAMAMIŞ

Konuyla ilgili olarak yapılan şikayetleri inceleyen Savcılık ilçe Kaymakamlığından Körfez Dershanesine 2012-2015 yılları arasında Vakıftan bir ödeme

yapılıp yapılmadığının incelenmesini istediği Kaymakamlığın bu talep üzerine gerekli incelemeyi yaptığı ancak iddiaları doğrulayacak bir emareye rastlanmadığını resmi yazıyla bildirdiği öğrenildi.

PARALEL YAPI YAYINLARIDA VAKIFTAN ALINIP OKULLARA DAĞITILMIŞ

Yine bazı tanıkların Emniyette verdiği ifadede 2012-2015 yılları arasında genelde paralel yapıya ait yayın evlerinin kitaplarının H.Y. tarafından okullara dağıtıldığı ve parasının SYDV tarafından ödendiği belirtildi. H.Y’nin dönemin kaymakamı ile çok samimi oldukları Kaymakam Ahmet Altıntaş’ın bazı okul müdürlerine ‘H.Y beye yardımcı olun’ diye baskı yaptığı da ifade tutanaklarında yer aldı.

MÜDÜRÜN BAŞINI YEMİŞ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge üzerine dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılınç’ın okullara yazı yazarak belirtilen yayınların alınmaması konusunda uyardığı bazı okul müdürlerinin bu uyarıyı dikkate almaması üzerine işlem başlattığını belirten tanıklar, H. Y’un ‘O Müdürün zaten süresi doldu o gidecek’ sözleri ile müdürleri etki altına aldığını ifadelerinde belirtikleri ileri sürüldü. Eski Müdür Kılınç’ın da bu olaylardan sonra müdürlük görevinin bu kişiler tarafından yapılan siyasi kulisler neticesi görevden alındığı yönünde ifade verdiği öğrenildi.

SAVCILIK OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İsmail Çelik’in olayı aydınlatmak için dershanede öğrenim gören ve SYDV’den yardım alarak bu parayı Körfez Dershanesi idarecilerine verdiği iddia edilen öğrencilerin ifadelerine de başvuracağı öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:18

Fakir cocuklara burs diye hem devleti hem milleti dolandirdilar senelerce! Almanyada bir is adami orta asyaya gittiginde ögerenci burslarini kat kat fazla aldiklari tesbit etmis kendilerinden! Birde bir ögrenci icin kac kisiden ne kadar burs aldiklari belli degil! Bunlar kendilerine fakir cocuklari alarak zaten tam teslim militan yapiyorlar kendilerine!

VELI

31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:05

BUNLARDA FAKIRSE HER VERILENI MAL BULMUS MAGRUBI GIBI ALMIYACAK! BU MEMLEKETTE HERKES MASA BASINDA DEVLETE KAPAK ATMIYA PEK MERAKLI! BIZ NIYE GITMEDIK BUNLARIN ICINE? IMKANLARIMIZDA YOKTU RAZI OLDUK ISCI OLMIYA !!! ACIMIYACAKSIN BÖYLE UYANIK FAKIR FUKARA EDEBIYATI YAPIP DILENENLERE! ZATEN TAMDA DILENMEYE YATKIN OLANLAR EN IYI CEMEAT ÜYELERIDIR! GEREKTIGINDE AGLAMA ACINDIRMA EDEBIYATININ USTALARIDIR DERT ETMEYIN! ACIMA ....ME; DÖNER GOYAR ....NE! PIS TERÖR ÖRGÜTLERI ALLAH BELANIZI VERSIN!!!!!!!!!

Serdar

31 Ağustos 2016 Çarşamba 13:33

Gerek ülke içinde gerekse ülke dışında yolunu kuran-ı Kerimden ayırıp cemaat,hoca,tarikat şeyh,şıh gibi oluşumların arkasına düşenler eğer Kuranı Türkçe mealini okumazsanız bu DİN tacirleri sizi sülük gibi emer hepsi asalak hepsi lüks içinde yaşar ve sizin verdiğiniz yardımları kendileri için kullanırlar ,UYANIN Kuranı Kerimin haricinde yazılan herşey yalandır

Özdemir

31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:27

SYDV lerde böyle bir olay gerçekleşmişse şayet suçluyu gözardı edip emir kulu olan çalışanların işlerine son verirler... önemli olan bunların başı kim müdür mü kaymakam mı vali yardımcısı mı vali mi kim? Bunların sorgulanması lazım... yoksa 2 gün sonra haksız bir şekilde ve usulsüz bir şekilde SYDVlerde çalışanların işlerine son vereceklerdir (ısparta merkez sydv çalışanları gibi)

Mc2

31 Ağustos 2016 Çarşamba 10:59

Dini imanı para bunların para için... adınada davaya hizmet derler. Fetoş ve ekibinde olmayan pislik yok. İslami tek hizmetleri yook nasıl cemaatseniz insan bir bakar geriye,bir sorgular bunlarda bu yok böyle salakça bir teslimiyet olurmu,ortada kuran var sünnet var. AHMAK ŞEREFSİZLER ARTIK GÖRÜN. Apartman yönetimlerine büyük iş düşüyor,muhtarlar bölgemizde kim varsa acımayın ihbar edin bu alçakları. Bu ülkeyi 1071 öncesine dönüştüreceklerdi.

Baki yeşil

31 Ağustos 2016 Çarşamba 10:46

İkidebir şu melun şerefsiz şam şeytanının resmini yayınlayıp durmayın. Firavun da dahi bi haysiyet vardı bunda o da yok. Adam cizvit papazı boşuna papanın elini ölmüyor. İslama zerre kadar alakası olmayan bu şerefsize cemaat,imam,gibi sözlerde söylemeyin. Tam bir fetanyahu ve Sebetay,mason,lionslar kurgusu,utanmadan bunu misal verip diğer hak yollarına saldıranlar da bunu bilinçli yapıyor,o gece sokağa çıkanlar samimi tarikat ehli olanlardır şimdi onlara saldırıp darbenin intikamını alıyorlar,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR